IJFC haakt aan bij middenmoot

ijsselstein • IJFC won in een spannend duel met 3-2 van CDW uit Wijk bij Duurstede en haakte aan bij de omvangrijke middenmoot. Tevens vergrootten de IJsselsteiners, die elfde staan op de ranglijst, de marge met de onderste drie ploegen tot vijf punten. Vincent Griffioen en Traves Wright zette IJFC op een 2-0 voorsprong. Vlak voor het rustsignaal maakten de bezoekers de aansluitingstreffer. In de tweede helft bracht Robin Dambroek de marge weer op twee. CDW gaf de strijd niet op en kwam in de slotfase nog wel dichterbij. Zaterdag gaat IJFC op bezoek bij Benschop, dat twaalfde staat.

Montfoort SV’19 klimt omhoog

montfoort • Montfoort SV’19 versloeg FC Breukelen met 2-1 en staat met 19 punten nu stevig in de middenmoot. Na een doelpuntloze eerste helft sloeg de thuisclub na rust toe. Een inzet van Nicolaï Verbiest werd in het zestienmetergebied door een verdediger van de gasten geblokt met zijn handen, waarna de bal op de stip ging. Christiaan Perrier benutte de elfmetertrap. Kort daarna verdubbelde Verbiest de score met een ziedend schot. Breukelen slaagde erin de aansluiter te scoren, waarna het slot toch weer spannend werd.

Koploper maatje te groot voor Benschop

benschop • Een matig Benschop verloor met 5-2 van koploper De Meern. Een achterstand kon voor rust nog door Thomas Koense weggepoetst worden, maar in de tweede helft stapelden de persoonlijke fouten zich op. De thuisclub strafte die missers doeltreffend af, voordat Koense iets terug deed. ''Het is jammer dat we onze goede reeks van zeven ongeslagen duels niet konden voortzetten. De nederlaag komt dubbelhard aan, omdat de ploegen om ons heen op de ranglijst alle wonnen,” aldus trainer Marten Boverhof.

Verlies voor Cabauw na slap begin

cabauw • Cabauw verloor thuis met 1-2 van WDS uit Driebruggen. De Cabauwenaren begonnen slap en moest toezien hoe WDS op 0-2 kwam. De knop bij de thuisclub ging daarna om. Van de vele kansen kon alleen Hugo Mudde er eentje benutten. Het publiek dat er voor de tweede helft goed voor ging zitten kwam echter bedrogen uit. Cabauw-trainer Herman Verrips. ''We waren gelijkwaardig, maar konden niet doordrukken. Mijn jonge ploeg heeft nog veel leren.''

Kansloos verlies Linschoten

linschoten • Linschoten verloor in Woerden met 2-0 van VEP, dat aan een sterke reeks bezig is. Voor rust kwamen de laaf geklasseerde Linschotenaren op achterstand na een dubieus gegeven strafschop, die VEP dankbaar benutte. De bezoekers konden geen vuist maken. In de tweede helft creëerde Linschoten eveneens nauwelijks kansen. De thuisclub wist er wel eentje te benutten.