MS behandeling voor 25-jarige Anissa

ijsselstein • Anissa, moeder van twee dochters, heeft Multiple Sclerose (MS). Na de bevalling van haar eerste kind kon ze niks meer zien vanuit haar rechter oog en werd de ziekte geconstateerd. Via het GoFundMe-platform vraagt ze om hulp.

MS is een aandoening in de hersenen en het ruggenmerg, waarbij er op verschillende plekken ontstekingen ontstaan. Die ontstekingen zorgen ervoor dat de hersenen sommige functies niet goed kunnen uitvoeren. Je kunt daardoor allerlei klachten krijgen, bijvoorbeeld bij het zien, bewegen of praten. 

Met de inzamelingsactie hoopt Anissa geld bij elkaar te halen voor een stamcelbehandeling in het buitenland. Op deze manier kan haar vorm van MS worden stopgezet. De behandeling bedraagt 47 000 euro en de onkosten zijn 13 000 euro.
Het lijkt dat stamceltherapie goed werkt, maar op dit moment lopen er nog wetenschappelijke onderzoeken om dit te bewijzen. De behandeling wordt daarom in Nederland nog niet vergoed door verzekeraars.
"Middels deze behandeling zal ik mijn oude leven kunnen herpakken, en een mooie toekomst tegemoet gaan met mijn kinderen. Ik wil jullie bedanken voor het lezen van mijn verhaal en de eventuele hulp die jullie hebben gegeven", aldus Anissa op haar crowdfunding-pagina.

Kijk voor meer informatie op https://gf.me/v/c/krzm/help-anissa-wan-een-ms-behandeling