woensdag 22 juni

Historische avondwandeling
19:30-21:00 uur IJsselstein, Historisch Stadhuis, de Plaats
UIT in IJsselstein organiseert met de Historische Kring IJsselstein een serie voorjaarsavondwandelingen door de historische binnenstad van IJsselstein met verhalen over de geschiedenis ervan. Steeds nieuwe onderwerpen en invalshoeken. Vooraf aanmelden is niet nodig. Deelnemers betalen 5 euro per persoon. Graag contant en gepast betalen aan de gids. Laatste keer. Informatie: www.inijsselstein.nl

donderdag 23 juni

Open kerk
10:00-11:30 uur IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2
Vanaf donderdag 14 april tot 30 juni is de Ontmoetingskerk elke donderdagmorgen van 10.00 tot 10.30 open voor een kopje koffie of thee, een praatje of even rust. Iedereen van harte welkom.

KBO Fietsdagtocht
10.30 uur IJsselstein, De Oase
Naar de Botanische Tuinen te Utrecht. Vertrek 10.30 uur vanaf De Oase. Aanmelden vooraf is niet nodig. Deelname: volledig op eigen risico. Informatie: https://www.kboprovincieutrecht.nl/afdelingen/ijsselstein

Alzheimer Café Lopik
19:30 uur Lopik, De Schouw
Feestelijke afsluiting van het seizoen! Het muzikale duo meneer en mevrouw Zonnebloem bezoekt het Alzheimercafé en deelt liedjes van vroeger. Zij zijn op reis, dat doen zij al sinds jaar en dag. Zij reizen omdat zij ergens aan willen komen. Dat leidt echter tot nu toe nergens toe. Gelukkig maakt de muziek het leven toch meer dan de moeite waard. Van harte welkom in de Schouw te Lopik, de zaal is open vanaf 19:15. Aanvang 19:30 uur.

zaterdag 25 juni

Duurzame Markt IJsselstein
13:00-16:00 uur IJsselstein, Benschopperstraat
Duurzame markt in de binnenstad van IJsselstein. Kramen van lokale, regionale en landelijke organisaties zoals Klimaatneutraal IJsselstein, Enjoycleaningup, Samen Meten Utrecht, Duurzaam Lopikerwaard, Meer Bomen Nu, Klimaatgesprekken, Food and Future. Advies en informatie, slimme tips, voorbeelden van verduurzaming, kinderplein en verloting van prijzen. Tip: Neem je eigen mok mee voor gratis drinken.

Stadswandeling in Montfoort
13:30 uur Montfoort, Stadsmuseum De Knoperij, Keizerstraat
Stichting Oud Montfoort verzorgt in de maanden juni, juli en augustus elke zaterdag een stadswandeling door Montfoort. De route voert langs de belangrijkste monumenten van de stad en duurt 1,5 uur. De gids vertelt over het ontstaan van de stad, de verhalen van roemruchte burggraven en hun kasteel, waarom het Oude Stadhuis zo bijzonder is, over de knopendraaiers en veel meer. De wandelingen vertrekken steeds om 13.30 uur vanaf stadsmuseum De Knoperij in de Keizerstraat. De deelname kost 4 euro. Aanmelden mag via info@oudmontfoort.nl, maar is niet noodzakelijk. Het minimum aantal deelnemers is twee. Meer informatie: www.oudmontfoort.nl/stadswandeling/

Orgelconcert door Jaap den Besten
20:00 uur Schoonhoven, Albert Schweitzerlaan 2
Op zaterdag 25 juni zet protestantse gemeente De Hoeksteen te Schoonhoven en Willige Langerak haar orgelconcerttraditie voort. Organist Jaap den Besten zal dan werken vertolken van o.a. Jan Pieterszoon Sweelinck, Georg Böhm, Georg Friedrich Händel, Felix Mendelssohn en Joseph Rheinberger. Het concert op het fraaie, uit 1990 daterende BAG-orgel vangt aan om 20.00 uur, de toegang is vrij.

zondag 26 juni

Openluchtdienst
10:00 uur IJsselstein, Kloosterplantsoen
Openluchtdienst o.l.v. ds. Bert de Wit en ds. Peter van der Schans in de Speeltuin van het Kloosterplantsoen. De dienst is op zondag 26 juni om 10.00 uur. Iedereen is van harte welkom. Met medewerking van Fanfareorkest Excelsior. Het thema is: 'Kijk voor je!' Organisatie: Protestantse gemeente te IJsselstein. Bij slecht weer gewoon in de Ontmoetingskerk. Houd website www.pgij.nl en de sociale media in de gaten.

dinsdag 28 juni

Excursie Vogelwacht
18:30 uur Nieuwegein, vanaf parkeerterrein NBC, Blokhoeve
De Vogelwacht Nieuwegein-IJsselstein organiseert een vogelexcursie naar de Zouweboezem bij Ameide. Dit stukje moerasgebied is een walhalla voor diverse moerasvogels. Hier brengen met succes de purperreiger, blauwborst en zwarte stern hun kuikens groot. Wellicht zijn er ook uitgevlogen jongen te zien. De excursie is bedoeld voor iedereen die het leuk vind om met andere mensen op stap te gaan om vogels te kijken. Vanuit Nieuwegein wordt gecarpoold naar Ameide. Reiskosten 2,50 euro. De excursie zelf is gratis. Maximaal aantal deelnemers is 22. Aanmelden bij chriskling@vogelwacht-utrecht.nl.

donderdag 30 juni

Open kerk
10:00-11:30 uur IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2
Vanaf donderdag 14 april tot 30 juni is de Ontmoetingskerk elke donderdagmorgen van 10.00 tot 10.30 open voor een kopje koffie of thee, een praatje of even rust. Iedereen is van harte welkom.

vrijdag 1 juli

Yoga Nidra
In Artemis, centrum voor body & mind worden regelmatig lessen Yoga Nidra gegeven. Yoga Nidra, ook wel yogaslaap genoemd, is een yogavorm waarbij je in een diepe staat van ontspanning gebracht wordt. Je volgt de stem die je leidt door de visualisaties en ademoefeningen. Je brengt de les door liggend op een matje en je hoeft niets anders te doen dan de stem te volgen en je over te geven aan totale ontspanning. De ontspanning in Yoga Nidra is heel diep en staat gelijk aan 3-4 uur slaap. Yoga Nidra zorgt voor een beter contact met je zelf en kan je helpen in periodes van stress, vermoeidheid of slecht slapen. Meer informatie/aanmelden: artemisbodymind.nl

IVN en NME Nachtvlindernacht
22:00 uur Houten, Keercamp 13
Heb je wel eens een kleine beer, een kanariepietje of een schedeldrager in je eigen omgeving gezien? Of wist je dat er ’s nachts huismoeders en zwarte weeskinderen in het park zijn? Het zijn allemaal nachtvlinders en er zijn er nog veel meer! Nieuwsgierig? Kom en doe mee met de Nationale Nachtvlindernacht! IVN Nieuwegein-IJsselstein e.o. organiseert de nachtvlindernacht samen met Milieuwerkgroep Houten op vrijdag 1 juli achter het NME lokaal bij de kinderboerderij, Keercamp 13 in Houten. Inloop is vanaf 22.00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie: www.ivn.nl/afdeling/nieuwegein-ijsselstein-eo

zaterdag 2 juli

Stadswandeling in Montfoort
13:30 uur Montfoort, Stadsmuseum De Knoperij, Keizerstraat
Stichting Oud Montfoort verzorgt in de maanden juni, juli en augustus elke zaterdag een stadswandeling door Montfoort. De route voert langs de belangrijkste monumenten van de stad en duurt 1,5 uur. De gids vertelt over het ontstaan van de stad, de verhalen van roemruchte burggraven en hun kasteel, waarom het Oude Stadhuis zo bijzonder is, over de knopendraaiers en veel meer. De wandelingen vertrekken steeds om 13.30 uur vanaf stadsmuseum De Knoperij in de Keizerstraat. De deelname kost 4 euro. Aanmelden mag via info@oudmontfoort.nl, maar is niet noodzakelijk. Het minimum aantal deelnemers is twee. Meer informatie: www.oudmontfoort.nl/stadswandeling/

Klapstoelconcert Linfano
15:00 uur Linschoten, Burgemeester de Geusplein
Als afsluiting van het seizen geeft het fanfareorkest van Muziekvereniging Linfano een zomers concert. Er wordt een gevarieerd programma gespeeld, voor ieder wat wils! Vergeet niet je eigen klapstoel of tuinstoel mee te nemen, zodat je heerlijk onderuitgezakt in je eigen stoel kunt genieten van de muziek! Plaats: Burgemeester de Geusplein (tegenover Boon's supermarkt). Aanvang: 15:00 uur. Toegang is gratis.

Zaterdagmiddagconcert
15:30 uur IJsselstein, Oude St. Nicolaaskerk, Kronenburgplantsoen 2
Serie orgelconcerten op zaterdagmiddag in de zomer. Thema ‘Internationaal vlechtwerk’, een serie met internationale organisten. Vrije toegang, collecte na afloop. Deze keer: orgelleerlingen van Gerrit Christiaan de Gier.

dinsdag 5 juli

Informatiebijeenkomst Mijn Huis Energiezuinig
20:00 - 21:30 uur Linschoten, het Huis van Ervaring
Gezien het grote energie vraagstuk dat momenteel leeft, wil Platform Duurzaam Montfoort helpen. Op dinsdag 5 juli 20.00 u - 21.30 u vindt de eerste bijeenkomt plaats in het Huis van Ervaring (bibliotheek) te Linschoten (Laan van Rappijnen 36). Op deze avond zullen we ingaan op het thema isoleren en ventileren. Rond dit thema delen we ervaringen, aandachtspunten en tips om uw huis te verduurzamen. Het verduurzamen van huizen is maatwerk. Als u specifieke items/vragen omtrent dit thema heeft, is er de mogelijkheid om deze voorafgaand aan de avond te stellen. We proberen deze dan mee te nemen in onze presentatie. Voor deelname kunt u inschrijven via het volgend mail adres: energie@duurzaammontfoort.nl.

woensdag 6 juli

IVN NatuurWandeling in Nieuw Wulven, Houten
9.30 uur Houten, Marsdijk 4
Op woensdag 6 juli 2022 organiseert IVN Nieuwegein-IJsselstein e.o een wandeling in Nieuw Wulven bij Houten. De wandeling is ongeveer 6 km lang. We wandelen over boerenland, door bos en langs waterpartijen. We starten om 9.30 uur bij Parkeerplaats Bos Nieuw Wulven, Marsdijk 4, Houten. Deelname is gratis. Wel graag aanmelden via het e-mailadres: publieksactiviteit@ivn-nijeo.nl.

zaterdag 9 juli

Stadswandeling in Montfoort
13:30 uur Montfoort, Stadsmuseum De Knoperij, Keizerstraat Stichting Oud Montfoort verzorgt in de maanden juni, juli en augustus elke zaterdag een stadswandeling door Montfoort. De route voert langs de belangrijkste monumenten van de stad en duurt 1,5 uur. De gids vertelt over het ontstaan van de stad, de verhalen van roemruchte burggraven en hun kasteel, waarom het Oude Stadhuis zo bijzonder is, over de knopendraaiers en veel meer. De wandelingen vertrekken steeds om 13.30 uur vanaf stadsmuseum De Knoperij in de Keizerstraat. De deelname kost 4 euro. Aanmelden mag via info@oudmontfoort.nl, maar is niet noodzakelijk. Het minimum aantal deelnemers is twee. Meer informatie: www.oudmontfoort.nl/stadswandeling/