Na twee jaar weer Lentebokkentocht Lopikerwaard

ijsselstein/lopik • Na twee jaar coronamaatregelen is het weer mogelijk een Lentebokkentocht te organiseren langs zes café's in IJsselstein en Lopikse dorpen. Liefhebbers van speciale lentebokbiertjes kunnen op zondag 10 april vanaf 12.00 uur een route van 32 kilometer afleggen langs zes kroegen in de Lopikerwaard: In 't Witte Paard in Cabauw, 't Plein in Benschop, De Punt en De Stee in IJsselstein, de Roode Leeuw in Lopikerkapel en Bonje in Lopik. De tocht kan vanaf elk café worden afgelegd per fiets, auto - met een BOB achter het stuur – of voor 7,50 euro met de Pouw-pendelbus, die vanaf 12.00 uur ieder uur langs de cafés rijdt tot 20.30 uur. Deelname aan de bokkentocht bedraagt 20 euro inclusief zes bokbiertjes met hapje. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de café's.


Meedenksessie over woningbouw Doeldijk

montfoort • Wie wil meedenken over woningbouwplannen aan de Doeldijk in Montfoort kan woensdagmiddag of - avond 13 april terecht tijdens een tweede inloopbijeenkomst in het Huis van Montfoort aan het Kasteelplein. De gemeente Montfoort nodigt alle inwoners hiervoor graag uit. Eerder al zijn er - online - meedenksessies geweest over woningbouw aan de Bleek. Met de beide bouwplannen wil de gemeente Montfoort een oplossing vinden voor het grote woningtekort in de gemeente. Meer informatie op www.montfoort.nl.


Voorverkoop Lobeke binnenkort van start

lopik • Binnenkort start de voorverkoop van abonnementen, leskaarten en cursussen in het Lopikse openluchtzwembad Lobeke. De voorverkoop voor het nieuwe zwemseizoen vindt plaats tussen dinsdag 19 april en vrijdag 22 april in het zwembad aan de Churchilllaan 21 in Lopik. Alle informatie over de verkooptijden per dag, tarieven en het aanvraagformulier is te vinden op www.zwembadlopik.nl. Bellen kan naar (0348) 551721 en mailen naar naar zwembad@lopik.nl.