Foto ter illustratie
Foto ter illustratie

Montfoorts afval moet eerder naar buiten

Algemeen

MONTFOORT / LINSCHOTEN  • Inwoners van Montfoort Linschoten moeten gedurende de zomer hun afval op inzameldagen een uur eerder buiten zetten. Reden is het hitteprotocol van afvalinzamelaar Cyclus.

De maatregel geldt voor zowel minicontainers, kliko’s als PMD-zakken. Door het tijdstip te vervroegen van 07.30 uur tot 06.30 uur kan afvalinzamelaar Cyclus besluiten de inzameling vroeger te starten als er temperaturen worden voorspeld van 27 graden of hoger. De maatregel is bedoeld om de inzameling ook op warme dagen werkbaar te houden voor de medewerkers, zodat zij klaar zijn met de inzameling als de hitte op de dag zijn hoogtepunt bereikt. De aanpassing van de aanbiedtijden in de zomerperiode is een nieuw initiatief van Cyclus en wordt de komende jaren verder doorgevoerd in de gehele zomerperiode van begin juni tot en met eind september. 

Cyclus heeft hiertoe besloten omdat de afgelopen jaren in de zomer steeds hogere temperaturen voorkomen. Bij een temperatuur van 27 graden of hoger wordt bij Cyclus het hitteprotocol in gang gezet. Inwoners hoeven zelf de weersvoorspellingen niet in de gaten te houden. Het vervroegd buiten zetten geldt voor alle inzameldagen. De aanbiedtijd voor oud papier en karton dat los wordt aangeboden, blijft ongewijzigd. De maatregel geldt tot en met september.