ijsselstein • Zaterdagvierdeklasser VVIJ versloeg Vechtzoom met 4-0 en blijft in het spoor van koploper Elinkwijk. Het zondagteam stevent echter af op de nacompetitie tegen degradatie.

De bezoekers van Vechtzoom hadden zaterdag met name in de eerste helft weinig in te brengen. De IJsselsteinse thuisclub legde fraai positiespel op de mat en wachtte zijn kansen af. Via Max Groenendijk - met een afstandsschot -  en Dylan Rijnders nam VVIJ-zaterdag een 2-0 voorsprong. Na de theepauze was Vechtzoom een tijdje meer in balbezit. ''Nadat Vechtzoom een grote kans op de aansluitingstreffer miste, slaagde wij erin de beslissende derde goal te maken”, aldus VVIJ-trainer Mo Touh. ''Teun Veldpaus was de maker. De tegenstander gaf zich daarna gewonnen. Ayrton Belchior Emidio vijzelde zijn doelpuntenproductie nog op.”
Lijfsbehoud
In Weesp verloor VVIJ-zondag, uitkomend in de tweede klasse, met 3-2 van de gelijknamige FC. Voor rust was de IJsselsteinse laagvlieger niet bij de les en kon de thuisclub een 2-0 voorsprong nemen. In de tweede helft kwam VVIJ beter de kleedkamer uit. Melle van Gaal schoot binnen twee minuten twee keer raak. Een kwartier voor tijd kwam het elftal van Fabian Schaken met tien man te staan, toen invaller Jeffrey van der Werken een doorgebroken Weespenaar neerlegde. De bekende arbiter Roelof Luinge, die in de seizoenen 2005/06, 2008/09 en 2009/10 werd uitgeroepen tot de beste scheidsrechter van Nederland, kende geen pardon en gaf hem rood. ''Ver in blessuretijd kregen we fatale derde goal tegen”, merkte Schaken op. ''We moeten nu rekening houden dat we in de nacompetitie voor lijfsbehoud moeten gaan.”