donderdag 17 maart

Spelavond ’t Wilgegat
19:30 Willige Langerak Buurthuis ’t Wilgegat
Gezellig klaverjassen, rummikubben of biljarten. Het klaverjassen en biljarten begint om 19.30 uur; het rummikubben om 20.00 uur. Uitslag 3 maart: bij rummikubben was Lize de Haay de beste, en bij het klaverjassen Gijs Schep. Nieuwe deelnemers welkom.

Alzheimer Café regio Woerden
19:30-21:00 Woerden, De Plint, Jozef Israëlslaan 20A
Thema: Dagbesteding voor mensen met dementie. Gastspreker is Niek Visscher, directeur van Onvergetelijk leven, een dagbesteding voor mensen met dementie en geheugenproblemen. Hij geeft informatie over de activiteiten van dagbesteding die van belang zijn voor mensen met dementie. Voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, hulpverleners en overige belangstellenden uit de gemeenten Woerden, Oudewater en Montfoort. Koffie vanaf 19.00 uur. Deelname is gratis.

Dominic Seldis: Music, Maestro!
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Met de Engelstalige show Music, Maestro! brengt meesterbassist Dominic Seldis samen met zijn orkest een show vol humoristische persoonlijke verhalen, verbluffende videobeelden en  muziek. Voor liefhebbers van Britse humor, muziek en entertainment. Prijs: 37 euro. Informatie en kaarten via www.fulcotheater.nl

vrijdag 18 maart

All Seasons Vintage Dameskledingbeurs
18:30-21:30 Lopik, De Schouw, M.A.A. Schakelplein 6
Op vrijdag 18 en zaterdag 19 maart wordt er in de Schouw te Lopik een All Seasons Vintage Dameskledingbeurs georganiseerd. Eigentijdse kleding, tassen, sieraden, sjaals en hoeden. Verkoop op vrijdag van 18.30 tot 21.30 uur en op zaterdag van 09.30 tot 11.30 uur. Passen is mogelijk. Betaling uitsluitend contant.

Ming Zen filmavond
19:30-22:00 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5
Ming Zen Centrum vertoont de filmhuisfilm ‘Walk with me’ over de wereldberoemde boeddhistische zenmeester Thich Nhat Hanh centraal, die onlangs overleed. Een film voor iedereen met interesse in een (zen)reis in de wereld van mindfulness. Kaarten à 15 euro te reserveren via www.theaterpantalone.nl.

The Bentleys
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
The Bentleys brengen een ode aan The Ladies of the 50’s & 60’s; met swingende dansnummers, liefde en romantiek. Bijgestaan door The Bendellas – drie dansende zangeressen – laten zij zien dat de opkomst van een nieuwe jeugdcultuur ook veel betekende voor de rol van meisjes en vrouwen.  Prijs: 24,50 euro. Informatie en kaarten via www.fulcotheater.nl

zaterdag 19 maart

All Seasons Vintage Dameskledingbeurs
09:30-11:30 Lopik, De Schouw, M.A.A. Schakelplein 6
Op vrijdag 18 en zaterdag 19 maart wordt er in de Schouw te Lopik een All Seasons Vintage Dameskledingbeurs georganiseerd. Eigentijdse kleding, tassen, sieraden, sjaals en hoeden. De verkoop is op vrijdag van 18.30 tot 21.30 uur en op zaterdag van 09.30 tot 11.30 uur. Passen is mogelijk. Betaling uitsluitend contant.

Landelijke Opschoondag
10:00-11:30 Montfoort, Linschoten, verschillende locaties
Tijd om de eigen leefomgeving te ontdoen van zwerfvuil. Samen met buren, kinderen en vele andere vrijwilligers. In Montfoort vanaf de parkeerplaats van het Hofplein; in Linschoten vanaf de parkeerplaats achter De Vaart. Voor prikstokken en vuilniszakken wordt gezorgd, breng zelf tuin/werk handschoenen mee. Na afloop koffie/thee. Aanmelden gewenst via z.ambassadeurs@gmail.com of tel. 06-19468944.

IVN Voorjaarswandeling
13:30-16:00 Nieuwegein, Jack’s Grillhouse, park Oudegein
IVN, afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o. verzorgt een gratis 4 kilometer lange natuurwandeling door het reservaat Over-Heicop. Op zoek naar onder meer de heikikker in zijn blauwe paringsjasje. Verder in het polderreservaat vogels, ontluikend groen, bos, waterpartijen en grienden. Verzamelen om 13:30 uur bij de parkeerplaats van Jack’s Grillhouse in park Oudegein. Zorg voor goed schoeisel, want het kan drassig zijn. Aanmelden tot 17 maart per email publieksactiviteit@ivn-nijeo.nl. Informatie: tel. 06 1842 6738.

zondag 20 maart

Kerkdienst voor mensen met een verstandelijke beperking
10:00 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2
Welkom bij de kerkdienst met en voor mensen met een verstandelijke beperking. Het thema is: ‘De helper van God’. Ds. Peter van der Schans zal het thema samen met de aanwezigen uitwerken. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten. Er is gratis koffie, thee en limonade.

Fulco’s Vrouwen Festijn
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Soroptimistclub Utrecht-Nedersticht zet samen met het Fulcotheater vrouwen uit de regio in de schijnwerpers met het Fulco’s Vrouwen Festijn. Ook mannen welkom. Het Festijn biedt een programma met aandacht voor beweging, gezondheid & milieu en bijzonder werk van vrouwen. Er is ontspanning, muziek, cultuur en er zijn lezingen. Het volledige programma is te bekijken via www.soroptimist.nl/utrecht-nedersticht/fvf2022.Een toegangskaartje kost 5 euro. Zie ook www.fulcotheater.nl.

Melanie & Friends
14:30 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Melanie Ryan verzorgt dit seizoen ieder jaargetijde een muzikale voorstelling met in iedere show een andere gastartiest. Naast duetten en covers, zingen beiden artiesten ook nummers uit hun eigen repertoire. Melanie, bekend van haar voorliefde voor countrymuziek, zal daarnaast haar muzikale friends uitdagen om een Country song te doen, terwijl zij zelf een song uit het genre van de 'friend' zal uitvoeren. Uiteraard in eigen stijl. Prijs: 14,50 euro. Informatie en kaarten via www.fulcotheater.nl

Hollandse middag
15:30-18:30 Cabauw, In ‘t Witte Paard, Cabauwsekade 42
Hollandse middag met live zanger Mark van Veen. Van Hazes tot Neil Diamond lekker meedeinen. Entree gratis.

dinsdag 22 maart

Follow the Money met Eric Smit
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Voor het eerst vertellen hoofdredacteur Eric Smit en sterredacteuren Eelke van Ark en Thomas Bollen van onderzoeksplatform Follow the Money gezamenlijk hoe ze geldsporen volgen en de macht controleren. Ze verhalen over de weerstand die ze ontmoeten en de ontdekkingen die ze doen. Smit, Van Ark en Bollen maken met collega’s JanJaap Rypkema en Richard Jong ook passende muziek bij hun journalistieke expeditie. Try out. Prijs: 21,50 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl

woensdag 23 maart

Kees Prins, Paul de Munnik en JP den Tex: De Vertalingen
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Kees Prins, Paul de Munnik en JP den Tex vertaalden 20 iconische popsongs uit de 60’er en 70’er jaren. Van Bob Dylan, Joni Mitchell, Lou Reed, Tom Waits, Robbie Robertson en Neil Young. In De Vertalingen onthullen ze het verborgen verhaal achter elk lied. Zangeres Vera van der Poel is de speciale gast. Prijs: 27 euro. Informatie en kaarten via www.fulcotheater.nl

donderdag 24 maart

Speeddatesessie Trinamiek
16:00-17:00 IJsselstein, Trinamiek, Boerhaaveweg 39
Voor startende en ervaren leerkrachten op zoek naar een passende werkplek binnen een van de 20 basisscholen van Trinamiek. Tijdens speeddaterondes van 5 minuten op een laagdrempelige wijze kennis maken met vertegenwoordigers binnen Trinamiek. Meer informatie en aanmelden: https://trinamiek.nl/speeddatesessie-maart-2022/

Alzheimer Café Lopik
19:30 Lopik, Dorpshuis De Schouw M.A.A. Schakelplein 6
Het onderwerp dat besproken wordt is: Na de diagnose: Hoe ga je ermee om? De diagnose dementie kan een mens diep raken. Waar loop je tegenaan door geheugenproblemen en andere cognitieve veranderingen? Hoe is het om minder controle te hebben op je leven? Wat helpt je om hiermee om te gaan? Welke reacties krijg je van mensen in je omgeving? Hoe ervaar je het om hulp te krijgen bij zaken die je vroeger zelf deed? Wat draagt bij aan kwaliteit van leven met dementie? aal open om 19:15 uur. Info: 06-12434770.

zaterdag 26 maart

Santana Revival
20:00-22:00 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5
Geniet van hits als Jingo, Black Magic Woman, Oye como va, She’s not there en Europa!. Santana Revival (voorheen Santana Pa Ti) maakt onderdeel uit van tribute collectief Rock Revivals en eert de oorspronkelijke Santana band uit de jaren '60/'70. Originele bezetting, instrumenten, sound en de ultieme mix van rock, blues en latin. Kaarten kosten 17,50 euro en zijn te reserveren via www.theaterpantalone.nl

zondag 27 maart

Hollandse Artiestenmiddag
14:00 Montfoort, St. Joseph, Heiliglevenstraat 4
Radio Stad Montfoort presenteert een grote Hollandse Artiestenmiddag. Voetjes van de vloer met  Maria Louise, Marco de Hollander, Jan Biggel, Henk Wijngaard en Stemmingsorkest Unique. Kaarten in de voorverkoop 12,50 euro of 15 euro voor een gereserveerde zitplaats; aan de deur 17,50 euro. Ga voor kaarten naar www.radostadmontfoort.nl of bel met 06-27566659 of 06-18707298.

Waterland van Aal en Snoek
15:00 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5
Aal en Snoek spelen het liedjesverhaal ‘Waterland’. Anne Marie Verhoeven (gitaar, zang) en Viève Buijs (accordeon, zang) nemen je mee op een reis naar de waterkant, waar beste vrienden Aal en Snoek samen gaan vissen maar wel wat pech hebben. Voor de hele familie. Kaarten à 8,50 euro via www.theaterpantalone.nl.

woensdag 30 maart

Cabauws Weteringkoor
14:00-16:00 Lopik, dorpshuis De Schouw.
Ouderencomité Lopik-dorp organiseert op woensdag 30 maart van 14.00 tot 16.00 een optreden van het Cabauwse Weteringkoor in dorpshuis de Schouw. Entree 2 euro, inclusief een consumptie.

donderdag 31 maart

Verlichte avondrondleiding
20:30 IJsselstein, vanaf De PlaatsUIT in IJsselstein organiseert dit najaar weer een nieuwe serie rondleidingen met een gids langs de verlichte monumenten in de historische binnenstad van IJsselstein. De stadsgidsen vertellen de wandelaars de verhalen over de eeuwenoude gebouwen die IJsselstein uniek maken. Deze laatste avondrondleiding start vanaf De Plaats voor het Historisch Stadhuis om 20.30 uur - vanwege de zomertijd - en duurt circa anderhalf uur. Belangstellenden kunnen vooraf reserveren bij UIT in IJsselstein | Tourist Info via info@uitinijsselstein.nl of 030-6887273. De kosten bedragen 5 euro. Meer informatie: www.inijsselstein.nl.

vrijdag 1 april

IJsselFEstein FulcoSessie met Power to the Pipo
22:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3De jazz-funk formatie Power to the Pipo serveert een cocktail van harde grooves en explosieve solo’s. De populaire live act deed in de afgelopen drie jaar meer dan honderd optredens, maar werden ze hierbij meermaals vergezeld door muzikale helden, zoals Anton Goudsmit, Candy en Hans Dulfer en Eric Vloeimans. De band voelt zich net zo thuis op jazzfestivals als popfestivals. Zo speelden de mannen op Jazz in de Gracht, Jazz In Duketown, Amersfoort Jazz en Breda Jazz maar ook op Mandala en ESNS. Toegang is gratis. Informatie op www.fulcotheater.nl

zaterdag 2 april

Sing4Fun: Zing Zoom Zing voor de lol
13:30 / 16:00 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5Na twee jaar ZoomZingen is Sing4Fun blij weer op het podium te staan. Sing4Fun neemt met twee optredens afscheid van haar dirigent Meike Veenhoven. 40 Enthousiaste vrouwen brengen een compilatie van het repertoire van de afgelopen 10 jaar: evergreens, medleys en hedendaagse songs. Zij worden daarbij begeleid op de piano door hun eigen dirigent Meike. Om 13.30 en om 16.00 uur. Kaarten zijn gratis te reserveren via www.theaterpantalone.nl

woensdag 13 april

Groot Dictee der Lopikerwaard 2022
20:00 Lopik, Dorpshuis De SchouwStichting Kunst en Cultuur organiseert het Groot Dictee der Lopikerwaard. Het is dit jaar de achtste keer dat dit lokale evenement plaats vindt. Voor het Dictee heeft de schrijfster Mariet Van Zanten - Van Hattum een verhaal geschreven over een familie in oorlogstijd. Ze is zelf deze avond aanwezig en heeft het originele poppenhuis bij zich, wat een rol speelt in het verhaal. In de pauze zal Mariet hier nog verder over vertellen. Deelnemers kunnen zich individueel of in een team van 4 personen opgeven. Elk jaar strijden de teams om de mooie wisseltrofee die nu in handen is van het team van journalisten. Zij versloegen het Burgemeestersteam die het jaar ervoor de trofee wist te bemachtigen. De individuele trofee is nu in handen van Karin Verhoef. Het Groot Dictee vindt plaats in het in Lopik. Aanmelding kan via email dienyscheffer@outlook.com voor 25 maart. Voor meer informatie: 06 - 51 98 20 65. Kosten zijn € 20 per team en € 5 pp per individu. De registratie start vanaf 19:30 uur.