• Edwin Tas (CDA), Ronald Koehorst (LDIJ) en Eveline Schell (VVD) tekenden het coalitieakkoord.
• Edwin Tas (CDA), Ronald Koehorst (LDIJ) en Eveline Schell (VVD) tekenden het coalitieakkoord. Foto: Lysette Verwegen

LDIJ, VVD en CDA gaan de uitdaging aan

ijsselstein • De kernwoorden: een coalitieprogramma, met duidelijke keuzes en prioriteiten, dat ruimte biedt aan initiatieven uit de samenleving en de gemeenteraad. ‘Wij werken en communiceren daarbij open, duidelijk en transparant en staan nadrukkelijk naast onze partners’, staat in de inleiding te lezen. ‘Praktisch aan de slag gaan: Vóór IJsselstein.’

Wonen

En dat betekent als eerste bouwen, waarbij het Kromme IJsselgebied als meest kansrijk is aangemerkt. Daar zullen in deze collegeperiode 50 tot 1000 woningen gepland/gebouwd worden. De opgehaalde informatie uit de gebiedsateliers moet leiden tot een advies dat dit jaar bekend wordt gemaakt. De coalitiegenoten geven aan dat de onrust voelbaar is, maar bestempelen het gebied als kansrijk om snel te bouwen als de provincie meewerkt. De planning is eerder meer – richting 1000 – dan minder, om vergrijzing van de stad te voorkomen. “Niets doen is geen optie”, aldus LDIJ. Met 240 gerealiseerde woningen in de afgelopen vier jaar geeft de LDIJ toe dat er te weinig is gedaan, al zijn er volgens de VVD wel veel locaties in kaart gebracht. “De wachttijd voor starters is nu 15 jaar, het moet niet ernstiger worden.”

Veiligheid

BOA’s – voor het eind van het jaar uitgerust met bodycams – zullen meer gaan handhaven en minder waarschuwen. Ook wordt een ‘Ouderweet-project’ gestart, om ouders te confronteren met overlastgevend gedrag van hun kinderen, zonder sancties. Verder wordt gekeken wat jongeren nodig hebben en er worden meer ontmoetingspunten voor jongeren gecreëerd. Er worden gesprekken gevoerd met jongereninitiatief JIJ-Connect, ambtenaren en Pulse.

Mobiliteit

Er komt overleg met de ondernemers in de binnenstad over fietsvrije winkelstraten, omdat er veel klachten zijn over het fietsverkeer. Ook een beveiligde fietsenstalling en plekken voor elektrisch opladen staan in het akkoord. Daarnaast gaat het overleg met de provincie door over een extra aansluiting op de A2 – zeker in combinatie met de woningbouwplannen – en verbetering van de N210.

Openbare ruimte

Prominent punt is het terughalen van de groenbeheertaken die nu door RMN worden uitgevoerd; evenals het opstellen van een maai-, snoei- en bomenbeleid. Het vergroenen en ontstenen van de openbare ruimte wordt gestimuleerd en er zal onderzocht worden welke groenstroken ter adoptie kunnen worden aangeboden aan inwoners.
Integratie
Er moet gezorgd worden voor passende woonruimte voor statushouders en actieve begeleiding bij het leren van de taal en gewoontes. De cursussen zijn niet vrijblijvend, er rust een inspanningsverplichting op. Met lokale bedrijven wordt overlegd over werkplekken. Naast het IJVO-terrein wordt onderzoek gedaan voor de plaatsing van 100 tijdelijke woningen, 50-50 voor statushouders en jongeren.

Cultuur

Bij belangrijke subsidiepartners op cultureel terrein - zoals bibliotheek, Museum IJsselstein en het Fulcotheater wordt toegezien op een passende invoering van de governance code; een bestuur/beleid dat een vlotte eensgezinde interne werking van de organisatie moet garanderen. In het kader van de continuïteit van de organisaties zijn de partijen alert op het exploitatierisico.

Regionale samenwerking

Het coalitieakkoord verkiest samenwerking alleen als er meetbare voordelen zijn, daarom worden de bestaande gemeenschappelijke regelingen onderzocht. "Daar willen we meer grip op krijgen.” De LDIJ pleit tevens voor een zelfstandig IJsselstein: "Een fusie is geen garantie dat alle voorzieningen in de stad op peil blijven. Het samenwerkingsverband met Montfoort leidde niet tot het beoogde resultaat.” Het terughalen van eigen personeel voor zelfstandige uitvoering levert volgens de LDIJ besparingen op: "We zijn dan minder kwijt aan gemeenschappelijke regelingen.”