donderdag 26 mei

Dauwtrappen
06:00 Cabauw, Cabauwse molen, Lopikerweg West 106
Op Hemelvaartsdag organiseert Stichting ’Vrienden van de Cabauwse Molen’  het jaarlijkse dauwtrappen. Proviand voor onderweg is aan te bevelen. Vertrek om 6.00 uur vanaf de molen. Na terugkomst koffie, thee en een lekkernij. De wandelroute is ongeveer 10 kilometer lang. Informatie: Piet de Vos, tel. 06-12530352 of Jan Dirk Schinkel, tel. 0348-552882. En www.cabauwsemolen.nl

Open kerk
10:00-11:30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2
Tot 30 juni is de Ontmoetingskerk elke donderdagmorgen van 10.00 tot 10.30 open voor een kopje koffie of thee, een praatje of even rust. Iedereen van harte welkom.

Carnavalsoptocht in Apestad
12:30 IJsselstein, binnenstad en omgeving
Dit jaar op Hemelvaartsdag: de Grote Optocht van Apestad met rondom diverse carnavalsfeesten, waaronder het grote carnavalsfeest op de Plaats van 12.00 tot 18.00 uur met diverse feestartiesten. Vertrek optocht om 12.30 uur vanaf de Ruimtevaartbaan naar de binnenstad. Informatie op www.koij.com.

The Passion Hemelvaart
20:00 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2
The Passion krijgt dit jaar voor het eerst een vervolg: The Passion Hemelvaart. Zangers als Thomas Cammaert (Petrus) en Kim-Lian van der Meij (Maria Magdalena) en nog veel meer vertolken dit verhaal aan de hand van het thema: ‘Alles komt goed?’ Meekijken op groot scherm kan in de soosruimte van de Ontmoetingskerk. Toegang is gratis en aanmelden niet nodig.

vrijdag 27 mei

Groen & Lekker Markt
14:00-16:00 IJsselstein, plein Museum IJsselstein, Walkade 2-4
Museum IJsselstein (MIJ) en Eetbaar IJsselstein organiseren een maandelijkse Groen & Lekker Markt met een divers aanbod van natuurlijke producten uit tuinen in IJsselstein, afgestemd op het seizoen. Daarnaast zijn er elke markt wisselende aanbieders. Ook nog op de vrijdagmiddagen 17 juni, 29 juli, 26 augustus, 23 september, 28 oktober.

Vaartocht met kleivlet
14:00 Linschoten
Vereniging Oud-Linschoten organiseert op afspraak een vaartocht van Linschoten naar Woerden met het kleivlet De Avontuur. Voor rolstoel beperkten is er een lift aan boord. De tocht gaat door bij voldoende deelname en gunstige weersomstandigheden. Reserveren moet voor vrijdag bij TIP-Linschoten, Dorpstraat 45 of via deballensnoeperij@oud-linschoten.nl.

zaterdag 28 mei

Vuile Huichelaar 7
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
De koninginnen van het meezing-cabaret, Paulette Willemse en Saskia van Zutphen, weten van geen ophouden. Nu staat Vuile Huichelaar nummer 7 op het programma, gericht op de guilty pleasures, de heimelijke genoegens, oftewel het foute lied. Prijs: 24 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl.

zondag 29 mei

Peppa Pig Live
13:30 en 16:00 uur IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Een nieuw avontuur van Peppa Pig, het ondeugende varkentje van Nickelodeon en Netflix. Peppa Pig gaat met de hele klas op schoolreisje naar het strand in deze familievoorstelling vol meezingliedjes, meedoedansjes, kleurrijke decorsen vrolijke varkentjeshumor. Twee voorstellingen op één dag Prijs: 19 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl

Kliederkerk IJsselstein: Zaaien en groeien
14:30-17:00 IJsselstein, ’t Kruispunt, Touwlaan 36
Het thema is: Zaaien en groeien. Kliederkerk staat voor een georganiseerde chaos voor elk gezin met samen ontdekken, samen vieren en samen eten voor alle leeftijden, ook voor mensen die zich niet - meer - verbonden voelen met kerk of geloof. Deelname is gratis. Informatie: www.facebook.com/KliederkerkIJsselstein.

woensdag 1 juni

IVN Natuurwandeling
09:30-11:30 IJsselstein, Nieuwegein, carpoolplaats A2, Nieuwegein-Zuid Lekzijde.
Het IVN, afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o. start met IVNNatuurWandelen. Iedere eerste woensdag van de maand een wandeling van ongeveer 7 kilometer in de omgeving van Nieuwegein, Houten of IJsselstein met aandacht voor de natuur. Deze eerste keer een ommetje Lek en Kromme IJssel langs rivier, uiterwaard en bos. Deelname is gratis. Wel graag aanmelden via het e-mailadres: publieksactiviteit@ivn-nijeo.nl

Historische avondwandeling
19:30-21:00 IJsselstein, Historisch Stadhuis, de Plaats
UIT in IJsselstein organiseert met de Historische Kring IJsselstein een serie voorjaarsavondwandelingen door de historische binnenstad van IJsselstein met verhalen over de geschiedenis ervan. Steeds nieuwe onderwerpen en invalshoeken. Vooraf aanmelden is niet nodig. Deelnemers betalen 5 euro per persoon. Graag contant en gepast betalen aan de gids. Volgende keer op donderdag 9 juni. Informatie: www.inijsselstein.nl

Afsluiting Alzheimercafé
19:30-21:30 IJsselstein, wijkcentrum De Oase, Benschopperweg 342
Het laatste Alzheimercafé IJsselstein van dit seizoen. Bezoekers kunnen zich onder leiding van een docent muzikaal uitleven op de djembés. Mantelzorgers, dementerenden en overige belangstellenden zijn welkom. Toegang is gratis. Voor informatie: Dafne Maaswinkel, e-mail: mantelzorg@stichting-pulse.nl of bel: (030) 6868030.

The Bentleys
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
In hun nieuwe muziekvoorstelling The Ladies of the 50’s & 60’s brengen The Bentleys een ode aan de muziek, dans en popcultuur uit de 50’s en 60’s met swingende dansnummers, liefde en romantiek, bijgestaan door The Bendellas. Muziek van onder anderen Nancy Sinatra, Martha & the Vandellas, Sonny & Cher, Diana Ross & The Supremes en Dusty Springfield. Prijs: 24,50 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl

donderdag 2 juni

Open kerk
10:00-11:30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2
Tot 30 juni is de Ontmoetingskerk elke donderdagmorgen van 10.00 tot 10.30 open voor een kopje koffie of thee, een praatje of even rust. Iedereen van harte welkom.

Jon van Eerd: Harrie neemt de benen
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Jon van Eerd is met zijn cast terug met zijn nieuwe komedie ‘Harrie neemt de benen’, waarin de politieagenten Harrie Vermeulen en zijn neef Barrie Vermeulen de opdracht krijgen een illegaal huis van plezier op te rollen in een hysterische wervelwind van hilarische situaties met een verrassend einde. Ook met Arie Cupé, Margo Dames en Joey Schalker. Prijs: 29 euro. Informatie en kaarten via www.fulcotheater.nl.

vrijdag 3 juni

Voorleespret met Dansja
10:00-10:45 IJsselstein, bibliotheek, Overtoom 7
BoekStart Voorleespret is een moment samen bezig zijn voor ouder en kind (0-4 jaar) met voorlezen, liedjes en spelletjes. Het thema deze keer is ‘Muziek’. Centraal staat het verhaal uit het prentenboek ‘De Wiebelbillenboogie’. Na het voorlezen dansen voor ouders en peuter onder begeleiding van Dansschool Dansja. Deelname gratis. Aanmelden niet nodig. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/voorleespret.

Filmhuisfilm: Zen for Nothing
19:30 IJsselstein, Theater Pantalone: Linnaeusweg 5
Ming Zen Centrum vertoont de film ‘Zen for Nothing’ in theater Pantalone. In een zenklooster ontvlucht de Zwitserse actrice Sabine haar drukke bestaan. Ze laat zich onderdompelen in het kloosterleven. Over de zen-filosofie en de zoektocht naar fundamentele menselijkheid. Vooraf korte inleiding. Na afloop napraten onder het genot van een drankje. Kaarten à 15 euro te bestellen via de website van Ming Zen Centrum.

Anjerconcert Luchtmachtkapel voor veteranen Lopikerwaard
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Optreden Orkest van de Koninklijke Luchtmacht onder de naam ‘A Summer Road Trip’. Tweejaarlijkse Anjerconcert, georganiseerd door Stichting Veteranen Lopikerwaard. Muziek van onder andere Zucchero, Chick Corea, Lion King en Gloria Estefan. Per veteraan twee gratis kaarten beschikbaar, te bestellen via info@veteranen-lopikerwaard.nl. Toegang niet-veteranen 10 euro, kaarten te bestellen via het Fulcotheater.

zaterdag 4 juni

Open Ochtend Hospice de Mantelmeeuw
10:00-12:00 Woerden, Hospice De Mantelmeeuw, Meeuwenlaan 14
Open ochtend Hospice De Mantelmeeuw voor Woerden en omgeving. Iedereen welkom met belangstelling voor het vrijwilligerswerk in het Hospice en/of bij terminaal zieke mensen in de thuissituatie, of die zich wil laten informeren over de zorgmogelijkheden. Vooraf aanmelden niet nodig.

Kwibus speelt Sprookjespad 2022
14:00 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5
Theaterstichting Kwibus gaat op zoek naar prinsen, prinsessen en nog veel meer. De sprookjes van Prinses op de erwt, Hans en Grietje, Sneeuwwitje en Klein Duimpje komen tot leven tijdens een wandel-speurtocht in en rond Theater Pantalone. Voor de kinderen speurtocht met opdrachten onderweg naar de voorstellingen. Geschikt vanaf 4 jaar. Ook op 5 en 6 juni. Kaarten 10 euro, inclusief drankje. Voor reserveren en alle informatie: www.theaterpantalone.nl.

Middagje IJsselstein; half uurtje Bach
15:30 IJsselstein, Oude St. Nicolaaskerk, Kronenburgplantsoen 2
Een middagje IJsselstein, een half uurtje Bach. Met Gerrit Christiaan de Gier, stadsorganist van IJsselstein, orgel en Augusta Korevaar, fluit. Vrije toegang.

Guilty Pleasure 538
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Een live band bestaande uit vijf muzikanten, twee backing vocals en frontman Pieter van der Zweep brengt de bekendste internationale Guilty Pleasures als ‘Never gonna give you up', ‘Wake me up before you go-go', ‘Wannabe', ‘Call me maybe' en Nederlandstalige klassiekers. Na afloop After Party met de deejays van Radio 538. Prijs: 28,50 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl

zondag 5 juni

Kwibus speelt Sprookjespad 2022
14:00 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5
Theaterstichting Kwibus gaat in Sprookjespad 2022 op zoek naar prinsen, prinsessen en nog veel meer. De sprookjes van Prinses op de erwt, Hans en Grietje, Sneeuwwitje en Klein Duimpje komen tot leven tijdens een wandel-speurtocht in en rond Theater Pantalone. Voor de kinderen is er een speurtocht met opdrachten onderweg naar de voorstellingen. Geschikt vanaf 4 jaar. Ook nog op 6 juni. Kaarten kosten 10 euro, inclusief drankje. Voor reserveren en alle informatie: www.theaterpantalone.nl.

maandag 6 juni

Kwibus speelt Sprookjespad 2022
14:00 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5Theaterstichting Kwibus gaat in Sprookjespad 2022 op zoek naar prinsen, prinsessen en nog veel meer. De sprookjes van Prinses op de erwt, Hans en Grietje, Sneeuwwitje en Klein Duimpje komen tot leven tijdens een wandel-speurtocht in en rond Theater Pantalone. Voor de kinderen is er een speurtocht met opdrachten onderweg naar de voorstellingen. Geschikt vanaf 4 jaar. Laatste gelegenheid. Kaarten kosten 10 euro, inclusief drankje. Voor reserveren en alle informatie: www.theaterpantalone.nl.

woensdag 8 juni

Lebbis: De Ziel
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3In zijn programma De Ziel wil Lebbis het met zijn publiek hebben over de ziel, wat het ook is. ‘'En wel op humoristische wijze. Want dat bent u van mij gewend en ik heb daar zelf ook lol in.'' De Ziel is het derde deel uit de trilogie De Bovengrens. Prijs: 21 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl.

donderdag 9 juni

Open kerk
10:00-11:30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2Vanaf donderdag 14 april tot 30 juni is de Ontmoetingskerk elke donderdagmorgen van 10.00 tot 10.30 open voor een kopje koffie of thee, een praatje of even rust. Iedereen van harte welkom.

Havendagen Woerden
Het weekend van 9,10 en 11 juni 2022 gaat het mooiste nautische spektakel van Woerden en omstreken weer plaats vinden in de Woerdense haven. Prachtige sleepboten, mooie opduwers, ronkende motoren en een grote gezellige kramenmarkt. Daarnaast ligt er dit jaar voor het eerst 500 meter aan scheepslengte van de oude binnenvaart vloot. Het oudste schip is gebouwd in 1891 de overige schepen zijn gebouwd tussen 1900-1930. Dit jaar betrekken we er voor het eerst ook de donderdagavond 9 juni bij. www.havendagenwoerden.nl

Historische avondwandeling
19:30-21:00 IJsselstein, Historisch Stadhuis, de PlaatsUIT in IJsselstein organiseert met de Historische Kring IJsselstein een serie voorjaarsavondwandelingen door de historische binnenstad van IJsselstein met verhalen over de geschiedenis ervan. Steeds nieuwe onderwerpen en invalshoeken. Vooraf aanmelden is niet nodig. Deelnemers betalen 5 euro per persoon. Graag contant en gepast betalen aan de gids. Wekelijks op wisselende dagen: ook nog op dinsdag 14 juni en woensdag 22 juni. Informatie: www.inijsselstein.nl

zaterdag 11 juni

Massale koor- en samenzangavond
19:30-20:45 Montfoort, Grote of St Janskerk, Lange Kerkstraat 1Medewerking verleent Christelijk mannenkoor Rehoboth uit Geldermalsen onder leiding van Marcel van de Ketterij. Koorbegeleiding door Arie Kortleven. Ook is er samenzang met bovenstem met medewerking van Kees van den End orgel en bariton Wim Timmerarends. Ds. C. J. Rijsdijk hoopt het appèlwoord te spreken. Thema: Zend Uwen Geest. Toegang gratis. Collecte voor GZB-project Hoop voor Libanon.

Concert One After 909
20:00 IJsselstein, Theater Pantalone Linnaeusweg 5De Beatles Tribute band One After 909 voor de achtste keer in Theater Pantalone. Robbie Korver (Paul), Pete Mitchell (John), Diederick Rebel (George) en Willem Zweers (Ringo) zorgen samen met blazersensemble The Blue Meanies voor de authentieke Beatles-sound met meer dan 100 Beatles songs op hun repertoire. Kaarten à 20 euro te reserveren via www.theaterpantalone.nl

zondag 12 juni

Muziek in huiselijke sfeer
14:00-17:oo Cabauw, boerderij Cabauwsekade 22Een muzikaal onthaal in huiselijke sfeer met een optreden van The Old Stars in de serie zondagmiddagconcerten. Middag vol gezelligheid, hapjes en drankjes onder begeleiding van swingende klanken in de historische boerderij aan de Cabauwsekade 22 in Cabauw. Entree 20 euro per persoon. Vooraf aanmelden per mail bij dienyscheffer@outlook.com

dinsdag 14 juni

Historische avondwandeling
19:30-21:00 IJsselstein, Historisch Stadhuis, de PlaatsUIT in IJsselstein organiseert met de Historische Kring IJsselstein een serie voorjaarsavondwandelingen door de historische binnenstad van IJsselstein met verhalen over de geschiedenis ervan. Steeds nieuwe onderwerpen en invalshoeken. Vooraf aanmelden is niet nodig. Deelnemers betalen 5 euro per persoon. Graag contant en gepast betalen aan de gids. Laatste keer op woensdag 22 juni. Informatie: www.inijsselstein.nl

donderdag 16 juni

Open kerk
10:00-11:30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2Vanaf donderdag 14 april tot 30 juni is de Ontmoetingskerk elke donderdagmorgen van 10.00 tot 10.30 open voor een kopje koffie of thee, een praatje of even rust. Iedereen van harte welkom.

vrijdag 17 juni

Groen & Lekker Markt
14:00-16:00 IJsselstein, plein Museum IJsselstein, Walkade 2-4,Maandelijks op een vrijdagmiddag organiseren Museum IJsselstein (MIJ) en Eetbaar IJsselstein een Groen & Lekker Markt met een divers aanbod van natuurlijke producten uit tuinen in IJsselstein, afgestemd op het seizoen. Daarnaast zijn er elke markt wisselende aanbieders. Ook nog op de vrijdagmiddagen 29 juli, 26 augustus, 23 september, 28 oktober.

Inzamelingsfeest Stichting Hartslag Lopik
LOPIK • Op vrijdag 17 juni 2022 organiseert de Stichting Hartslag Lopik in samenwerking met de Schouw een feest in en om de Schouw te Lopik. De stichting houdt zich onder meer bezig met het verbeteren van het gebruik en de inzet van Automatische Externe Defibrillators (AED’s).Doel van het feest is geld in te zamelen voor de stichting.Er is muziek (DJ en Liveband), bingo en springkussen voor de kinderen. Ook wordt uitleg gegeven over het reanimatienetwerk 112 en hoe een AED werkt. Overdag draait een rad van avontuur, waarbij de bezoekers mooie prijzen kunnen winnen. Ook zijn overdag loten te koop voor de hoofdprijstrekking die ’s avonds plaatsvindt. De hoofdprijs is een iPad. Dit alles onder het genot van een lekker drankje en een hap(je). Datum: vrijdag 17 juni 2022 van 16:00 tot 22:00. Locatie: De Schouw in Lopik, M.A.A. Schakelplein 6, 3411 DJ Lopik.

Inzamelfeest Hartslag Lopik
16:00-22:00 Lopik, De Schouw, M.A.A. Schakelplein 6Stichting Hartslag Lopik organiseert een feest in en om het het dorpshuis om geld in te zamelen voor de aanschaf van Automatische Externe Defibrillators (AED’s) en het het opleiden van inwoners tot burgerhulpverleners. Muziek met DJ en live band, bingo, springkussen voor de kinderen, rad van avontuur, hapjes en drankjes, grote loterij. Ook uitleg over het reanimatienetwerk 112 en de werking van een AED. Informatie: Facebook Stichting Hartslag Lopik.

Inzamelingsfeest Stichting Hartslag Lopik
16:00-22:00 Lopik, dorpshuis De Schouw, M.A.A. Schakelplein 6Stichting Hartslag Lopik organiseert een feest in en om De Schouw te Lopik om geld in te zamelen voor de aanschaf van AED’s en het opleiden van inwoners tot burgerhulpverleners bij een hartstilstand. Er is muziek met dj en live band, bingo, springkussen voor de kinderen, rad van avontuur en loterij. Ook wordt uitleg gegeven over het reanimatienetwerk 112 en hoe een AED werkt. Dit alles onder het genot van een drankje en een hapje.

zaterdag 18 juni

Rommelmarkt in Lopik
09:30-14;00 Lopik, achter kerk, Dorpstraat 32De jaarlijkse rommelmarkt van de Hervormde Gemeente Lopik. Achter de kerk aan de Dorpstraat 32. Allen van harte welkom.Zaterdag 28 mei laatste gelegenheid om goede gebruikte spullen in te leveren tussen 10:00 en 12:00 bij de Schaapskooi, achter het kerkgebouw. Ook is de boekenmarkt dan weer geopend.

Concert ‘Een nieuw begin voor Schemer’
20:00 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5De IJsselsteins/Utrechtse band Schemer speelt ‘Een nieuw begin’. Een concert en verhaal in één met eigen liedjes over een man die na een duistere periode wandelend op zoek gaat naar een nieuw begin. Schemer is een voortzetting van de voormalige Marcel van Oostrom & band’. Kaarten à 10 euro te koop via www.theaterpantalone.nl.

zondag 19 juni

Yoga Nidra
In Artemis, centrum voor body & mind worden regelmatig lessen Yoga Nidra gegeven. Yoga Nidra, ook wel yogaslaap genoemd, is een yogavorm waarbij je in een diepe staat van ontspanning gebracht wordt. Je volgt de stem die je leidt door de visualisaties en ademoefeningen. Je brengt de les door liggend op een matje en je hoeft niets anders te doen dan de stem te volgen en je over te geven aan totale ontspanning. De ontspanning in Yoga Nidra is heel diep en staat gelijk aan 3-4 uur slaap. Yoga Nidra zorgt voor een beter contact met je zelf en kan je helpen in periodes van stress, vermoeidheid of slecht slapen. Meer informatie/aanmelden: artemisbodymind.nl

Lazy Sunday Morning Klassiek
11:30 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
In de serie Lazy Sunday Morning speelt de jonge celliste Hesce Mourits werken van onder anderen Tsjaikovsky, Gubaidulina,J.S. Bach en Fauré in het theatercafé van het Fulcotheater. Zij studeert cello bij Larissa Groeneveld cello aan het Koninklijk conservatorium van Den Haag. Onder meer speelde ze met Amsterdam Sinfonietta op het festival Klassiek op het Amstelveld. Als solist speelde ze meerdere keren met Divertimento, onder meer in Frankrijk, Duitsland en België. Ze componeert ook zelf. Prijs: 14,95 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl

woensdag 22 juni

Historische avondwandeling
19:30-21:00 IJsselstein, Historisch Stadhuis, de PlaatsUIT in IJsselstein organiseert met de Historische Kring IJsselstein een serie voorjaarsavondwandelingen door de historische binnenstad van IJsselstein met verhalen over de geschiedenis ervan. Steeds nieuwe onderwerpen en invalshoeken. Vooraf aanmelden is niet nodig. Deelnemers betalen 5 euro per persoon. Graag contant en gepast betalen aan de gids. Laatste keer. Informatie: www.inijsselstein.nl

donderdag 23 juni

Open kerk
10:00-11:30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2Vanaf donderdag 14 april tot 30 juni is de Ontmoetingskerk elke donderdagmorgen van 10.00 tot 10.30 open voor een kopje koffie of thee, een praatje of even rust. Iedereen van harte welkom.

zaterdag 25 juni

Latifa Meditatie
In Artemis, centrum voor body & mind vindt een workshop Latifa meditatie plaats. Het Latifa gebed is eeuwenoud en stamt uit de oude Sufi traditie. Het is bedoeld om je in contact te brengen met wie je werkelijk bent en jezelf volledig te aanvaarden. Jezelf omarmen, met al je mooie en minder mooie kanten is niet eenvoudig. De 7 stappen uit de Latifa meditatie brengen je dichter bij je kern, zelfacceptatie en innerlijke vrijheid. Meer informatie/aanmelden: artemisbodymind.nl