Ook de slagwerkers waren van de partij.
Ook de slagwerkers waren van de partij. Foto: Paul van den Dungen

montfoort • In een druk bezocht St. Joseph hebben de MuzieKids van St. Carolus zondagmiddag hun jaaruitvoering gegeven.

Zo'n 35 leerlingen uit groep 5 van de Montfoortse basisscholen zijn vanaf oktober bezig geweest om de basisbeginselen van saxofoon, hobo, slagwerk, gitaar, trompet of dwarsfluit onder de knie te krijgen. Patrick Streng bezocht de scholen en verzorgde verder de leerlingen op het slagwerk. Datzelfde deden de docenten Roos voor de saxofonisten, Quentin voor de hobo's en Michael voor de gitaren. Het was de 7e editie van MuzieKids die de muziekvereniging, met als hoofdsponsor Kiremko, organiseerde. 
Patrick Streng: "Het was flink aanpoten zo tegen de jaaruitvoering aan. De laatste weken hebben de leerlingen veel werk verricht om alle vaardigheden onder de knie te krijgen. Vandaag kunnen zij aan hun ouders laten zien waar zij naartoe hebben gewerkt. Het is twee jaar geleden dat wij voor het laatst een gezamenlijke afsluiting konden realiseren. Dit alles is het voorproject voordat de jongens en meisjes besluiten om verder te gaan en de overstap naar het leerlingenorkest gaan maken.”
Van alle leerlingen hebben intussen in elk geval negen drummers, vier dwarsfluitisten, twee saxofonisten, een trombonist en een trompettist zich opgegeven om door te gaan. Het komende seizoen doet ook basisschool Het Kompas mee met MuzieKids.