Druk weekend voor hulpdiensten door reeks ongevallen

ijsselstein/montfoort/lopik • Politie, brandweer en ambulancedienst hebben het afgelopen weekend veelvuldig moeten uitrukken voor een hele reeks ongevallen.

Op de M.A. Reinaldaweg in Linschoten zijn vrijdagmiddag twee auto’s hard met elkaar in botsing gekomen. Een man wilde vanuit de carpoolplaats bij de A12 de weg oprijden en zag daarbij een auto met een gezin erin over het hoofd. Volgens omstanders heeft de bestuurder van de andere auto zijn best gedaan om de auto uit te wijken, maar dit lukte niet meer. De auto’s kwamen in botsing waardoor veel schade ontstond. De auto met het gezin reed recht op een woning en bomen af, maar de bestuurder kon op tijd weg sturen en miste op één haar na andere voorwerpen. Wonder boven wonder raakte niemand gewond. Het gezin met jonge kinderen is met de ambulance naar huis gebracht. Op de kruising is veel hinder ontstaan. 

In de nacht van zaterdag op zondag heeft een ongeval plaatsgevonden op de Lekdijk Oost in Lopikerkapel. Een auto raakte van de dijk. Door een festival dat net was afgelopen ontstond een enorme file. De hulpdiensten zijn uren bezig geweest het voertuig te bergen. Er raakte niemand gewond.

Op de Heiliglevenstraat in de binnenstad van Montfoort is zondagavond een scooter onder een auto beland, meldde RTV Utrecht. Hierbij raakte een van de betrokkenen gewond, vermoedelijk de bijrijder van de scooter. De automobilist kwam vanaf de Achterdijk. De gewonde is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. 

Zaterdagmiddag vond een ongeval met letsel plaats op de Herentalsstraat in IJsselstein. Daarbij was zeker een auto betrokken. Het ongeluk vroeg de inzet van drie politie-eenheden en een ambulance. Nadere bijzonderheden zijn niet bekend.


Info-avond opvang Oekraïners afgelast

jaarsveld/lopik • De geplande informatie-avond op donderdagavond 2 juni in Jaarsveld over het opvangen van vluchtelingen uit Oekraïne gaat niet door, meldt de gemeente Lopik. Reden is dat de provincie Utrecht op dezelfde avond een inloopavond belegt voor bewoners, weggebruikers en andere geïnteresseerden over de voorgenomen wegaanpassingen aan de N210 in Lopik, tussen de Zijdeweg-zuid en de S.L. van Alterenlaan. Zodra er een nieuwe datum bekend is voor de avond over de vluchtelingenopvang worden de inwoners van Jaarsveld hierover geïnformeerd.

De informatie-avond over de aanpassingen aan de provinciale weg N210 vindt donderdag 2 juni plaats van18.30 tot 21.00 uur in het Lopikse dorpshuis De Schouw. Er is vrije inloop.