• Alle voorzitters op een rijtje, van links naar rechts: Rob de Vries, Gerard Klomp, Nancy van Tergouw en Mariëlle Slenders.
• Alle voorzitters op een rijtje, van links naar rechts: Rob de Vries, Gerard Klomp, Nancy van Tergouw en Mariëlle Slenders. Foto: Lysette Verwegen

VVIJ plaatst enthousiaste voorzetten

ijsselstein • Tijdens de algemene ledenvergadering van voetbalclub VVIJ – met een historisch grote opkomst van de leden – vond een bestuurswisseling plaats, werd een erevoorzitter benoemd en werden toekomstplannen besproken.

Na een bestuursperiode van vijf jaar namen Nancy van Tergouw en Mariëlle Slenders afscheid als voorzittersduo. Samen met hun eveneens aftredende penningmeester Ad Mandersloot en secretaris Marco Zomer hebben ze als team hard gewerkt, veel bereikt en laten een financieel gezonde vereniging achter. Mariëlle kijkt met trots en plezier terug: “We hebben wel de nieuwe kledinglijn net nog kunnen introduceren.” Een nieuw duurzaam zwart-rood tenue, uiteraard met de sponsors, zwarte kniekousen en een detail in de kraag van het shirt: ‘Sinds 1926’. “In dit tenue gaan we op naar ons eeuwfeest in 2026.” De keepers krijgen een groen tenue en er komt een webshop om ook andere VVIJ-producten te bestellen.

Nieuwe voorzitter

Na een stemming tussen twee nieuwe voorzitterskandidaten werd Rob de Vries met overweldigende meerderheid tot nieuwe VVIJ-voorzitter benoemd. En daarmee ook zijn team: secretaris Ralph Bunnik en penningmeester John Goes. De ambities van de ervaren bestuurder: “Van plannen naar uitvoering; dat is mijn specialiteit.” En plannen zijn er genoeg.

Plannen

Met als slogan ‘Wij zijn VVIJ’, gaat de club inzetten op het zaterdagvoetval, waarbij de combinatie van prestatie, recreatie en gezelligheid gewaarborgd zal blijven. In teams wordt gewerkt aan sponsoring, beheer, technisch beleid en meer items. Nieuw is ook de samenwerking Met FC Utrecht en de ambitie om binnen enkele jaren weer meidenelftallen binnen de gelederen te hebben. Net als bij andere verenigingen speelt bij VVIJ een vrijwilligerstekort. Ook dat zal worden aangepakt, want VVIJ is een club voor en door leden. De eerste posters hangen al op het sportpark.

Erevoorzitter

En dan was er de benoeming van Gerard Klomp tot erevoorzitter. Hij was totaal overdonderd toen zijn familie binnenkwam en de reden duidelijk werd en de aftredende voorzitters hem in het zonnetje zetten: "Je bent een begrip binnen onze club en binnen de gemeente, waarvoor je al een lintje kreeg." Klomp speelde jaren bij VVIJ, was voorzitter, begeleidde uitwisselingen, vervulde tal van andere functies en is nog steeds betrokken en actief.