• De voorbereidingscommissie van Kerk in het Park met Gerard Vendrig, Marja van den Pol en Joke de Ruiter
• De voorbereidingscommissie van Kerk in het Park met Gerard Vendrig, Marja van den Pol en Joke de Ruiter Foto: Paul van den Dungen

'Vrij Zijn' is thema bij Kerk in het Park

montfoort • Het is 2019 als in de grote Montfoortse STAM-tent de eerste editie van Kerk in het Park wordt gehouden. Ruim 500 belangstellenden kwamen naar het stadspark en genoten, ieder voor zich, van een kerkdienst in de open lucht. Tijdens de koffie werd er al gesproken en nagedacht over een tweede editie, maar iedereen weet dat corona daar anders over dacht.

Zondag 3 juli om 10.00 uur gaat die wens alsnog in vervulling en vindt in het park opnieuw Kerk in het Park plaats. Het voorbereidingscomité bestaande uit leden van de Protestante Gemeente te Montfoort (De Rank) en de Parochie van de Heilige Drie-eenheid hebben opnieuw de handen ineen geslagen met als doel om over de grenzen van hun kerken heen te stappen en in een totaal andere omgeving andere Montfoorters te ontmoeten en Gods boodschap met elkaar te delen. Dat alles gebeurt in een informele laagdrempelige omgeving waarin iedereen, ongeacht afkomst of geloof, zich thuis en welkom voelt.

Het thema is dit jaar "Vrij zijn". Voel je vrij om te komen wie je bent. Kerk in het Park heeft een open mind en is heel herkenbaar. Marja van den Pol ziet het zelf als een sociaal gebeuren, waarin iedereen zich vrij moet voelen. Ook Joke de Ruiter vindt het een breed te benoemen thema waarin je met elkaar in gesprek kunt gaan en elkaar kunt respecteren. Gerard Vendrig is van mening dat je elkaar als mensen gewoon nodig hebt. Samen zijn, samen doen. De dienst wordt geleid door Remy van Keulen uit Linschoten, bijgestaan door Gerard Vendrig en Martha Verstoep, de voorgangers van de deelnemende kerken. De muzikale begeleiding is van het koor Hatikwa uit Nieuwegein die (pop) nummers zullen zingen passend bij het thema. De dienst is ook zeer geschikt voor kinderen.

Aan het einde van de dienst zullen een aantal duiven wegvliegen die daarmee symbolisch de vrijheid vertolken. Daarna is er de gelegenheid om elkaar bij koffie, thee en limonade te ontmoeten. Het kan niet genoeg benadrukt worden; wie je ook bent, waar je vandaan komt, wat je ook gelooft, iedereen is van harte welkom op zondag 3 juli 2022 om 10.00 uur bij Kerk in het Park.

Paul van den Dungen