Telramen beschikbaar

regio • Wie zelf wil meten hoe druk het is in de eigen straat kan meedoen met het project Telraam. Met Telraam helpen inwoners eenvoudig mee om verkeerstellingen te doen in wijken en straten. 

Vanaf 30 mei zijn er weer nieuwe ‘telramen' beschikbaar. Met dit kleine apparaatje op het raam worden automatisch fietsers, auto's, bestelbusjes, zwaar vrachtverkeer en voetgangers geteld. Het Telraam geeft de gegevens automatisch door. Wie meedoet maakt deel uit van het Telnetwerk van de provincie Utrecht dat in 2022 uitgroeit tot 300 lokale meetpunten. De deelnemers krijgen inzicht in het verkeer in hun straat, hoe het dagelijks varieert en hoe hard er wordt gereden.
Op dit moment doen al 60 deelnemers mee in de provincie Utrecht. Vanaf 30 mei zijn nog eens 100 telramen beschikbaar. Wie mee wil doen heeft een geschikt raam nodig op de eerste of tweede verdieping met vrij zicht op de weg. Aanmelden kan tot 16 mei. Op 30 mei is er een startworkshop voor nieuwe deelnemers. Kijk voor alle informatie www.samenmetenutrecht.nl.