IJFC verliest onnodig, driepunter voor Benschop en ander voetbal in de regio

Sport

Benschop wint met goed spel

Benschop won in Nieuwer Ter Aa met 1-3 van NiTa en blijft dankzij deze driepunter hopen op lijfsbehoud. De Benschoppenaren speelden een goede wedstrijd en hadden voor rust al kansen om voor te komen. In de tweede helft kopten Thomas Koense en Lucas van Dam Benschop naar een riante 0-2 voorsprong. In de slotfase stelde Koense David Verweij in staat de definitieve knock out toe te dienen. De tegentreffer viel in de slotminuut. ‘’Deze zege geeft de burger moed”, vertelde oud-voorzitter Leo Oudshoorn. ‘’Het was weer eens een gezellige terugreis.”

IJFC lijdt onnodige nederlaag

IJFC verloor op sportpark Groenvliet met 0-1 van het Loosdrechtse Victoria, dat dankzij deze zege de sprong naar het linkerrijtje maakte, in plaats van IJFC. In de gelijkopgaande eerste helft waarin beide ploegen de aanval opzochten, werd niet gescoord. Een hoekschop vlak na rust deed IJFC de das om. De bal leek ver voorbij de tweede paal te vallen, maar een Loosdrechtse aanvaller verraste de IJsselsteinse defensie door snoeihard in te koppen. Bij de thuisclub ontbrak daarna de scherpte. Zaterdag wacht de streekderby tegen Geinoord Nieuwegein.

SV Lopik klopt hekkensluiter

SV Lopik versloeg OSM’75 uit Maarssen met 4-0. De ploeg kreeg voldoende kansen om de score te openen. Gianni de Bruin benutte er een van. Vlak voor het rustsignaal kwamen de gasten er gevaarlijk uit. De thuisclub veroverde de bal en sloeg via Ardy de With meteen doeltreffend toe. ‘’Voor hetzelfde geld waren we met een 1-1 tussenstand gaan rusten,” merkte SV Lopik-trainer Mark Imandt op. ‘’Onze tweede goal o kort voor rust was de nekslag voor onze tegenstander. De tweede helft hebben we rustig uitgespeeld. De With en Patrick Broekhuizen verdubbelden de score.’’

SPV’81 heeft geen moeite met Gouderak

SPV’81 won in Polsbroek vrij eenvoudig met 5-0 van Gouderak. De thuisclub spoelde daarmee de bittere nasmaak weg van het onnodige puntverlies tegen Stolwijk, waartegen het elftal van René Eyra in de slotfase een 3-1 voorsprong weggaf. ,,Die 3-3 zat ons dwars,” vertelde Eyra na afloop. ,,We begonnen scherp en via Rens Wiltenburg, Ivo Sluis (strafschop) en Stijn Achterberg stonden we bij rust al met 3-0 voor. Ik had verwacht dat Gouderak in de tweede helft zou komen, maar daar was geen sprake van. Lex van Maurik bracht met twee gave treffers de marge op vijf. We staan nu ruim boven de rode streep in punten gelijk met Stolwijk en Cabauw.”

Cabauw in slotfase onderuit

Cabauw verloor met 1-2 van Bergambacht, dat pas in de slotfase de zege veilig stelde. Met de wind in de rug toonde de thuisclub geen vrees voor de kampioenskandidaat. De 17-jarige Milan Streng, die de afwezige Nik Jongbloed verving, opende de score voor Cabauw. De gasten kregen kansen op de gelijkmaker, maar verzuimden die te benutten. In de tweede helft hadden de bezoekers het beste van het spel. Na de gelijkmaker hield Cabauw-doelman Rudy Beumkens met fraaie reddingen Cabauw in de wedstrijd. ,,Ik moet mijn spelers een compliment geven voor hun inzet,” aldus Cabauw-trainer Herman Verrips. ,,Bergambacht was beter, maar zolang het 1-1 blijft, hoop je op een punt. Het was daarom jammer dat onnodig balverlies in de slotfase de nederlaag inleidde.”

Linschoten weert zich kranig

Linschoten ging in Zwammerdam met 4-2 onderuit tegen de gelijknamige titelkandidaat. Met Jan Willem Doornenbal onder de lat en A-junior Jord van Velsen als rechtsback gaf Linschoten de thuisclub goed partij. Sam da Cruz zette de Linschotenaren in de gelijkopgaande eerste helft op voorsprong. Zwammerdam kwam na rust sterk terug en scoorde snel de gelijkmaker. Nadat Vahid Demirbas een strafschop miste, ging Zwammerdam zorgvuldiger met zijn mogelijkheden om. Twee keer moest Doornenbal de bal uit het net halen. Sam da Cruz bracht de spanning nog even terug, maar de thuisclub had het laatste woord.

Het duel tussen Montfoort SV’19 tegen Huizen is verplaatst naar dinsdagavond 12 april. De wedstrijd werd uitgesteld vanwege een aantal coronagevallen in de Huizense ploeg.