Agrariërs bundelen hun krachten

montfoort/linschoten • De agrarische ondernemers uit de gemeente Montfoort hebben hun krachten gebundeld in een lokale, onafhankelijke en zelfstandige agrarische organisatie: de Agrarische Vereniging Montfoort en Linschoten. Hiermee willen ze de belangen van de agrarische ondernemers in Montfoort en Linschoten collectief vertegenwoordigen.

Bij de oprichtingsavond bij Boer Hans Activiteiten op Mastwijkerdijk waren 22 agrariërs aanwezig. De agrariërs kregen informatie over de oprichtingsmogelijkheden, nadat eerder gesprekken zijn gevoerd met de gemeente Montfoort en het Ondernemersfonds. Daarna gingen de deelnemers in gesprek over de statuten, het huishoudelijk reglement en de benoeming van het bestuur en commissies. Het bestuur bestaat uit vijf bestuursleden.

Wethouder Ivo ten Hagen van Montfoort juicht toe dat er nu een aanspreekpunt is voor de gemeente om met de agrariërs in contact te zijn. ''Zij beheren het landelijk gebied en hebben zo een onmisbare betekenis voor de gemeente. Met de gelden uit het agrarisch ondernemersfonds kunnen ook gezamenlijke projecten een mooie start krijgen.”

De Agrarische Vereniging Montfoort en Linschoten roept agrarische ondernemers in de gemeente op om geheel vrijblijvend te participeren, zodat de belangen van de agrarische ondernemers in zowel Montfoort als Linschoten in een gezamenlijk verband worden behartigd.  Contact opnemen kan via email agrarischeverenigingmontfoortlinschoten@outlook.com.