donderdag 21 april

Open kerk
10:00-11:30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2
Tot 30 juni is de Ontmoetingskerk elke donderdagmorgen van 10.00 tot 10.30 open voor een kopje koffie of thee, een praatje of even rust. Iedereen van harte welkom.

Alzheimer Café Woerden e.o.
19:30-21:00 Woerden, Kruiskerk, Mesdagplein 4
Thema: ‘Keuzes rond het levenseinde - euthanasie - ook bij dementie’. Thea Ruis, verpleegkundige bij het Expertisecentrum Euthanasie in Den Haag en verpleegkundig specialist in het Spaarnegasthuis te Haarlem legt uit hoe patiënten en familie zich kunnen voorbereiden op een gewenste levenseinde. Koffie vanaf 19.00 uur. Toegang gratis. Informatie: Nel Niessen, coördinator,via n.niessen@alzheimervrijwilligers.nl en tel. 06-20241346.

Kiki Schippers
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
In ‘Meer’ maakt Kiki Schippers de rekening op in een voorstelling met een overdaad aan scherpe en ontwapenende liedjes, waarin ze zichzelf en de wereld niet spaart. Met piano, gitaar, een dijk van een stem en een scherpe pen. Winnares Annie M.G. Schmidtprijs met Er spoelen mensen aan. Prijs: 21,50 euro. Informatie en kaarten via www.fulcotheater.nl.

vrijdag 22 april

Boekenbeurs
14:00-17:00 Benschop, St. Victorkerk, Dorp 147
Door Stichting De Vrienden van de St. Victorkerk Benschop. Bijna tweeduizend in goede staat verkerende boeken, waaronder streekromans, boeken van hedendaagse schrijvers, kook- en hobbyboeken, kinderboeken. Prijzen vanaf 1 euro. Ook cd’s, dvd’s en veel puzzels te koop. Gratis kopje koffie of thee. Opbrengst voor Stiltetuin en het restauratiefonds. Ook zaterdagochtend 23 april

Michael Jackson Off the Wall
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Leadzanger Milton Wijngaarde (o.a. bekend van de R&B-groep Roméo) brengt met topmuzikanten, backingvocalisten en dansers een hommage aan Michael Jackson in een wervelende show rond The King of Pop. Na afloop afterparty met Radio10 in de foyer. Prijs: 31,50 euro. Informatie en kaarten via www.fulcotheater.nl

zaterdag 23 april

Rommelmarkt Benschop
09:30-13.30 Benschop, Hervormde Kerk, Dorp 208
Achter verenigingsgebouw ‘Maranatha’. Voor De Warmtebron’, dagbesteding voor ouderen, en diaconaal project HGJB Geef Hoop aan jongeren in Mozambique. Van spullen uit grootmoeders tijd tot nieuwe artikelen, van speelgoed tot gereedschap en elektra. Ook boeken, bakken vol met cd’s en lp’s. Frietkraam, koffie met koeken. Voor de kinderen een springkussen. Gelegenheid om de kerk te bekijken. Toegang is gratis.

Kledingactie voor kinderen in Oeganda
10:00-12:00 Montfoort, R.K. Kerk Johannes de Doper, Pastoor Spaanplein 2
Sam’s Kledingactie houdt landelijke actiedag om extra veel kleding op te halen voor hulp aan schoolkinderen en hun ouders in Oeganda. Kleding afgeven kan bij de R.K. Kerk Johannes de Doper bij de Sam’s vrijwilligers. Geen kapotte en vuile kleding, speelgoed en knuffels, handdoeken, kussens en dekbedden.

Boekenbeurs
10.00-12:30 Benschop, St. Victorkerk, Dorp 147
Door Stichting De Vrienden van de St. Victorkerk Benschop. Bijna tweeduizend in goede staat verkerende boeken, waaronder streekromans, boeken van hedendaagse schrijvers, kook- en hobbyboeken, kinderboeken. Prijzen vanaf 1 euro. Ook cd’s, dvd’s en veel puzzels te koop. Gratis kopje koffie of thee. Opbrengst voor Stiltetuin en het restauratiefonds.

Autowassen voor goed doel
10:00-15:00 Montfoort, kerkplein St. Janskerk, Korte Kerkstraat 5
Autowassen ten bate van GZB/Hoop voor Libanon. Kosten 15 euro, inclusief koffie, thee, lekkers. Opgeven: heleentfc@gmail.com of 06-11435915; graag voor 21 april.

Met IVN op zoek naar bijen
13:30-15:30 IJsselstein, Nieuwegein, MEC, Geinoord 9, Nieuwegein
IVN, afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o. organiseert aansluitend bij de Landelijke Bijentelling een middag over bijen in het Natuurkwartier, in park Oudegein, Nieuwegein. Tijdens een lezing vertelt het IVN over deze nuttige beestjes en helpt bij het herkennen van (honing)bijen en hommels en look-a-likes als wespen en zweefvliegen. Daarna in het Natuurkwartier op zoek naar wat daar rondvliegt. Duur circa 2 uur. Deelname is gratis. Wel graag aanmelden: publieksactiviteit@ivn-nijeo.nl

zondag 24 april

Dixie Six All Stars
15:00 Montfoort, St. Joseph, Heiliglevenstraat 4
De Dixie Six All Stars bestaat uit zes ervaren muzikanten met een eigen geluid en een eigen aanpak. De band speelt een mix van goede, oude Dixielandmuziek, New Orleans Jazz en Swing met aanstekelijk enthousiasme. Een middag swingen of gewoon luisteren. Organisatie: Cultureel Montfoort. Volledige informatie en kaarten reserveren via de website: www.cultureelmontfoort.nl

dinsdag 26 april

Lenette van Dongen
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
In ‘Paradijskleier’ zal Lenette van Dongen op een hilarische wijze ieders dromen fileren om haar publiek weer verliefd te laten worden op hun eigen werkelijkheid. Voor iedereen die gevangen tussen droom en werkelijkheid uitgeput op de bank zit en het ook niet meer weet. Een expressieve voorstelling zonder schone schijn. Prijs: 25 euro. Informatie en kaarten via www.fulcotheater.nl

donderdag 28 april

Alzheimer Café Lopik
19.30-21:30 Lopik, Dorpshuis De Schouw, M.A.A. Schakelplein 6
Thema deze keer: Rechtsbescherming. Over de stappen die tijdig gezet moeten worden met het oog op toenemende afhankelijkheid. De notarissen Blokhuis en Duinstra zijn de gastsprekers. Info: 06-12434770.

vrijdag 29 april

Groen & Lekker Markt
14:00-16:00 IJsselstein, plein Museum IJsselstein, Walkade 2-4
Maandelijks op een vrijdagmiddag organiseren Museum IJsselstein (MIJ) en Eetbaar IJsselstein een Groen & Lekker Markt met een divers aanbod van natuurlijke producten uit tuinen in IJsselstein, afgestemd op het seizoen. In april zijn er veel stekjes en zaden te koop, maar ook groene cadeautjes en lekkernijen. Daarnaast zijn er elke markt wisselende aanbieders. Ook op de vrijdagmiddagen 27 mei, 17 juni, 29 juli, 26 augustus, 23 september, 28 oktober.

zaterdag 30 april

‘César Franck en zijn tegenpool’
14:30 IJsselstein, St. Nicolaasbasiliek, St.Nicolaasstraat 12
Orgelconcert door stadsorganist Gerrit Christiaan de Gier van IJsselstein met een lezing door musicoloog René Verwer. Thema van dit concert is: ‘César Franck en zijn tegenpool’; Louis James Alfred Léfebure-Wely. Met werken van zowel César Franck, ter gelegenheid van zijn 200ste geboorte jaar, en van Louis James Alfred Léfebure-Wely. Dit concert vindt plaats onder auspiciën van de Stichting Orgelcultuur IJsselstein. Vrije toegang, collecte ter bestrijding van de onkosten.

dinsdag 3 mei

Avondexcursie Vogelwacht
18:30-22:00 IJsselstein, Nieuwegein
Naar de Tienhovense plassen met de Vogelwacht Nieuwegein -IJsselstein. Grote verscheidenheid aan moerasvogels, snorren, sprinkhaanzangers, cetti’s zangers en purperreigers. Wie weet zelfs een roerdomp. Vertrek om 18.30 uur bij parkeerplaats van de Blokhoeve/NBC te Nieuwegein. Aanmelden bij excursieleider Chris Kling via chriskling@vogelwacht-utrecht.nl. Maximum aantal acht personen, incl. excursieleider. Kostenindicatie per auto 10 euro.

donderdag 5 mei

zaterdag 7 mei

Filigraan Activiteitendag
11:00-16.00 IJsselstein, ‘t Kruispunt, Touwlaan 36
De Nederlandse Filigraanvereniging organiseert een creatieve activiteitendag voor liefhebbers van papier filigraan en iedereen die kennis mee wil maken met de moderne kunst van het papier rollen. Filigraan is een techniek waarbij smalle stroken papier worden verwerkt tot creaties op kaarten, doosjes, Paas/kerstversieringen en driedimensionale werkstukken. Gratis workshops, verkoop materiaal. Met tentoonstelling werkstukken en verloting. Gratis toegankelijk.

‘Dat is niet zoals het heurt'
13:30 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5
Theatre Rocks speelt op 7 en 14 mei haar muzikale kindervoorstelling ‘Dat is niet zoals het heurt' in Pantalone. Waarin James en Bobby allebei een droom hebben, maar toch een beetje magie nodig hebben om hun hart te volgen. Geschikt vanaf 6 jaar. Met veel humor en muziek inspireert de voorstelling kinderen op een speelse manier om altijd in zichzelf en in hun dromen te blijven geloven. Kaarten kosten 10 euro en zijn te reserveren via www.theaterpantalone.nl. Ook zaterdag 14 mei.

Middagje IJsselstein; half uurtje Bach
15:30 IJsselstein, Oude St. Nicolaaskerk, Kronenburgplantsoen 2
Een middagje IJsselstein, een half uurtje Bach. Met Gerrit Christiaan de Gier, stadsorganist van IJsselstein, orgel. Vrije toegang.

Stand up Comedy
20:00-22:30 Montfoort, St. Joseph, Heiliglevenstraat 4
Roel C. Verburg combineert stand-up comedy met muziek en waarbij de meeste de liedjes een rustpunt vormen in het programma gaan bij Roel in een hoog tempo de grappen door. Hij is vaste gast bij Jeroen van Inkel, trad op in Kopspijkers en veel andere programma's. Als geen ander weet hij zijn publiek in te pakken. Volledige informatie en kaarten via www.cultureelmontfoort.nl

maandag 9 mei

Start Heel Montfoort Beacht
19:30-22:00 Montfoort, beachvolleybalvelden, Sportpark Hofland, Bovenkerkweg 82
De Valk Beach organiseert een beachvolleybaltoernooi voor iedereen: Heel Montfoort Beacht. In de avonduren van maandag 9 mei tot en met 13 mei. Finale op vrijdagavond. Inschrijfgeld 10 euro per team, inclusief bon voor bitterballen op vrijdag. Inschrijven tot 30 april via devalkbeach@volleybaldevalk.nl met teamnaam, niveau jeugd/recreatief/gevorderd.

donderdag 12 mei

zaterdag 14 mei

‘Dat is niet zoals het heurt'
14:30 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5 Theatre Rocks speelt haar muzikale kindervoorstelling ‘Dat is niet zoals het heurt' in Theater Pantalone. Waarin James en Bobby allebei een droom hebben, maar toch een beetje magie nodig hebben om hun hart te volgen. Geschikt vanaf 6 jaar. Met veel humor en muziek inspireert de voorstelling kinderen op een speelse manier om altijd in zichzelf en in hun dromen te blijven geloven. Kaarten kosten 10 euro en zijn te reserveren via www.theaterpantalone.nl

Art & Wine
15:30 IJsselstein, Theatercafé Fulco, Overtoom 3Maandelijkse Art & Wine in het theatercafé van het Fulcotheater. Bekijk de huidige expositie en ga met de kunstenaars in gesprek over hun werk bij een hapje en een drankje. De exposities wisselen elk half jaar. Toegang 5 euro, inclusief een consumptiebon/munt voor een drankje (Hollands gedistilleerd) en een hapje. Informatie en kaarten via www.fulcotheater.nl

Lustrumconcert IJsselsteins Kamerkoor
20:00-22:30 IJsselstein, Sint Nicolaasbasiliek, St. Nicolaasstraat 12Het IJsselsteins Kamerkoor viert het 40-jarig bestaan met een lustrumconcert in de Sint Nicolaasbasiliek. Op het programma staan Dixit Dominus en Beatus Vir van Antonio Vivaldi, en de St. Jorismis van Herman Finkers. Solisten zijn Eva Schuurman (sopraan), Rosina Fabius (alt) en Annemieke IJzerman (harp). De instrumentale begeleiding wordt verzorgd door het Gheyn Consort. Dirigent: Marilou Krouwel. Aanvang 20.00 uur. Toegang 20 euro. Kaartverkoop in de kerk.

zondag 15 mei

Yoga Nidra
In Artemis, centrum voor body & mind worden regelmatig lessen Yoga Nidra gegeven. Yoga Nidra, ook wel yogaslaap genoemd, is een yogavorm waarbij je in een diepe staat van ontspanning gebracht wordt. Je volgt de stem die je leidt door de visualisaties en ademoefeningen. Je brengt de les door liggend op een matje en je hoeft niets anders te doen dan de stem te volgen en je over te geven aan totale ontspanning. De ontspanning in Yoga Nidra is heel diep en staat gelijk aan 3-4 uur slaap. Yoga Nidra zorgt voor een beter contact met je zelf en kan je helpen in periodes van stress, vermoeidheid of slecht slapen. Meer informatie/aanmelden: artemisbodymind.nl

donderdag 19 mei

Open kerk
10:00-11:30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2Vanaf donderdag 14 april tot 30 juni is de Ontmoetingskerk elke donderdagmorgen van 10.00 tot 10.30 open voor een kopje koffie of thee, een praatje of even rust. Iedereen van harte welkom.

zaterdag 21 mei

Sixties Revolution
20:00-23:45 Montfoort, St. Joseph, Heiliglevenstraat 4De band speelt de hits uit de tijd van de nozems en de hippies. Het gaat om de beleving van de muziek. Zijn nemen het publiek mee in verbazing en daarna in verwondering, mee in een reis door de jaren 60. Te beginnen in 1960 en eindigen in 1969. Zij brengen de muziek van destijds weer tot leven. ‘Volledige informatie en kaarten te bestellen via www:cultureelmontfoort.nl

donderdag 26 mei

Open kerk
10:00-11:30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2Vanaf donderdag 14 april tot 30 juni is de Ontmoetingskerk elke donderdagmorgen van 10.00 tot 10.30 open voor een kopje koffie of thee, een praatje of even rust. Iedereen van harte welkom.

vrijdag 27 mei

Groen & Lekker Markt
14:00-16:00 IJsselstein, plein Museum IJsselstein, Walkade 2-4,Maandelijks op een vrijdagmiddag organiseren Museum IJsselstein (MIJ) en Eetbaar IJsselstein een Groen & Lekker Markt met een divers aanbod van natuurlijke producten uit tuinen in IJsselstein, afgestemd op het seizoen. Daarnaast zijn er elke markt wisselende aanbieders. Ook nog op de vrijdagmiddagen 17 juni, 29 juli, 26 augustus, 23 september, 28 oktober.

zondag 29 mei

Kliederkerk IJsselstein: Zaaien en groeien
14:30-17:00 IJsselstein, ’t Kruispunt, Touwlaan 36De volgende editie van kliederkerk IJsselstein. Het thema is: Zaaien en groeien. Kliederkerk staat voor een georganiseerde chaos voor elk gezin met samen ontdekken, samen vieren en samen eten. Dit evenement is voor alle leeftijden, ook voor mensen die zich niet - meer - verbonden voelen met kerk of geloof. Deelname is gratis. Informatie: www.facebook.com/KliederkerkIJsselstein.