Openingsrit Motorclub Nieuwegein

nieuwegein/ijsselstein • Motorclub Nieuwegein opent op zondag 27 maart in het clubhuis Petanquecentrum, Galecopperzoom 1, Nieuwegein, het 47e motorseizoen met een motorrit en veel informatie. Motorrijders uit de wijde omgeving zijn om 10.30 uur welkom om mee te rijden en kennis te maken. Na de koffie volgt in groepjes van vijf personen, begeleid door een ervaren motorrijder, een motorrit van 150 kilometer - met lunchstop - langs landelijke kronkelwegen met een drankje na afloop. Motorclub Nieuwegein (MCN) telt circa 70 leden en is opgericht in 1975. Kijk voor informatie op: www.motorclubnieuwegein.nl of bel met: 06-51516894.


SGP Montfoort dankbaar na historische uitslag

montfoort • De verkiezingsuitslag in de gemeente Montfoort laat een verdubbeling van het aantal zetels voor de SGP zien. Met twee zetels betekent dit meer geluid voor de boer in de gemeenteraad, aldus lijsttrekker Bart Timmerarends. Ook zal het belang van gemeentelijke zelfstandigheid steviger doorklinken. Lijsttrekker Bart Timmerarends: "We zijn alle kiezers enorm veel dank verschuldigd, we zijn ontzettend dankbaar voor deze prachtige uitslag. Bovenal zijn we God dankbaar voor de kracht die we kregen in de afgelopen vier jaar en weten we ons van Zijn zegen afhankelijk voor de komende vier jaar.” 


Sing4Fun: Zing Zoom Zing voor de lol

ijsselstein • Na twee jaar ZoomZingen is het koor Sing4Fun blij weer op het podium te staan. Sing4Fun neemt nu met twee optredens in Theater Pantalone zaterdag 2 april afscheid van haar dirigent Meike Veenhoven. Veertig enthousiaste vrouwen brengen 'voor de lol' een compilatie van het repertoire van de afgelopen tien jaar met evergreens, medleys en hedendaagse songs. Het programma wordt tweemaal uitgevoerd: om 13.30 en om 16.00 uur. Kaarten zijn gratis te reserveren via www.theaterpantalone.nl.


Kamerkoor brengt 'Dierenrijk in vogelvlucht'

nieuwegein • Met bijna anderhalf jaar vertraging door corona voert het Nieuwegeins Kamerkoor zondag 27 maart alsnog het voor dierendag 2020 geplande concert 'Dierenrijk in vogelvlucht' uit. Voorbij komen onder meer de door Mendelssohn en Brahms bejubelde nachtegaal, de statige zwaan van Hindemith, de krekel met z'n lange noten van Josquin des Prez, een wiegeliedje voor een zeehond van Whitacre en nog veel meer liederen over dieren in een concert dat ook kinderen leuk zullen vinden. Het concert begint om 15.00 uur in De Rank, Lupinestraat 11, Nieuwegein. Voor meer info en de kaartverkoop: www.nieuwegeinskamerkoor.nl.