VVIJ (za) blijft aan de winnende hand

ijsselstein • Zaterdagvierdeklasser VVIJ versloeg staartclub VIOD Tienhoven met 2-1. De gasten kwamen nauwelijks van hun eigen helft af en lieten het elftal van Mo Touh het spel maken. ''Daar was moeilijk doorheen te voetballen”, verzuchtte Touh na afloop. ''Via Zakaria el Allali kwamen we verdiend op voorsprong. Af en toe counterde VIOD, maar die uitvallen waren gemakkelijk te verdedigen.'' Na rust was er sprake van hetzelfde speelbeeld: VIOD verdedigde massaal. Een prachtig afstandschot van Bradley van Bommel in de kruising bracht de marge op twee. ''Door slordig balverlies kant kwam onze tegenstander nog terug in de wedstrijd. Verder dan een duidelijk buitenspeldoelpunt kwamen ze niet.”

Belangrijke zege Cabauw

cabauw • Cabauw won bij Moordrecht met 1-3 en neemt afstand van de onderste regionen. De thuisclub streed voor een laatste kans om degradatie naar de vijfde klasse te voorkomen en verdedigde stug. Alleen Nik Jongbloed kon scoren voor rust. In de tweede helft stonden de Cabauwenaren nog te dromen, waarna de Moordrecht uit het niets langszij kwam. Cabauw bleef de bovenliggende partij. Twee goals van opnieuw Nik Jongbloed waren goed voor de winst.

Linschoten beloont zich niet

linschoten • Linschoten verloor thuis met 1-2 van Nicolaas Boys uit Nieuwveen. De gasten kwamen met de wind in de rug uit een vrije trap op voorsprong. De thuisclub liet zich niet van de wijs brengen. Vahid Demirbas kopte de bal maar net naast. In de tweede helft zette Linschoten Nicolaas Boys onder druk. De snelle gelijkmaker kwam op naam van Jordi de Vormer. De gastheer, die in de onderste regionen verkeert, ging voor de winst. De Nieuwveense sluitpost was echter goed op dreef. In de slotfase viel de winnende treffer aan de andere kant vanuit een vrije trap.