ijsselstein • Zondagtweedeklasser VVIJ heeft thuis met 0-2 verloren van nummer drie Hooglanderveen en is daardoor met een elfde plaats op de ranglijst onder de rode streep terecht gekomen, zodat nacompetitie dreigt.

Voor rust gaf de IJsselsteinse thuisclub niet veel kansen weg, maar de ploeg creëerde zelf ook weinig mogelijkheden. In de tweede helft speelden de gasten de lange bal om hun handige spits te bereiken. Dat lukte pas in de slotfase en Bezzahi scoorde zijn inmiddels dertiende seizoenstreffer. Ter vergelijking: Melle van Gaal is met vier goals topscorer van VVIJ. De tweede treffer van Hooglanderveen viel in blessuretijd uit een penalty. ''We hebben moeite met scoren en dat breekt ons telkens op”, merkte Fabian Schaken na afloop op. ''We waren als team echt niet minder in deze wedstrijd. In blessuretijd bereikt een lange bal weer deze spits en trok mijn defensie aan de noodrem. Pingel en 0-2. Er komen nu drie belangrijke wedstrijden aan tegen ploegen die vlak boven ons staan. Donderdagavond is de eerste tegen Roda’23 uit Amstelveen.''

VVIJ (za) doet goede zaken

Na de midweekse 5-1 zege op SVM Maartensdijk - met goals van Jusuf Jonazov (2x), Tames Ugur (2x) en Daan van Beek -  heeft het zaterdagelftal van VVIJ met 2-0 gewonnen van De Vecht uit Loenen aan de Vecht. Na een doelpuntloze eerste helft, waarin het elftal van Mo Touh het betere van het spel had, sloeg de thuisclub in de slotfase toe. ''Wij moesten het spel maken”, aldus Touh. ''De Vecht speelde reactievoetbal. We gooiden meer agressie in de strijd en dat was teveel voor onze tegenstander.''
Dylan Rijnders opende de score, waarna Ayrton Belchior Emidio de zege veilig stelde. ''Dankzij deze twee zeges sluiten we weer aan bij de bovenste ploegen op de ranglijst.''