Politiek bezoekt jongeren JIJ-connect

ijsselstein • Raads- en commissieleden van alle partijen hebben vorige week gevolg gegeven aan de jongeren van JIJ-connect voor een nadere informele kennismaking in buurthuis Studio 10. Praktische raadgevingen, vragen en politieke voorzichtigheid richting gemeente en bestaande organisaties wisselden elkaar af.

JIJ-connect wil graag weten welke stappen ze als stichting in oprichting het best kunnen nemen en hoe de politiek hierbij kan ondersteunen. De ervaring van de afgelopen jaren met de gemeente en welzijnsorganisatie Pulse heeft geleid tot het ontstaan van jongereninitiatief JIJ-connect. "Best spannend voor de organisaties”, denkt JIJ-connect. "Maar we hebben aantoonbaar iets te bieden, doen dit vanuit ons hart én zijn 24/7 bereikbaar.” 
Het stemt de politici tot nadenken: "Misschien is het goed als gemeente en organisaties eens naar de rolverdeling kijken. Een initiatief vanuit de wijk moet gesteund worden.” De jongeren vullen aan: "En niet worden overgenomen. Zeker niet nadat is gebleken dat eerdere benadering niet werkte en leidde tot wantrouwen bij de jongeren.”
Ook de zo gewenste ontmoetingsplek komt ter sprake: "'Niet alleen om te chillen en te gamen”, benadrukt JIJ-connect. "Ook voor informatie, gesprekken en leerzame bijeenkomsten. We willen net als iedereen een rustige wijk. We willen verbinding. Organisaties werken op afstand en dat kost meer tijd om contact te maken en vertrouwen te winnen. Wij zitten er al middenin.” Stof tot nadenken voor de politici: "Laten we kijken wat wel en niet kan en geen drempels opwerpen."