Voorzitter Hollandsche Molen op bezoek bij De Windotter

ijsselstein • Nico Papineau Salm, voorzitter van De Hollandsche Molen, brengt vandaag – woensdag 30 maart - een bezoek aan de IJsselsteinse korenmolen De Windotter. Hij doet dit – reizend per trein en fiets – in het kader van een reeks van honderd bezoeken die hij voor mei 2023 door het hele land uitvoert, omdat de landelijke molenvereniging volgend jaar 100 jaar bestaat. De voorzitter wil laten zien dat molens na 100 jaar nog steeds bij Nederland horen en dat dit ook in de toekomst zo zal blijven.

Tijdens al zijn bezoeken worden gesprekken gevoerd met molenaars en vrijwilligers, omdat hij het persoonlijke contact met de mensen in het veld is heel belangrijk vindt. “Zij zijn immers het fundament van het molenbehoud in ons land”, aldus Papineau Salm.
Hij wil van de vrijwilligers horen wat de molen voor hen en de plaatselijke bevolking betekent. “Wat gaat goed bij het – letterlijk – draaiend houden van de molen en wat kan er beter?”

Ook is hij benieuwd naar het gemeentelijk molenbeleid.


IJsselFEstein met Power to the pipo

ijsselstein • Met het echte IJsselFEstein al in aantocht vindt eerst op vrijdag 1 april de vierde IJsselFEstein Fulcosessie plaats; ditmaal met jazz-funk van Power to the pipo in het theatercafé van het Fulco. De band staat bekend om zijn harde grooves en explosieve solo's. De entree is gratis.