woensdag 15 juni

Digi Café
hele dag, Montfoort, Huis van Ervaring
Inloop voor al uw digitale vragen!

3-gangen diner
12:30 uur, Lopik, dorpshuis de Schouw
Ouderencomité Lopik-dorp organiseert op woensdag 15 juni om 12.30 uur een 3-gangen diner en daarna om 14.00 uur een spel- en activiteitenmiddag in dorpshuis de Schouw. U kunt zich opgeven tot en met 11 juni bij Arendje Vriezema, tel: 0348-552038 of bij Gerda Boer, tel: 0348-553387. De kosten voor het diner incl. drankje zijn € 7,50. Voor 2 euro (incl. koffie) kunnen de deelnemers kaarten, sjoelen, kegelen en rummicub spelen. De middag duurt tot 16:00 uur.

Bijeenkomst Klankbord Benschop
20:00 uur, Benschop, Dorpshuis XXL, Oranje-Nassaustraat 31
Vergadering van het Klankbord Benschop. Suggesties en vragen aanmelden via mail klankbord_benschop@h­otmail.com. Indien nodig volgt een uitnodiging voor nadere toelichting. Daarnaast zoekt het klankbord mensen die samen met de leden de belangen van het dorp willen behartigen.

donderdag 16 juni

Open kerk
10:00-11:30 uur, IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2
Vanaf donderdag 14 april tot 30 juni is de Ontmoetingskerk elke donderdagmorgen van 10.00 tot 10.30 open voor een kopje koffie of thee, een praatje of even rust. Iedereen van harte welkom.

Italiaans 4 gangen menu
17:30-20:30 uur, Cabauw, In ‘t Witte Paard, Cabauwsekade 42
Paulien en Simone verzorgen een 4 gangen Italiaans menu. Onder meer Vitello Tonnato, Zuppa di Spinaci, pasta met aubergine, pikante salami en gevulde paprika, limoen tiramisutaart met aardbeien. Inloop vanaf 17.30 uur. aanvang buffet rond 18.00 uur. Prijs: 17,50 euro, exclusief drankjes. Reserveren kan tot maandag 13 juni via 06-20658149 of mail info@inhetwittepaard.nl.

Alzheimer Café regio Woerden
19:30-21:00 uur, Woerden, De Plint, Jozef Israëlslaan 20A
Thema: ‘Zingen in de Zorg komt naar ons toe. Met gastspreker Ghaja van der Heide, Zorg-Zangeres. Over de positieve werking van samen zingen bij dementie. Na de pauze samen zingen. Na afloop gelegenheid tot napraten. De toegang is gratis. Informatie: Nel Niessen, coördinator Alzheimer Café regio Woerden. E-mail: n.niessen@alzheimervrijwilligers.nl; tel. 06 20241346.

vrijdag 17 juni

Groen & Lekker Markt
14:00-16:00 uur, IJsselstein, plein Museum, Walkade 2-4
Maandelijks op een vrijdagmiddag organiseren Museum IJsselstein (MIJ) en Eetbaar IJsselstein een Groen & Lekker Markt met een divers aanbod van natuurlijke producten uit tuinen in IJsselstein, afgestemd op het seizoen. Daarnaast zijn er elke markt wisselende aanbieders. Ook nog op de vrijdagmiddagen 29 juli, 26 augustus, 23 september, 28 oktober.

Inzamelfeest Hartslag Lopik
16:00-22:00 uur, Lopik, De Schouw, M.A.A. Schakelplein 6
Stichting Hartslag Lopik organiseert een feest in en om het het dorpshuis om geld in te zamelen voor de aanschaf van Automatische Externe Defibrillators (AED’s) en het het opleiden van inwoners tot burgerhulpverleners. Muziek met DJ en live band, bingo, springkussen voor de kinderen, rad van avontuur, hapjes en drankjes, grote loterij. Ook uitleg over het reanimatienetwerk 112 en de werking van een AED. Informatie: Facebook Stichting Hartslag Lopik.

zaterdag 18 juni

Open Dag van de Bouw- , Wonen- en Interieurbranche
10:00-14:00 uur, Woerden, Industrieweg 2
Op zaterdag 18 juni 2022, de landelijke Dag van de Bouw, opent TechnoHUB haar deuren. De maand juni is omgedoopt naar Maand van BWI. Een maand waarin de focus ligt op de Bouw-, Wonen- en Interieursector. Een maand met interessante lezingen voor medewerkers in de sector, maar ook met leuke doe-activiteiten voor jong en oud. Tussen 10:00-14:00 zijn er diverse leuke doe-activiteiten zoals metsel een muur, maak een moodboard van je ideale interieur, ontwerp je krukje/tafeltje op papier en wie weet mag je hem zelf ook echt gaan maken, timmerworkshops, leg een straatje , mozaïekfeest ...én nog veel meer. Aanmelden hoeft niet, stap gerust binnen.

Open Dag Brandweer Post Montfoort
12:00-16:00 uur, Montfoort, brandweerpost, Anne Franklaan
De nieuwe Brandweerpost Montfoort is al weer even in gebruik maar door de coronamaatregelen moest de opening noodgedwongen worden uitgesteld. Om 10.30 uur officieel gedeelte voor genodigden met openingshandeling door burgemeester Petra van Hartskamp zal worden verricht. Daarna vanaf 12.00 uur activiteiten voor jong en oud als rijden in een brandweerauto, auto open knippen, vlam in de pan en je weg vinden in een kamer vol rook. Naast tal van demonstraties verschillende specialismen van de brandweer te zien. Ook rijden er antieke brandweervoertuigen rond. De toegang is gratis.

Stadswandeling in Montfoort
13:30 uur, Montfoort, Stadsmuseum De Knoperij, Keizerstraat
Stichting Oud Montfoort verzorgt in de maanden juni, juli en augustus elke zaterdag een stadswandeling door Montfoort. De route voert langs de belangrijkste monumenten van de stad en duurt 1,5 uur. De gids vertelt over het ontstaan van de stad, de verhalen van roemruchte burggraven en hun kasteel, waarom het Oude Stadhuis zo bijzonder is, over de knopendraaiers en veel meer. De wandelingen vertrekken steeds om 13.30 uur vanaf stadsmuseum De Knoperij in de Keizerstraat. De deelname kost 4 euro. Aanmelden mag via info@oudmontfoort.nl, maar is niet noodzakelijk. Het minimum aantal deelnemers is twee. Meer informatie: www.oudmontfoort.nl/stadswandeling/

Zangavond voor Woord en Daad
20:00 uur, Benschop, Nederlands Hervormde Kerk, Dorp 208
Koor- en samenzangavond voor Stichting Woord en Daad met medewerking van het Christelijk Mannenkoor Con Forza uit Woerden onder leiding van Willem Nijhof. Met op orgel Hugo van der Meij uit Katwijk. Appèlwoord: Rina Molenaar. Aanvang: 20.00 uur. Kerk open: 19.30 uur. Bij de uitgang collecte gehouden voor Woord en Daad.

Concert ‘Een nieuw begin voor Schemer’
20:00 uur IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5
De IJsselsteins/Utrechtse band Schemer speelt ‘Een nieuw begin’. Een concert en verhaal in één met eigen liedjes over een man die na een duistere periode wandelend op zoek gaat naar een nieuw begin. Schemer is een voortzetting van de voormalige Marcel van Oostrom & band’. Kaarten à 10 euro te koop via www.theaterpantalone.nl.

zondag 19 juni

Lazy Sunday Morning Klassiek
11:30 uur, IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
In de serie Lazy Sunday Morning speelt de jonge celliste Hesce Mourits werken van onder anderen Tsjaikovsky, Gubaidulina, J.S. Bach en Fauré in het theatercafé van het Fulcotheater. Zij studeert cello bij Larissa Groeneveld cello aan het Koninklijk conservatorium van Den Haag. Onder meer speelde ze met Amsterdam Sinfonietta op het festival Klassiek op het Amstelveld. Als solist speelde ze meerdere keren met Divertimento, onder meer in Frankrijk, Duitsland en België. Ze componeert ook zelf. Prijs: 14,95 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl

Ernst & Bobbie
13:30 uur, IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
De kinderhelden Ernst & Bobbie komen terug met een nieuwe meedoe- en meezingvoorstelling voor het hele gezin: ‘Ernst en Bobbie weten het niet meer’. In het nieuwe avontuur doen Ernst en Bobbie mee aan heel bijzondere wedstrijd met als hoofdprijs: een droomvakantie. Maar alles gaat mis. Ook komen alle bekende Ernst en Bobbie-hits weer aan bod. Prijs: 18 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl

Melanie & Friends
14:30 uur, IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Melanie Ryan verzorgt elk jaargetijde een muzikale voorstelling met in iedere show een andere gastartiest. Naast duetten en covers, zingen beiden artiesten ook nummers uit hun eigen repertoire en dagen ze elkaar uit ook nummers uit elkaars genres te spelen. Melanie zelf is bekend van haar voorliefde voor country. Prijs: 14:50 euro. Informatie en kaarten via www.fulcotheater.nl.

dinsdag 21 juni

De staat van katholiek Nederland
20:00-22:00 uur, Nieuwegein, Emmauskerk, Merelplein 2
Lezing door journalist, schrijver en Vaticaankenner Stijn Fens over: De staat van katholiek Nederland: Is het eind in zicht of gloort er hoop? Aansluitend gesprek over hoe de aanwezigen hun geloof en kerk zijn ervaren. De parochie omvat ook IJsselstein, Lopik, Cabauw, Montfoort, Harmelen en Benschop. Inloop vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis, wel graag aanmelden via amedeboer@gmail.com

woensdag 22 juni

Historische avondwandeling
19:30-21:00 uur, IJsselstein, Historisch Stadhuis, de Plaats
UIT in IJsselstein organiseert met de Historische Kring IJsselstein een serie voorjaarsavondwandelingen door de historische binnenstad van IJsselstein met verhalen over de geschiedenis ervan. Steeds nieuwe onderwerpen en invalshoeken. Vooraf aanmelden is niet nodig. Deelnemers betalen 5 euro per persoon. Graag contant en gepast betalen aan de gids. Laatste keer. Informatie: www.inijsselstein.nl

donderdag 23 juni

Open kerk
10:00-11:30 uur, IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2
Vanaf donderdag 14 april tot 30 juni is de Ontmoetingskerk elke donderdagmorgen van 10.00 tot 10.30 open voor een kopje koffie of thee, een praatje of even rust. Iedereen van harte welkom.

Alzheimercafé Lopik
19:30 uur, Lopik, De Schouw
Feestelijke afsluiting van het seizoen! Het muzikale duo meneer en mevrouw Zonnebloem bezoekt het Alzheimercafé en deelt liedjes van vroeger. Zij zijn op reis, dat doen zij al sinds jaar en dag. Zij reizen, omdat zij ergens aan willen komen. Dat leidt echter tot nu toe nergens toe. Gelukkig maakt de muziek het leven toch meer dan de moeite waard. Iedereen is van harte welkom in de Schouw in  Lopik. De zaal is open vanaf 19:15 uur.