donderdag 5 mei

Open Ontmoetingskerk
10:00-11:30 uur IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2
Tot 30 juni, behalve 26 mei, is de Ontmoetingskerk elke donderdagmorgen open voor een kopje koffie of thee, een praatje of even rust. Iedereen welkom.

vrijdag 6 mei

Voorleespret voor ouder en kind
10:00-10:45 IJsselstein, bibliotheek, Overtoom 3
Voorleespret voor ouder en kind (0-4 jaar) met voorlezen, liedjes en spelletjes. Deze keer het verhaal uit het prentenboek ‘Rupsje Nooitgenoeg’. Na afloop kunnen de volwassenen nog een kwartiertje bijpraten, terwijl de kinderen met elkaar spelen. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/voorleespret

Marktconcert
16:00-16:30 IJsselstein, Sint Nicolaasbasiliek, Sint Nicolaasstraat 12
Serie Marktconcerten op initiatief van de Geloofsgemeenschap Heilige Nicolaas IJsselstein en het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Wekelijks op vrijdagmiddag tot en met 28 oktober. Toegang vrij;  vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Deze keer: Jos van der Kooy, concertorganist van basiliek speelt werken van Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel, Jan Zwart en een improvisatie.

Love Revolution
20:00 Benschop, Maranatha, Dorp 208
Op uitnodiging van de JV in Benschop komt de band Love Revolution van Hanne de Vries naar Benschop met met de Heilige Huisjes tour. In een akoestische setting verzorgen zij een avond met veel bekende nummers, aanbidding, ontmoeting en goede gesprekken. Jong en oud zijn welkom. Inloop vanaf 19:45 uur. Toegang 5 euro, te voldoen bij binnenkomst.

Lezing oorlogsrecht in compagniesbar
20:00 IJsselstein, compagniesbar, KPJ-gebouw De Deel, Panoven10a
Majoor (R) mr. Jan van Zeijts, voormalig militair jurist van de Koninklijke Landmacht, komt spreken over militair en oorlogsrecht in de praktijk. Tijdens deze lezing zal hij onder meer uitweiden over het humanitair oorlogsrecht en – middels waargebeurde scenario’s van zijn uitzending naar Mali. Belangstellenden welkom. De deuren gaan open om 20.00 uur en de toegang is gratis

Martijn Kardol: De Situatie
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
‘De Situatie’ is het derde cabaretprogramma van Martijn Kardol en gaat over het bezweren van een crisis in je leven. In zijn geheel eigen stijl, haalt Martijn allerlei herkenbare en hilarische situaties aan. Over het leren omgaan met een pandemie en een dreigende klimaatcrisis of het met je vriendin beslissen wat er wordt gekeken op Netflix. Prijs: 20 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl

zaterdag 7 mei

Snuffel- en kringloopmarkt
09:00-12:00 Jaarsveld, voormalig schoolgebouw, Kerkstraat 1
Stichting Bazar Jaarsveld organiseert een kringloopwinkel in het voormalig schoolgebouw te Jaarsveld. Voor leuke tweedehands spullen kan iedereen er terecht op iedere woensdag van 13.30 tot 16.00 uur en op iedere zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur. Van kleding tot aan kasten, van speelgoed tot servies en elektronica voor een zacht prijsje. Opbrengst voor lokale goede doelen.

Rommelmarkt in Lopikerkapel
09:30-14:00 Lopikerkapel, Hervormde kerk, Lopikerweg Oost 176
Naast veel gebruikte artikelen en boeken worden er ook perkplanten, bloemstukken, boeketjes en creatieve (moederdag) cadeautjes verkocht. Voor de kinderen kinderhoek met knutselen voor moederdagcadeaus. Voor de inwendige mens koffiehoek, snackkraam met broodjes, frites, boerenijs. Opbrengst voor eigen hervormde gemeente voor de aanschaf van zonnepanelen en voor spaarproject Kerken helpen kerken.

Open Ochtend  Mantelmeeuw
10:00-12:00 Woerden, Hospice De Mantelmeeuw, Meeuwenlaan 14
Iedereen die belangstelling heeft voor het vrijwilligerswerk in het Hospice en/of bij terminaal zieke mensen in de thuissituatie, of die zich wil laten informeren over de zorgmogelijkheden is van harte welkom op deze ochtend. Aanmelden is niet nodig.

Oorlogsherinneringen van een jochie
10:30 Linschoten, dorpshuis De Vaart, Jacob Barneveldstraat 24
Wessel Reinink, de enkele jaren jongere broer van Maarten Reinink (1928-1974), de auteur van ‘Dagboek voor New York’ en oud-leerling van de Timotheüsschool in Linschoten geeft op verzoek van de Vereniging Oud-Linschoten (VOL ) een presentatie over zijn Linschotense oorlogsbelevenissen. De zaal is open vanaf 10.00 uur. De toegang is gratis.

Filigraan Activiteitendag
11:00-1600 IJsselstein, ‘t Kruispunt, Touwlaan 36
Nederlandse Filigraanvereniging organiseert een creatieve activiteitendag voor liefhebbers van papier filigraan en iedereen die kennis mee wil maken met deze moderne kunst van het papier rollen. Filigraan of Quilling is een techniek waarbij smalle stroken papier worden opgerold, gevormd en verwerkt tot creaties op kaarten, doosjes, Paas/kerstversieringen, maar ook tot driedimensionale werkstukken. Gratis workshops volgen, verkoop materialen. Met tentoonstelling werkstukken en een verloting. Gratis toegankelijk.

‘Dat is niet zoals het heurt’
13:30 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5
Theatre Rocks speelt op 7 en 14 mei haar muzikale kindervoorstelling ‘Dat is niet zoals het heurt’ in Theater Pantalone. Waarin James en Bobby allebei een droom hebben, maar toch een beetje magie nodig hebben om hun hart te volgen. Geschikt vanaf 6 jaar. Met veel humor en muziek inspireert de voorstelling kinderen op een speelse manier om altijd in zichzelf en in hun dromen te blijven geloven. Kaarten kosten 10 euro en zijn te reserveren via www.theaterpantalone.nl

Middagje IJsselstein; half uurtje Bach
15:30 IJsselstein, Oude St. Nicolaaskerk, Kronenburgplantsoen 2
Een middagje IJsselstein, een half uurtje Bach. Met Gerrit Christiaan de Gier, stadsorganist van IJsselstein, orgel. Vrije toegang.

Rock ’n Roll Comedy & Music
20:00-22:30 Montfoort, St. Joseph, Heiliglevenstraat 4
Gitaarkomiek Roel C. Verburg combineert stand-up comedy met muziek. In zijn derde theatershow Rock ’n Roll brengt hij, behalve nieuwe grappige liedjes, ook verhalen uit de geschiedenis van de rock- en popmuziek en vergelijkt die met zijn eigen, veel minder sensationele leven. Volledige informatie en kaarten te bestellen via de website: www.cultureelmontfoort.nl

The Five Great Guitars: Black Magic Woman
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Oprichter van The Five Great Guitars Jan Kuiper, speelt samen met zijn gitaarvrienden Stochelo Rosenberg, Paulus Schäfer, Digmon Roovers en Marcel de Groot akoestische en bluesy arrangementen van de allermooiste songs van de legendarische Carlos Santana en zijn superband. Prijs: 29,50 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl

zondag 8 mei

‘Juf Roos’
12:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Juf Roos is terug in het theater met een nieuwe kindervoorstelling, geschikt vanaf 2 jaar. Deze keer maken Juf Roos en Gijs zich op voor de landelijke Molendag. De molen moet er piekfijn bij staan maar dan gebeurt er iets ergs met de molen. Juf Roos en Gijs doen er alles aan om de molen op tijd weer in orde te krijgen. Prijs 18 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl. Extra voorstelling om 12.00 uur. Voorstellingen om 14.00 en 16.00 uur mogelijk uitverkocht.

maandag 9 mei

Start Heel Montfoort Beacht
19:30-22:00 Montfoort, beachvolleybalvelden, Sportpark Hofland, Bovenkerkweg 82
De Valk Beach organiseert een beachvolleybaltoernooi voor iedereen: Heel Montfoort Beacht. In de avonduren van maandag 9 mei tot en met 13 mei. Finale op vrijdagavond. Inschrijfgeld 10 euro per team, inclusief bon voor bitterballen op vrijdag. Inschrijven kon tot  30 april.

woensdag 11 mei

Snuffel- en kringloopmarkt
13:30-16:00 Jaarsveld, voormalig schoolgebouw, Kerkstraat 1
Stichting Bazar Jaarsveld organiseert een kringloopwinkel in het voormalig schoolgebouw te Jaarsveld. Voor leuke tweedehands spullen kan iedereen er terecht op iedere woensdag van 13.30 tot 16.00 uur en op iedere zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur. Van kleding tot aan kasten, van speelgoed tot servies en elektronica voor een zacht prijsje. Opbrengst voor lokale goede doelen.

Inwonersbijeenkomst Dorpsplatform Linschoten
19:45-22:00 Linschoten, dorpshuis De Vaart
Alle inwoners van Linschoten zijn uitgenodigd voor de eerste bijeenkomst van het Dorpsplatform Linschoten. De bijeenkomst is bedpoeld om kennis te maken met de plannen van het Dorpsplatform en suggesties van inwoners om de leefbaarheid van het dorp Linschoten te behouden dan wel te verbeteren.

donderdag 12 mei

Open Ontmoetingskerk
Tot 30 juni, behalve 26 mei, is de Ontmoetingskerk elke donderdagmorgen open voor een kopje koffie of thee, een praatje of even rust. Iedereen welkom.

Lavinia Meijer
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Geïnspireerd door haar samenwerkingen met artiesten als Philip Glass, Iggy Pop en Laurie Anderson bouwt harpiste Lavinia Meijer ook in Untitled 2 aan een veelomvattend kunstwerk met verschillende invalshoeken in combinatie met beeldende kunst, literatuur, spoken word, film, animaties en nieuwe akoestische en elektronische composities. Prijs: 22,50 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl.

vrijdag 13 mei

Marktconcert
16:00-16:30 IJsselstein, Sint Nicolaasbasiliek, Sint Nicolaasstraat 12
Serie Marktconcerten op initiatief van de Geloofsgemeenschap Heilige Nicolaas IJsselstein en het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Wekelijks op vrijdagmiddag tot en met 28 oktober. Toegang vrij; wel graag een vrijwillige bijdrage. Deze keer: Jos van der Kooy, concertorganist van de Sint Nicolaasbasiliek speelt werken van Johann Sebastian Bach, Max Reger, César Franck en een improvisatie.

zaterdag 14 mei

Kledingbeurs en rommelmarkt
09:00-12:00 Jaarsveld, op twee locatiesStichting Bazar Jaarsveld organiseert een grote kledingbeurs in het Verenigingsgebouw aan de Kerstraat 7 te Jaarsveld. Er is tweedehands kleding voor baby’s, kinderen, en volwassenen. U bent van harte welkom tussen 09.00 uur en 12.00 uur. Het Verenigingsgebouw staat aan de Kerkstraat 7. Tegelijkertijd is ook het voormalig schoolgebouw aan de Kerkstraat 1 open de snuffel- en rommelmarkt; van speelgoed tot servies en van meubels tot elektronica.

Snuffel- en kringloopmarkt
09:00-12:00 Jaarsveld, voormalig schoolgebouw, Kerkstraat 1Stichting Bazar Jaarsveld heeft een kringloopwinkel georganiseerd in het voormalig schoolgebouw te Jaarsveld. Voor leuke tweedehands spullen kan iedereen er terecht op iedere woensdag van 13.30 tot 16.00 uur en op iedere zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur. Van alles te zien en te koop: van kleding tot aan kasten, van speelgoed tot servies en elektronica te koop. Dit alles voor een zacht prijsje. Opbrengst voor lokale goede doelen.

‘Dat is niet zoals het heurt’
14:30 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5 Theatre Rocks speelt haar muzikale kindervoorstelling ‘Dat is niet zoals het heurt’ in Theater Pantalone. Waarin James en Bobby allebei een droom hebben, maar toch een beetje magie nodig hebben om hun hart te volgen. Geschikt vanaf 6 jaar. Met veel humor en muziek inspireert de voorstelling kinderen op een speelse manier om altijd in zichzelf en in hun dromen te blijven geloven. Kaarten kosten 10 euro en zijn te reserveren via www.theaterpantalone.nl

Art & Wine
15:30 IJsselstein, Theatercafé Fulco, Overtoom 3Maandelijkse Art & Wine in het theatercafé van het Fulcotheater. Bekijk de huidige expositie en ga met de kunstenaars in gesprek over hun werk bij een hapje en een drankje. De exposities wisselen elk half jaar. Toegang 5 euro, inclusief een consumptiebon/munt voor een drankje (Hollands gedistilleerd) en een hapje. Informatie en kaarten via www.fulcotheater.nl

Ontmoetingsborrel voor veteranen
16:00-18:00 Montfoort, café De Plaats, De PlaatsStichting Veteranen Lopikerwaard organiseert de traditionele Veteranen Ontmoetingsborrel dit keer in Montfoort. Tijdens die bijeenkomsten hebben veteranen elkaar vaak veel te vertellen over hun ervaringen op hun missies, of over de huidige ontwikkelingen in de wereld. Deze ontmoetingsborrel is ook toegankelijk voor geïnteresseerde niet-veteranen. Ook probeert het bestuur hulpverleners, zoals de huisartsen te interesseren voor de positie van veteranen in de samenleving.

Lustrumconcert IJsselsteins Kamerkoor
20:00-22:30 IJsselstein, Sint Nicolaasbasiliek, St. Nicolaasstraat 12Het IJsselsteins Kamerkoor viert het 40-jarig bestaan met een lustrumconcert in de Sint Nicolaasbasiliek. Op het programma staan Dixit Dominus en Beatus Vir van Antonio Vivaldi, en de St. Jorismis van Herman Finkers. Solisten zijn Eva Schuurman (sopraan), Rosina Fabius (alt) en Annemieke IJzerman (harp). De instrumentale begeleiding wordt verzorgd door het Gheyn Consort. Dirigent: Marilou Krouwel. Aanvang 20.00 uur. Toegang 20 euro. Kaartverkoop in de kerk.

Lustrumconcert IJsselsteins Kamerkoor
20:00 IJsselstein, Sint Nicolaasbasiliek, Sint Nicolaasstraat 12Het IJsselsteins Kamerkoor viert zijn 40-jarig bestaan met een lustrumconcert. Op het programma twee psalmzettingen van Antonio Vivaldi: het Dixit Dominus en het Beatus Vir. Beide worden uitgevoerd met zangsolisten en klein orkest. Na de pauze de St. Jorismis van Herman Finkers, die hij schreef voor zijn eigen huwelijk. Solisten Eva Schuurman (sopraan), Rosina Fabius (alt) en Annemieke IJzerman (harp). Instrumentale begeleiding door het Gheyn Consort. Toegang: 20 euro aan de kassa in de kerk en in de voorverkoop 17,50 euro via www.ijsselsteinskamerkoor.nl. Kinderen betalen 1 euro per levensjaar.

Jasper van Kuijk
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3Als alles schreeuwt om verandering, is redelijkheid dan nog wel het juiste antwoord? Cabaretier Jasper van Kuijk vraagt het zichzelf hardop af in zijn programma Tot hier en niet verder. In deze nieuwe voorstelling fileert hij weer met vrolijk cynisme zijn en onze ‘beschaving’; met een mix van inhoud en humor. Prijs: 18 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl.

Aurora brengt ‘Hotel te koop’
20:00 Lopik, Cabauw, In 't Witte Paard, Cabauwsekade 42Na 47 jaar valt het doek voor toneelvereniging Aurora. Nog één keer zal toneelvereniging met een klucht op de planken komen: Hotel te koop. De voorstellingen zijn te bezoeken op 14, 20 en 21 mei; aanvang 20.00 uur. Zaal open 19.30 uur. Donateurs hebben gratis entree. Ook andere bezoekers welkom. Kaartjes vanaf 9 mei te reserveren via www.toneelverenigingaurora.nl/reserveren/ of op werkdagen, tussen 19:00 uur en 21:00 uur via de reserveerlijn 06-19933887.

zondag 15 mei

Yoga Nidra
In Artemis, centrum voor body & mind worden regelmatig lessen Yoga Nidra gegeven. Yoga Nidra, ook wel yogaslaap genoemd, is een yogavorm waarbij je in een diepe staat van ontspanning gebracht wordt. Je volgt de stem die je leidt door de visualisaties en ademoefeningen. Je brengt de les door liggend op een matje en je hoeft niets anders te doen dan de stem te volgen en je over te geven aan totale ontspanning. De ontspanning in Yoga Nidra is heel diep en staat gelijk aan 3-4 uur slaap. Yoga Nidra zorgt voor een beter contact met je zelf en kan je helpen in periodes van stress, vermoeidheid of slecht slapen. Meer informatie/aanmelden: artemisbodymind.nl

woensdag 18 mei

Snuffel- en kringloopmarkt
13:30-16:00 Jaarsveld, voormalig schoolgebouw, Kerkstraat 1Stichting Bazar Jaarsveld heeft een kringloopwinkel georganiseerd in het voormalig schoolgebouw te Jaarsveld. Voor leuke tweedehands spullen kan iedereen er terecht op iedere woensdag van 13.30 tot 16.00 uur en op iedere zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur. Van alles te zien en te koop: van kleding tot aan kasten, van speelgoed tot servies en elektronica te koop. Dit alles voor een zacht prijsje. Opbrengst voor lokale goede doelen.

Johan Goossens
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom3Cabaretier Johan Goossens nadert inmiddels de veertig. In ‘Kleine pijntjes’ verzet hij zich tegen het onvermijdelijke verval met liedjes, verhalen en relativerende humor. Schakelend tussen hilariteit en ontroering, tussen hoge idealen en lullige alledaagsheid, wil hij ervoor zorgen dat het publiek de eigen kleine pijntjes een avond lang vergeet. Prijs: 22 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl.

donderdag 19 mei

Open kerk
10:00-11:30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2Vanaf donderdag 14 april tot 30 juni is de Ontmoetingskerk elke donderdagmorgen van 10.00 tot 10.30 open voor een kopje koffie of thee, een praatje of even rust. Iedereen van harte welkom.

Neil Diamond Memories
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3De Neil Diamond Memories Band eert het rijke oeuvre van de man die wereldwijd meer dan 130 miljoen albums heeft verkocht. Dé Nederlandse Neil Diamond zanger van dit moment, Marcel Mulders, neemt het publiek met zijn 11-koppige band mee naar de glorietijd van de wereldster. Tijdens de theatershow blikt Marcel terug op het leven van Neil Diamond en vertelt over diens carrière met talrijke anekdotes. Prijs:25 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl.

vrijdag 20 mei

Tim Knol & Blue Grass Boogiemen
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3Met Lost & Found III duikt Tim Knol samen met zijn vrienden van de met prijzen overladen Blue Grass Boogiemen in de rijke historie van bluegrass en countrymuziek, waarbij onder meer de rafelrandjes onder de loep genomen worden. Muziek van en anekdotes over flamboyante vertolkers als Jimmy Martin en Bill Monroe komen aan bod, maar ook werk van hun meest recente album Happy Hour. Prijs: 24,50 euro. Informatie en tickets via www.fulcotheater.nl.

Aurora brengt ‘Hotel te koop’
20:00 Lopik, Cabauw, In ‘t Witte Paard, Cabauwsekade 42Na 47 jaar valt het doek voor toneelvereniging Aurora. Nog één keer zal toneelvereniging met een klucht op de planken komen: Hotel te koop. De voorstellingen zijn te bezoeken op 14, 20 en 21 mei; aanvang 20.00 uur. Zaal open 19.30 uur. Donateurs hebben gratis entree. Ook andere bezoekers welkom. Kaartjes vanaf 9 mei te reserveren via www.toneelverenigingaurora.nl/reserveren/ of op werkdagen, tussen 19:00 uur en 21:00 uur via de reserveerlijn 06-19933887.

zaterdag 21 mei

Snuffel- en kringloopmarkt
09:00-12:00 Jaarsveld, voormalig schoolgebouw, Kerkstraat 1Stichting Bazar Jaarsveld heeft een kringloopwinkel georganiseerd in het voormalig schoolgebouw te Jaarsveld. Voor leuke tweedehands spullen kan iedereen er terecht op iedere woensdag van 13.30 tot 16.00 uur en op iedere zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur. Van alles te zien en te koop: van kleding tot aan kasten, van speelgoed tot servies en elektronica te koop. Dit alles voor een zacht prijsje. Opbrengst voor lokale goede doelen.

Volleybaltoernooi Pret in het Park
10:00-18.00 Montfoort, StadsparkJaarlijkse open volleybaltoernooi in het stadspark van Montfoort, georganiseerd door volleybalvereniging de Valk in samenwerking met STAM (Stichting Tent Actitiviteiten Montfoort). Voor beginners en gevorderden. Vanaf 10.00 uur voor de jeugd. Vanaf 13:00 uur voor 16-plus met zelf samengestelde teams. Ervaring niet nodig. Aansluitend feestelijke barbecue. Omdat De Vlak 60 jaar bestaat, is de barbecue voor leden gratis. Niet-leden betalen 15 euro. Informatie en aanmelden via www.volleybaldevalk.nl/pret-in-het-park-aanmelden/,

Dorpswandeling Vereniging Oud-Linschoten
11:00 uur-12:30 Linschoten, De Ballensnoeperij, Dorpstraat 45 uurRondleiding door de oude dorpskern van Linschoten onder leiding van een gids. Minimale deelname 6 personen maximaal 12. Tarief 5 euro per persoon. Boekingen tot uiterlijk donderdag 19 mei bij ‘De Ballensnoeperij’ Dorpstraat 45 of via deballensnoeperij@oud-linschoten.nl

Sixties Revolution
20:00-23:45 Montfoort, St. Joseph, Heiliglevenstraat 4De band speelt de hits uit de tijd van de nozems en de hippies. Het gaat om de beleving van de muziek. Zijn nemen het publiek mee in verbazing en daarna in verwondering, mee in een reis door de jaren 60. Te beginnen in 1960 en eindigen in 1969. Zij brengen de muziek van destijds weer tot leven. ‘Volledige informatie en kaarten te bestellen via www:cultureelmontfoort.nl

Aurora brengt ‘Hotel te koop’
20:00 Lopik, Cabauw, In ‘t Witte Paard, Cabauwsekade 42Na 47 jaar valt het doek voor toneelvereniging Aurora. Nog één keer zal toneelvereniging met een klucht op de planken komen: Hotel te koop. De voorstellingen zijn te bezoeken op 14, 20 en 21 mei; aanvang 20.00 uur. Zaal open 19.30 uur. Donateurs hebben gratis entree. Ook andere bezoekers welkom. Kaartjes vanaf 9 mei te reserveren via www.toneelverenigingaurora.nl/reserveren/ of op werkdagen, tussen 19:00 uur en 21:00 uur via de reserveerlijn 06-19933887.

woensdag 25 mei

Snuffel- en kringloopmarkt
13:30-16:00 Jaarsveld, voormalig schoolgebouw, Kerkstraat 1Stichting Bazar Jaarsveld heeft een kringloopwinkel georganiseerd in het voormalig schoolgebouw te Jaarsveld. Voor leuke tweedehands spullen kan iedereen er terecht op iedere woensdag van 13.30 tot 16.00 uur en op iedere zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur. Van alles te zien en te koop: van kleding tot aan kasten, van speelgoed tot servies en elektronica te koop. Dit alles voor een zacht prijsje. Opbrengst voor lokale goede doelen.

donderdag 26 mei

Open kerk
10:00-11:30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2Vanaf donderdag 14 april tot 30 juni is de Ontmoetingskerk elke donderdagmorgen van 10.00 tot 10.30 open voor een kopje koffie of thee, een praatje of even rust. Iedereen van harte welkom.

vrijdag 27 mei

Groen & Lekker Markt
14:00-16:00 IJsselstein, plein Museum IJsselstein, Walkade 2-4,Maandelijks op een vrijdagmiddag organiseren Museum IJsselstein (MIJ) en Eetbaar IJsselstein een Groen & Lekker Markt met een divers aanbod van natuurlijke producten uit tuinen in IJsselstein, afgestemd op het seizoen. Daarnaast zijn er elke markt wisselende aanbieders. Ook nog op de vrijdagmiddagen 17 juni, 29 juli, 26 augustus, 23 september, 28 oktober.

zondag 29 mei

Kliederkerk IJsselstein: Zaaien en groeien
14:30-17:00 IJsselstein, ’t Kruispunt, Touwlaan 36De volgende editie van kliederkerk IJsselstein. Het thema is: Zaaien en groeien. Kliederkerk staat voor een georganiseerde chaos voor elk gezin met samen ontdekken, samen vieren en samen eten. Dit evenement is voor alle leeftijden, ook voor mensen die zich niet - meer - verbonden voelen met kerk of geloof. Deelname is gratis. Informatie: www.facebook.com/KliederkerkIJsselstein.

donderdag 2 juni

Open kerk
10:00-11:30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2Vanaf donderdag 14 april tot 30 juni is de Ontmoetingskerk elke donderdagmorgen van 10.00 tot 10.30 open voor een kopje koffie of thee, een praatje of even rust. Iedereen van harte welkom.

zaterdag 4 juni

Middagje IJsselstein; half uurtje Bach
15:30 IJsselstein, Oude St. Nicolaaskerk, Kronenburgplantsoen 2Een middagje IJsselstein, een half uurtje Bach. Met Gerrit Christiaan de Gier, stadsorganist van IJsselstein, orgel en Augusta Korevaar, fluit. Vrije toegang.

donderdag 9 juni

Open kerk
10:00-11:30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2Vanaf donderdag 14 april tot 30 juni is de Ontmoetingskerk elke donderdagmorgen van 10.00 tot 10.30 open voor een kopje koffie of thee, een praatje of even rust. Iedereen van harte welkom.

Havendagen Woerden
Het weekend van 9,10 en 11 juni 2022 gaat het mooiste nautische spektakel van Woerden en omstreken weer plaats vinden in de Woerdense haven. Prachtige sleepboten, mooie opduwers, ronkende motoren en een grote gezellige kramenmarkt. Daarnaast ligt er dit jaar voor het eerst 500 meter aan scheepslengte van de oude binnenvaart vloot. Het oudste schip is gebouwd in 1891 de overige schepen zijn gebouwd tussen 1900-1930. Dit jaar betrekken we er voor het eerst ook de donderdagavond 9 juni bij. www.havendagenwoerden.nl

zondag 12 juni

Muziek in huiselijke sfeer
14:00-17:oo Cabauw, boerderij Cabauwsekade 22Een muzikaal onthaal in huiselijke sfeer met een optreden van The Old Stars in de serie zondagmiddagconcerten. Middag vol gezelligheid, hapjes en drankjes onder begeleiding van swingende klanken in de historische boerderij aan de Cabauwsekade 22 in Cabauw. Entree 20 euro per persoon. Vooraf aanmelden per mail bij dienyscheffer@outlook.com

donderdag 16 juni

Open kerk
10:00-11:30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2Vanaf donderdag 14 april tot 30 juni is de Ontmoetingskerk elke donderdagmorgen van 10.00 tot 10.30 open voor een kopje koffie of thee, een praatje of even rust. Iedereen van harte welkom.

vrijdag 17 juni

Groen & Lekker Markt
14:00-16:00 IJsselstein, plein Museum IJsselstein, Walkade 2-4,Maandelijks op een vrijdagmiddag organiseren Museum IJsselstein (MIJ) en Eetbaar IJsselstein een Groen & Lekker Markt met een divers aanbod van natuurlijke producten uit tuinen in IJsselstein, afgestemd op het seizoen. Daarnaast zijn er elke markt wisselende aanbieders. Ook nog op de vrijdagmiddagen 29 juli, 26 augustus, 23 september, 28 oktober.

zondag 19 juni

Yoga Nidra
In Artemis, centrum voor body & mind worden regelmatig lessen Yoga Nidra gegeven. Yoga Nidra, ook wel yogaslaap genoemd, is een yogavorm waarbij je in een diepe staat van ontspanning gebracht wordt. Je volgt de stem die je leidt door de visualisaties en ademoefeningen. Je brengt de les door liggend op een matje en je hoeft niets anders te doen dan de stem te volgen en je over te geven aan totale ontspanning. De ontspanning in Yoga Nidra is heel diep en staat gelijk aan 3-4 uur slaap. Yoga Nidra zorgt voor een beter contact met je zelf en kan je helpen in periodes van stress, vermoeidheid of slecht slapen. Meer informatie/aanmelden: artemisbodymind.nl

donderdag 23 juni

Open kerk
10:00-11:30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2Vanaf donderdag 14 april tot 30 juni is de Ontmoetingskerk elke donderdagmorgen van 10.00 tot 10.30 open voor een kopje koffie of thee, een praatje of even rust. Iedereen van harte welkom.