Parkpaden krijgen opknapbeurt

ijsselstein •  De paden in het park tussen de Achtersloot en de Hoepelmaker in IJsselstein krijgen een flinke opknapbeurt. Zo worden de gaten in de halfverharde paden opgevuld en krijgen de paden een nieuwe toplaag. Ze komen daardoor zo’n 5 centimeter hoger te liggen, zodat het regenwater gemakkelijker kan afstromen en modderplassen die lang blijven liggen worden voorkomen. Wel is het nodig dat het park tijdelijk met hekken moet worden afgesloten. De aannemer verwacht dat de afsluiting afhankelijk van het weer vanaf maandag 2 mei twee weken duurt.


Expo vestingstad IJsselstein

ijsselstein • Om de oude vestingwerken in het IJsselsteinse straatbeeld terug te brengen heeft Adviesgroep BB+W in samenwerking met de Historische Kring IJsselstein vorig jaar het plan Vestingstad IJsselstein gelanceerd. Museum IJsselstein heeft het plan omarmd en op twaalf borden een jaar lang in het Molenplantsoen tentoongesteld. Zes van deze borden zijn te zien in Kunstruimte Coal.2 aan de Walkade 6 als onderdeel van de Expo Kasteelheren.

In de middeleeuwen was IJsselstein een voorname vestingstad en het toneel van meerdere oorlogen. Gracht, stadsmuur, poorten en kasteel herinneren aan dit verleden, maar een groot deel van de oude vestingwerken ligt nog onder maaiveld verborgen.


Landelijke filigraandag

ijsselstein • De Nederlandse Filigraanvereniging organiseert zaterdag 7 mei in IJsselstein een landelijke activiteitendag voor liefhebbers van papier filigraan en iedereen die kennis mee wil maken met deze moderne, decoratieve kunst van het rollen van smalle stroken papier tot uiteenlopende creaties. De dag vindt plaats van 11.00 tot 16.00 uur in 't Kruispunt aan de Touwlaan 36 en is gratis toegankelijk. Bezoekers kunnen tijdens deze dag gratis workshops volgen en ook filigraanmateriaal kopen. Ook is er een tentoonstelling van filigraan werkstukken te zien en een verloting.