VVIJ (zo) degradeert naar de derde klasse

ijsselstein • Zondagtweedeklasser VVIJ uit IJsselstein verloor in Breukelen de finale van de nacompetitie met 1-2 van het Amsterdamse ZSGOWMS. Na een uur spelen stond het elftal van interim-trainer Mo Touh nog met 1-0 voor.

In de eerste helft kwam VVIJ door gedegen spel op voorsprong dankzij een doelpunt van Casper Baggen. Na de pauze kwamen de Amsterdammers erg fanatiek uit de kleedkamer. Verschillende spelers pakten geel. "In de 60ste minuut moest een speler van de tegenpartij met een tweede gele kaart naar de kant," vertelde VVIJ-trainer Mo Touh. "Vanaf dat moment stak onze tegenstander meer energie in de wedstrijd. Doordat we inzakten ontstond er gevaar voor ons doel. Een cruciaal moment deed ons de das om. ZSGOWMS mocht na een overtreding van ons van de scheidsrechter een vrije trap nemen net buiten het zestienmetergebied. Zijn assistent vertelde de arbiterechter echter dat volgens zijn waarneming de overtreding binnen de berichte lijnen was. De in onze ogen onterecht toegekende penalty werd benut. De teleurstelling aan onze kant was groot en we werden slordig. De 1-2 volgde snel.”

VVIJ start het komende seizoen door de horizontale overstap in de derde klasse van het zaterdagvoetbal. "Nu overheerst nog de teleurstelling bij de spelers en de staf, maar we moeten vooruit kijken," merkt Touh nog op. "Alle spelers blijven. Lowan van Ee en Tamer Ugur komen over van het oude zaterdagteam, dat het prima deed in de vierde klasse. Ook kunnen we bij een gunstige indeling veel derby’s tegemoet zien tegen onder meer onze buren IJFC, Lopik en JSV Nieuwegein."

Ieder kind lid van een club

IJSSELSTEIN • Het Jeugdfonds Sport & Cultuur lanceert de campagne ‘Kies een club’. Want ieder kind wil meedoen. Sport en cultuur zijn belangrijk voor de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van kinderen en jongeren. Daarom betaalt het fonds de contributie of het lesgeld als de ouders dat niet kunnen. Zodat alle kinderen mee kunnen doen. 

Meedoen en gezien worden, elk kind verdient dat. Op een club: maak je vrienden, leer je rekening houden met elkaar, krijg je zelfvertrouwen, win én verlies je met elkaar, vergeet je je zorgen. En vooral: je bent samen en je hebt plezier. 

Het lijkt zo normaal naar voetbal, streetdance, kickboksen of gitaarles te gaan. Toch is dat voor 272.000 kinderen en jongeren (dit is 1 op de 11) in Nederland niet vanzelfsprekend. Hun ouders hebben geen geld om de contributie of lesgeld van een club te betalen (bron: SCP). Deze kinderen, die thuis te maken hebben met financiële stress, hebben veel baat bij een uitlaatklep als sport of cultuur. Want op de club hoor je erbij, ongeacht de thuissituatie. Via de website kieseenclub.nl brengt het fonds ouders in contact met een intermediair (bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach, medewerker van een wijkteam of Stichting Leergeld) die een aanvraag voor het gezin kan doen.