• De meiden achter de kraam.
• De meiden achter de kraam. Foto: Pulse

Meiden voor kinderen met kanker

ijsselstein • Drie meidengroepen, uit de wijken IJsselveld, Zenderpark en Achterveld, die regelmatig bij elkaar komen in het jongerenwerk van Pulse wilden eens iets voor andere kinderen doen. Na goed overleg kozen ze voor een inzamelingsactie voor kinderen met kanker. 

En dat betekende dat de meiden het erg druk kregen. In de groepen werd de afgelopen twee maanden keihard gewerkt om zelf armbandjes, T-shirts, tasjes en onderleggers te maken. En het bleek ook meteen een leuke gelegenheid om leeftijdsgenootjes te leren kennen voordat de stap naar het voortgezet onderwijs wordt gezet.

De verkoop van alle kunstzinnige producten op de weekmarkt, waarbij 15 meiden elkaar achter de kraam afwisselden, leverde 156 euro op. Een mooi bedrag dat binnenkort wordt overhandigd of overgemaakt aan het Utrechtse Prinses Máxima Centrum; het nationale centrum voor kinderoncologie.

Het Prinses Máxima Centrum is een uniek centrum waar alle hoog complexe zorg en research voor kinderen met kanker bij elkaar komt. Jaarlijks krijgen ongeveer 600 kinderen in Nederland kanker. Nog steeds overlijdt één op de vier kinderen met kanker aan deze ziekte. Daarom namen ouders en zorgprofessionals meer dan tien jaar geleden het initiatief voor het Prinses Máxima Centrum.