Johan Goudriaan met Ylse, één van de bijrijders op 18 juni.
Johan Goudriaan met Ylse, één van de bijrijders op 18 juni. Foto: Jan Timmer

‘Truckrun Krimpenerwaard is een feest voor iedereen’

Algemeen

KRIMPENERWAARD • In volle glorie terug op de kalender: de Truckrun Krimpenerwaard. Op zaterdag 18 juni om precies te zijn. Dat prachtige lint van vrachtwagens met grijnzende chauffeurs en blije bijrijders. Hoe vaak er ook een Truckrun georganiseerd wordt, het beeld blijft prachtig en ontroert. Weet ook Johan Goudriaan, één van de organisatoren van het evenement.

“Het is een feest waar je de mooiste dingen ziet ontstaan”, glimlacht Goudriaan (34). “Zelfs vrachtwagenchauffeurs die normaal gesproken niet van hun stuk te brengen zijn, zie je tijdens de run veranderen in zachtaardige wezens, ha ha! Dat ontstaat vanzelf door de aanwezigheid van hun verstandelijk beperkte bijrijders in de cabine. Is elke keer mooi om te zien hoe zo’n verbinding plaatsvindt. Misschien is dat wel het allermooiste aan de Truckrun én dé reden om hem nu alweer voor de derde keer te organiseren met onze commissie en de vele tientallen vrijwilligers. Ook zijn we erg gelukkig met de geweldige medewerking van de twee gemeentes die we doorkruisen.”

In 2018 ontstond het plan om de Krimpenerwaard na een onderbreking van een aantal jaren ‘zijn’ Truckrun terug te geven. Een jaar later vond de eerste editie ‘nieuwe stijl’ plaats vanuit Krimpen aan den IJssel. Het jaar erop kon het evenement vanwege de coronamaatregelen geen doorgang vinden, in 2020 kwam er een ingetogen versie zonder feest en afterparty. “We zaten destijds precies tussen twee lockdowns in”, herinnert Johan Goudriaan zich nog goed. “Best lastig maar we hebben het er goed van af gebracht. Het was een topdag.”

De 2022-uitvoering van de Truckrun Krimpenerwaard wordt er één met alle toeters en bellen. “We hebben het aantal vrachtwagens uitgebreid van 100 naar 125, waardoor de kolonne nog een stuk langer wordt”, vertelt Goudriaan. “Daarnaast maken we van de start- en finish-locatie aan het Koekoeksplein in Krimpen aan den IJssel een gezellig aangekleed feestterrein met muziek, een snackmobiel, een bar en springkussens. Zo rond 16.00 uur komen we daar aan het eind van de Truckrun aan en gaan we het nog een paar uurtjes heel gezellig maken.”

De Truckrun-fans kunnen alvast in hun agenda schrijven dat de veelkleurige karavaan om 12.00 uur vanaf het Koekoeksplein vertrekt voor de vrolijke rondrit door ‘de waard’. “We hopen en rekenen natuurlijk weer op veel toeschouwers langs de weg”, glimlacht Johan Goudriaan. “Want de Truckrun is een feest voor iedereen!”

Jan Timmer