• Een hutje is zo gemaakt, demonstreren Ingrid, Elly en Carla met wat touw, doek en dozen.
• Een hutje is zo gemaakt, demonstreren Ingrid, Elly en Carla met wat touw, doek en dozen. Foto: Lysette Verwegen

Mini-huttenbouw in aantocht voor jongste kids

Algemeen

IJSSELSTEIN • Net als hun oudere broertjes en zusjes op de IJVO kunnen ook de jongste kinderen zich verheugen op hutjes bouwen. 

Op vrijdag 19 augustus van 9.00 tot 12.30 uur verrijst in het Kloosterplantsoen, rond de speeltuin, weer een compleet hutjesdorp. Zo kunnen de kinderen van 2 tot 7 jaar thuis meepraten over hun avonturen tijdens hun Mini-huttenbouw, de ‘tegenhanger’ van de IJVO-week waar ze nog te jong voor zijn. 

De kinderen zijn met hun (groot)ouders welkom om van meegebrachte dozen, touwen, lappen en kleden (geen plastic) hun hut te bouwen, die uiteraard wordt geschilderd met meegebrachte kwasten en blikjes voor de verf. Er is theater, er wordt gedanst met Dansja, er is muziek en er worden spelletjes gedaan als spijkerslaan, prutrace en marshmallows roosteren. Plus zorgt voor flesjes water, de Snuisterije voor glittertattoos en Reniwi voor de container voor het afval na afloop. 


Wat organisatoren Carla Post, Ingrid de Jong en Elly Theunissen betreft komt er nog meer bij: “Als we nog meer sponsoren kunnen vinden. Maar de basis staat.” Net als het thema ‘Avonturenbos’ dat aansluit bij de IJVO-week. “En ook wij kunnen heel wat kinderen kwijt; het plantsoen is groot genoeg”, lacht het drietal . “We hebben er zo’n zin in.” En net als op de IJVO zullen de kinderen in hun hutje iets eten. Aanmelden voor het evenement - met naam en leeftijd van het kind - is verplicht, via een mail naar: minihuttenbouw@gmail.com

Daarna volgt een bevestiging van deelname en verdere informatie over de betaling van 2 euro per kind. Toegang voor volwassen begeleiders is gratis.