polsbroekerdam • Guus Hoogland sprong tijdens de Polsstokdag in Polsbroekerdam een dik nieuw persoonlijk record: 20.39 meter. Hiermee maakte hij de verste sprong van de middag.

De senioren wisten niet te tippen aan deze afstand. Chris Anker opende met een sprong van 19.60 meter. In de tweede groep senioren haakte Jaco de Groot door een blessure af tijdens zijn aanloop. Rian Baas ging als eerste over Anker heen. In zijn derde sprong kwam de Gouwenaar tot een afstand van 20.02 meter. In de finale kwam Thomas van Midden nog dichtbij, maar zijn 19.94 meter bleek net tekort.
In de juniorencategorie ging de winst dus naar Guus Hoogland. In zijn tweede sprong zette hij al een nieuw persoonlijk record neer van 19.21 meter, maar in de finale kwam hij nog verder. Reinier Overbeek haakte na twee sprongen af en stond toen op 19.35 meter. Hiermee pakte hij uiteindelijk de tweede plaats. Hidde van Dam zette een keurige serie neer en belandde met zijn 18.74 meter op een derde plaats.
Fabienne Overbeek won bij de dames met 15.54 meter. Suzanne Mulder kwam tot een afstand van 15.21 meter. Gerianne Boer maakte het podium compleet met een 14.63 meter.
Bij de jongens won Wessel Schenk (Schoonhoven) met 17.04 meter. Harmen Boogaard werd tweede en Jonathan Timmerarends (Montfoort) sloot de rij.
In de categorie Meisjes ging de winst naar Thalina van der Wind met een sprong van 13.86 meter. Lieke Stolwijk volgde met 13.22 meter en Gemma van Oosterom werd derde met 12.83 meter.