Noa van Dijk (15) verkozen tot Judoka van het Jaar

ijsselstein • Tijdens de jaarlijkse kampioenschappen van judoclub Ryu Rijkse is de 15-jarige IJsselsteinse Noa van Dijk verkozen tot Judoka van het Jaar.

De titel werd in het 24-jarige bestaan van de club voor de 16e keer uitgereikt. Noa van won de toekenning vanwege haar inzet, incasseringsvermogen, respectvolle gedrag, veerkracht en drive om zich te ontwikkelen binnen de judosport. Daarbij speelde ook mee dat Noa haar positieve houding ook medejudoka’s weet te inspireren.


Na twee jaar weer clubkampioenen bij SSS Lopik

lopik • Gymnastiek- en turnvereniging SSS Lopik heeft zaterdag na twee jaar eindelijk weer haar clubkampioenschappen kunnen houden.

In de vroege ochtend kwamen de jongste turnmeiden in actie.  Isa de Vos werd eerste. Bij de oudere selectieturnsters gingen de gouden bekers naar Lynn vd Akker en Marit Verhoef.

Na de twee ochtendrondes kon ook de clubkampioen bepaald worden voor degene die de oefeningen het netste heeft afgewerkt. Bij de selectie turnsters ging deze titel dit jaar naar Marit Verhoef. Zij mag zich Clubkampioen Selectie 2022 noemen.

In de middag mochten de recreatieturn(st)ers het tegen elkaar opnemen. In de recreatie onderbouw was het Lola van Vlooten die het hoogste podiumdeel mocht betreden Bij de meiden in de middenbouw waren het de zussen Van Wulfften Palthe die er met de eerste twee prijzen vandoor gingen.

Ook in de recreatieronde werd een clubkampioen gekroond. Het was Liefe van Wulfften Palthe die zich nu Clubkampioen Recreatie 2022 mag noemen.