Linschoten 09-07-2022 Jeu de Boules Toernooi
Linschoten 09-07-2022 Jeu de Boules Toernooi Foto: Aangeleverd

Jeu de Boules Toernooi Linschoten in Franse sfeer

Algemeen

LINSCHOTEN • In Linschoten is zaterdag de eerste editie van het Dorpshuis de Vaart Open Jeu de boules toernooi gehouden. De organisatie van dit toernooi was in handen van Dorpshuis de Vaart en de Jeu de Boules Club Linschoten. Er waren 15 inschrijvingen, waar na loting 5 teams uit geformeerd konen worden.

Na twee spannende voorrondes was de eerste finalist al bekend (team 3). Tijdens de pauze was er voor de deelnemers pastis, stokbrood en wat hapjes die de Franse sferen deden verhogen. Uiteindelijk werd er door de overige vier teams gestreden om de laatste finaleplaats. Toch bleek er nog een loting nodig, omdat twee teams met eenzelfde uitslag hadden gewonnen.

De finale werd gespeeld door team 3 en team 1. Nadat er een hele tijd gelijk in de behaalde punten werd opgegaan was het team 3 die op voorsprong wist te komen en te behouden. Met een klein beetje hulp van de tegenstander wist team 3 de overwinning naar zich toe te halen.
Voor de winnaars was er vervolgens een heerlijke fles wijn.

Het volgende Jeu de Boules toernooi staat gepland voor september van dit jaar waarmee de jaarlijkse Linschoten Open van de Jeu de Boules-club Linschoten wordt gehouden.