IJVO lost onduidelijke kaartverkoop op

IJSSELSTEIN • Vanaf 15 t/m 19 augustus is het zo ver: de IJVO. Na 2 jaar kan de IJVO weer zonder beperkende coronamaatregelen plaats gaan vinden. Vrijwilligers, ouders en vooral de kinderen hebben ontzettend veel zin hierin. Echter, in de aanloop naar de IJVO leek het nieuwe kaartverkoopsysteem voor onduidelijkheid te zorgen.

Noodgedwongen moest de organisatie overstappen naar een nieuw systeem. Om alles zo goed en snel mogelijk door te laten gaan koos de IJVO voor ticketpoint.nl. Het daarbij maximaal aantal kinderen in één hut zorgde echter voor veel reacties.
"We moesten in een korte tijd kiezen voor een ander systeem. Ticketpoint kon wat worden aangepast en we dachten dat we hierdoor alles goed geregeld hadden", aldus Mariëlle van Steenderen-de Kok van de IJVO.

Ouders en kinderen bleken veel moeite te hebben met het maximaal aantal kinderen. Ook het kleine scherm ervaarden veel ouders als niet prettig. "Ja, echt drama. Hoe werk je buitensluiten van kinderen in de hand. Er is op voorhand al verdriet bij kinderen, dat lijkt mij toch niet de bedoeling", aldus een ouder. Een ander moeder reageerde: "Ik heb op de pagina geklikt, even naar het veel te kleine kaartje zitten turen, vervolgens tot de conclusie gekomen dat ik via m'n telefoon geen hut kon selecteren en de boel weer dichtgedaan."

De IJVO reageerde meteen. In een tweede mail legde de organisatie het maximaal aantal kinderen per hut uit. "De afgelopen jaren zijn de groepen kinderen die zich samen inschreven steeds groter geworden. Vaak erg gezellig voor de groepen, maar toch zagen we ook minder leuke zaken als pest- en ander ongewenst gedrag de kop op steken wat door de grootte van de groep een negatieve invloed had op de gehele IJVO-wijk." 

Nu het nieuwe systeem voor onduidelijkheid en onrust lijkt te zorgen, neemt de IJVO voldoende actie om alles weer in goede banen te laten verlopen. "We willen allemaal één ding: een geweldige tijd voor alle kinderen op de IJVO."