Wonder(en)

De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Als mij een paar jaar geleden was verteld dat ik ooit op GroenLinks zou stemmen zou ik geantwoord hebben: "Ja hoor, als carnaval en Hemelvaart op één dag vallen, nou goed?” En wat denk je: ik doe op donderdag - Hemelvaart - moeizaam ontwakend mijn slaapkamerraam open, denderen de decibellen van de carnavalsoptocht mij tegemoet! Het moet niet gekker worden! Het viel me niet eens op dat Femke onder haar nachtpon rode kerstsokken aan had. Ik had een grote mok koffie nodig om van de verbijstering te bekomen.
Ben nu wel benieuwd wanneer Pasen en Pinksteren op één dag gaan vallen; na deze Hemelvaartscarnaval en mijn linkse stem voor de gemeenteraad kun je álles verwachten. Misschien ga ik sparen voor een motorfiets, word ik voetbalfanaat en bewonderaar van Johan Derksen en ga ik het volledige oeuvre van vader André en zijn gelijknamige zoon downloaden.
Wonder is overigens een vreemd woord. Het laat zich in het Engels vertalen als miracle, terwijl het Engelse woord wonder vooral ‘schoonheid' betekent. ‘There's wonder in most everything I see', zong Karen Carpenter ooit.
Daarover gesproken: in ons IJsselstadje is nog altijd veel moois te zien. Laat mij dat ook maar eens zeggen tussen mijn Van Rossemiaans gemopper door. Een onlangs door brand verwoest oud huisje aan de Havenstraat wordt momenteel met zorg in vrijwel dezelfde stijl herbouwd, met handvormsteen keurig in kruisverband gemetseld onder een traditioneel mansardedak. Met de nieuwbouw aan de Schuttersgracht is oprecht gestreefd naar aansluiting bij de historische binnenstad. Met wel érg veel venstertjes en dakkapellen, maar het kon veel slechter.