Replica Passionkruis op Goede Vrijdag naar IJsselstein

ijsselstein • In de aanloop naar Pasen doen twaalf  replica’s van het verlichte Passionkruis verschillende Nederlandse gemeenten aan in de 40 dagentijd. Veel mensen zullen het Passionkruis herkennen van de Passion-uitzendingen op televisie. Op Goede Vrijdag 15 april komt een replica van het Passionkruis ook naar IJsselstein. Het verlichte kruis komt te staan op de Overtoom voor het stadhuis van circa 13.00 uur tot 22.00 uur. Het Thema van de 40 dagentijd is Alles komt goed?! Deze vraag heeft volgens de organisatie nu een extra dimensie gekregen vanwege de oorlog in de Oekraïne.

Bij het kruis zal ook een paaswake worden gehouden waar mensen een kaarsje kunnen branden, een opmerking op een bord kunnen schrijven of een kaart voor een bekende kunnen schrijven. Het thema Alles komt goed?! kan ook voor mensen een grote vraag zijn, omdat ze lijden onder depressieve gedachten, de scheiding van hun ouders of zorgen hebben over hun toekomst. Juist in deze tijd van oplopende spanning zou dit een plek zijn waar mensen en kinderen hun verhaal kwijt kunnen. Leden van de gezamenlijk kerken zullen een luisterend oor bieden.

Kindertheater

Met het Passionkruis komt ook het Regenboog Kindertheater naar IJsselstein. Het verzorgt christelijke voorstellingen op locatie in heel Nederland. Op vrijdagmiddag 15 april verzorgt het theater een voorstelling in het Kruispunt aan de Touwlaan 36 voor kinderen van 4 tot 12 jaar. De aanvang is om 16.00 uur. Deze voorstelling wordt mede georganiseerd door de Hervormde kerk IJsselstein en Geloof in IJsselstein. Ook hier is het thema is: Alles komt goed?!. De organisatie wijst erop dat de voorstelling is ook zeer toegankelijk is voor kinderen die niet zo bekend zijn met Pasen. Kaarten kosten voor volwassen  7,50 euro en voor kinderen tot en met 15 jaar 3,50 euro. Bestellen kan via www.zingeninde kerk.nl.