IJFC stevent af op nacompetitie

ijsselstein • IJFC verloor in Wilnis met 4-1 van CSW en lijkt wat de nacompetitie betreft het kind van de rekening te worden. De geplaagde IJsselsteinse zaterdagtweedeklasser, die van de KNVB drie duels moet overspelen, miste na het verloren inhaalduel tegen Benschop verschillende spelers. Traves Wright werd maandag geopereerd aan zijn gebroken neus. Met Vincent Griffioen, die na het duel tegen Benschop onwel werd, gaat het na zijn ziekenhuisbezoek iets beter. Met Arjan Wildvank op doel poetste IJFC via Ruben van Rooijen een snelle achterstand weg. Het elftal van Patrick van Oort kreeg diverse kansen, maar scoorde niet meer. Dat deed de thuisclub tot twee keer toe wel. In de tweede helft had CSW met een vierde treffer het laatste woord.

VVIJ (zo) grijpt zijn laatste strohalm

ijsselstein • Zondagtweedeklasser VVIJ won in en tegen Hooglanderveen met 2-3 en kan door zijn laatste twee wedstrijden ook te winnen FC Weesp en het Amsterdamse DWS nog achterhalen, mits beide hun nog te spelen duels verliezen. ''Dat zal moeilijk worden” aldus interim-coach Mo Touh. ''Door in Hooglanderveen een goede wedstrijd te spelen hebben we wel alvast zelfvertrouwen opgedaan voor eventuele deelname aan de nacompetitie om degradatie te voorkomen. Casper Baggen zette ons op voorsprong. De gelijkmaker vlak voor rust was een tegenvaller. In de tweede helft pakten we de wedstrijd weer goed op. Casper Baggen voltooide met nog twee treffers zijn hattrick.' De aansluitende treffer vlak voor tijd verontrustte ons niet.”