VVIJ (zo) verliest cruciaal duel tegen degradatie

ijsselstein • Zondagtweedeklasser VVIJ uit IJsselstein heeft op eigen veld met 1-2 verloren van mede-degradatiekandidaat PVCV uit Vleuten. De bezoekers verdedigden voornamelijk en speelden de lange bal om eruit te komen. De thuisclub had het meeste balbezit, maar kon de kansen niet benutten.

''We hadden graag gespeeld zoals een week eerder tegen Nieuw Utrecht, toen we met 7-0 wonnen,” vertelde VVIJ-trainer Fabian Schaken na afloop. ''Vlak voor rust viel een lange bal van de gasten goed en hun spits scoorde beheerst.''

In de tweede helft vergrootte VVIJ de druk en dat resulteerde in de verdiende gelijkmaker van Thijmen Schimmel. ''In de slotfase stonden we verkeerd, toen de bal na een hoekschop voor de tweede keer ingebracht werd. Het was de tweede kans van PVCV, maar helaas voor ons opnieuw raak.”