Foto ter illustratie
Foto ter illustratie

Eerste IJsselsteinse wandelclub van start

Algemeen

IJSSELSTEIN • Deze maand is de eerste wandelclub in IJsselstein van start gegaan. De oprichters vonden het raar dat er nog helemaal geen wandelclub was, terwijl er zoveel mensen graag wandelen. Daarom hebben ze zelf de Wandelclub IJsselstein opgericht. 

Oprichters Karin Oost en Rinie Hooijer houden zelf veel van wandelen. ‘’Wij zien ook veel mensen wandelen en dachten: waarom richten we niet een club op voor IJsselsteiners die het leuk vinden om vrijblijvend en gezellig met elkaar te wandelen in en buiten IJsselstein?”

De wandelclub biedt drie soorten wandelingen aan over gebaande en ongebaande paden, waarbij modder en plassen niet worden geschuwd. Doordeweeks zijn er op dinsdag en donderdag wandelingen gepland in IJsselstein van 6 tot 8 kilometer. In het weekeinde is er afhankelijk van het weer op zaterdag of zondag een langere wandeling buiten IJsselstein door de natuur met bezoek aan andere dorpen. Ook zijn er thema-wandelingen. 

Het lidmaatschap van de wandelclub-IJsselstein is gratis. Aanmelden kan via een formulier op de website www.wandelclub-ijsselstein.nl. Na aanmelding kunnen leden zich in de Whatsappgroep van de club per wandeling aangeven of ze meestappen.