Gratis praatgroep voor kinderen gescheiden ouders

ijsselstein • Vanaf 18 mei start op zeven woensdagmiddagen na schooltijd een KIES-groep, speciaal voor basisschoolleerlingen uit IJsselstein en Nieuwegein. Het is een gratis spel- en praatgroep voor kinderen met gescheiden ouders. Het gaat daarbij om kinderen van 8 tot en met 12 jaar. KIES staat voor: Kinderen In EchtscheidingsSituaties. De groep wordt gesubsidieerd door de gemeenten IJsselstein en Nieuwegein.

Er wordt op een speelse wijze gewerkt aan het leren vinden van best haalbare oplossingen voor wat de kinderen zelf als moeilijke dingen ervaren. Voorbeelden van werkvormen zijn spel, gesprek, rollenspel, creatieve werkvormen en stellingen. De groep gaat door bij voldoende aanmeldingen. Er zitten maximaal tien kinderen in de groep. Deelname is kosteloos. Voor meer informatie en - snel - aanmelden: groepswerk@santepartners.nl.


Zomeraanbiedingen tennisvereniging

lopik • De tennisvereniging Lopik heeft aanbiedingen in petto voor mensen die eens nader kennis willen maken met de tennissport zonder zich voor langere tijd vast te willen leggen. Wie een zomerabonnement afneemt voor 32 euro krijgt er gratis twee maanden onbeperkt tennissen bij: van 1 mei tot en met 31 oktober. Ook is er een aanbieding van 48 euro voor vier tennislessen in mei op maandagavond en onbeperkt tennissen van 1 mei tot en met 30 juni. Meer informatie staat op www.tvlopik.nl.