De genomineerden in galajurk en -pak.
De genomineerden in galajurk en -pak. Foto: PB Holland

lopikerwaard • Op het vanwege corona uitgestelde gala van de Polsstokbond Holland zijn dan toch de jaarprijzen van 2021 uitgereikt.

De klassementswinnaars hebben het geborduurde leidersshirts ontvangen met de eindstand van het klassement. De truien gingen bij de senioren naar Jaco de Groot uit Kamerik, bij de dames naar Demi Groothedde uit Jaarsveld, bij de junioren naar Reinier Overbeek uit Benschop, bij de jongens naar Roy Velis uit Benschop en bij de meisjes naar Suzanne Mulder uit Vlist.
Wouter van Midden (Vlist) werd door de Polsstokbond Holland verkozen tot Springer van het Jaar 2021. Hij sprong afgelopen seizoen zijn beste seizoen ooit. Hij verbeterde zijn persoonlijk record naar 21.42 meter. Ook piekte hij op het beste moment van het seizoen. Op het NK in Burgum zette hij al vroeg in de wedstrijd de verste afstand neer. De afgelopen jaren heeft Wouter een enorme groei laten zien. Hij ontving als erkenning de de kleine bronzen springer als herinnering aan zijn verkiezing.
Suzanne Mulder uit Vlist mag zich het talent van het jaar 2021 noemen. Ze versloeg bij deze verkiezing clubgenoot Karsten Klarenbeek (Vlist) en Lieke Stolwijk (Bodegraven). Suzanne ging als topfavoriet bij de meisjes het seizoen in. Ze miste het erepodium slechts twee keer en won vijftien dagtitels. Ze stapt nu over naar de dames, die er een flinke concurrent bij hebben.
De springers maken zich nu weer op voor het nieuwe seizoen, dat volgens planning begint op 14 mei.