Na twee jaar weer uitwisseling Jumelage

lopik  • Na twee jaar kunnen komende zomer de gebruikelijke uitwisselingen tussen de jumelage-gemeenten Lopik, Grebenstein, Lezoux en Sarsina weer doorgaan. Er staat weer een uitwisseling voor volwassenen op het programma en een aparte jeugd-uitwisseling.

De uitwisseling voor volwassenen vindt plaats van 29 juni tot en met 4 juli in het Franse Lezoux. Dan wordt ook het 60-jarig bestaan van de vriendschapsband tussen Lezoux en het Italiaanse Sarsina gevierd. Deelname staat open voor inwoners van de gemeente Lopik vanaf 18 jaar. De totale afvaardiging vanuit de gemeente Lopik zal bestaan uit twintig deelnemers. Bij meer belangstelling wordt er geloot.

De inmiddels 25e uitwisseling voor de jeugd vindt plaats in de periode van 1 tot en met 7 augustus in het Italiaanse Sarsina. De exacte datum is afhankelijk van de te kiezen vliegtuigmaatschappij. Er is plaats voor tien deelnemers in de leeftijd van 14 tot en met 18 jaar. Indien nodig wordt ook hier geloot.

Deelnemers kunnen zich opgeven tot en met 15 mei via de website van de Stichting Jumelage Lopik, www.jumelagelopik.nl onder vermelding van deelnemer uitwisseling dan wel deelnemer jeugd uitwisseling. De kosten van de reis zijn afhankelijk van het aantal deelnemers. Later in mei wordt de definitieve lijst met deelnemers bekend gemaakt.

Belangstellenden kunnen voor meer informatie contact opnemen met: voor de volwassenenreis naar Lezoux C. Boele, telefoon 0348-551809; voor de jongerenuitwisseling in Sarsina met Tjeerd Frericks, telefoon 06-57299816.