• Gluren bij de Buren met Toine van Benthem.
• Gluren bij de Buren met Toine van Benthem. Foto: Paul van den Dungen

Muzikaal Gluren bij gastvrije Buren

linschoten • Op drie  locaties in Linschoten vond  zondagmiddag bij gastvrije huis, tuin- en gazonhouders Gluren bij de Buren plaats. 

In de tuin van Gijsbert-Jan en Yvonne Vermeulen was er drie keer een optreden van Toine van Benthem met zijn dochter Julia. Helaas ontbrak Julia omdat zij juist deze morgen positief op corona testte. Dat betekende voor Toine dat hij de van oorsprong tweestemmig ingestudeerde nummers met een wat improvisatie het gemis van zijn dochter moest compenseren. Hun sound is een beetje vergelijkbaar met die van het Amerikaanse duo Nino Tempo en April Stevens uit de zestiger jaren. Er kwamen zo'n 150 liefhebbers luisteren naar blues, country en jazz, samengevat onder de titel Americana. Toine van Benthem trad al twee keer eerder op tijdens Gluren bij de Buren in Gouda. 

Ook het optreden van vrouwenkoor Ludiek bij Hank en Ingrid Kautz mocht zich op voldoende belangstelling verheugen. Datzelfde was ook het geval bij Easy Listening, soft jazz. De liefhebbers van dit genre kwamen ruimschoots aan hun trekken tijdens de optredens van de Linschoten Combo van Adrian Schackmann ten huize van gastvrouw Tessa Vroomen aan de Jacob van Barneveldstraat. De bezoekers van een evenement nemen hun enthousiasme mee naar het volgende en dat werkt aanstekelijk. Gluren bij de Buren in Linschoten is zeker voor herhaling vatbaar.