woensdag 9 maart

Bonita Avenue
20:00 uur Fulcotheater, Overtoom 3, IJsselstein.
In het familiedrama Bonita Avenue staan het gevaar van geheimen en de vraag hoe goed je anderen echt kunt kennen centraal. Siem Sigerius, wiskundige, oud-judoka en Rector Magnificus van universiteit Tubantia heeft een indrukwekkende staat van dienst en dito gezin. De vuurwerkramp in Enschede is de voorbode van een explosie binnen het gezin. Stukje bij beetje krijgt het wurgende lot Siem en zijn gezin in haar greep. Met Hajo Bruins, Willem Voogd, Marieke Giebels, Oda Spelbos en Marijn Klaver. Prijs: 29 euro. Informatie en kaarten via www.fulcotheater.nl.

vrijdag 11 maart

KBO Vrijdagmiddagborrel
16:00-17:30 uur Theatercafé Fulcotheater, Overtoom 3, IJsselstein.
De maandelijkse KBO-borrel plaats voor senioren. Leden, introducés en belangstellenden zijn welkom. Er is live piano- en gitaarmuziek en voor wie wil is er – na inschrijving via e-mail – mogelijkheid om een hapje mee te eten in het Fulcorestaurant. Informatie over de borrel en andere activiteiten van de KBO is te vinden op de website: https://www.kboprovincieutrecht.nl/afdelingen/ijsselstein

zaterdag 12 maart

Kinderkledingbeurs Lopik
Kinderkleding - en speelgoedbeurs in Lopik op zaterdag 12 maart 2022, van 9.30 - 11.30 uur.

Zwerfvuil ruimen
9:45-11:30 uur WIC, Kameraplein 73, IJsselstein.
De vrijwilligers van de knijperploeg gaan de wijk IJsselveld-Oost in om het zwerfvuil op te ruimen en de leefomgeving te verbeteren. .Om 9.45 uur staat de koffie met koek klaar in het WIC aan het Kameraplein 73. De knijperactie duurt tot 11.30 uur. Voor informatie of aanmelden om een keer mee te doen, mail naar Willem van der Wiel: wvdwiel2020@gmail.com of bel: 06-42147030.

Open dag Artemis
10:00-15:30 uur Yogacentrum Artemis, Kamerlingh Onneslaan 21a, IJsselstein.
Artemis Yogacentrum IJsselstein houdt een Open Dag voor iedereen die wil kennismaken met Yoga. Tussen 10.00 en 15.30 uur worden gratis proeflessen gegeven. Bij thee of koffie met wat lekkers uitgebreide informatie over het aanbod. Voor een proefles is aanmelden raadzaam. Volledig programma op www.artemisbodymind.nl.

Linschoter Quiz
11:00-12:30 uur Dorpshuis De Vaart, Jacob Barneveldstraat, Linschoten.
Wie gaat dit jaar met de eer en de daarbij behorende wisselbeker strijken. Om daarvoor in aanmerking te komen is een gezonde belangstelling met betrekking tot historisch Linschoten, haar inwoners, verenigingen en monumenten wel handig, maar niet echt noodzakelijk. De quiz bestaat uit circa een twintigtal open, meer keuze en beeldvragen. Het doel van de quiz is vooral om spelenderwijs de kennis en geschiedenis van de gemeente Linschoten te vergroten. Organisatie: Vereniging Oud-Linschoten (VOL). Toegang gratis.

Kids in Concert, muziekver. Ons Genoegen
Op zaterdag 12 maart zullen de leerlingen van muziekvereniging Ons Genoegen, samen met het fanfareorkest een concert verzorgen. In de ochtend zullen een aantal muziekstukken samen worden ingestudeerd. Tevens zullen diverse leerlingen solo of met meerdere personen hun eigen muziekstukken laten horen! Het concert staat met name in het teken van de leerlingen (slagwerk en blazer). Het concert is vanaf 15.00 - 16.30 in het St-Joseph en de toegang is gratis!

Art & Wine
15:30 uur Fulcotheater, Overtoom 3, IJsselstein.
In het Fulco-gebouw exposeren kunstenaars uit de regio op ongeveer 150 meter wand. Eenmaal per maand wordt er een Art & Wine georganiseerd. De kunstenaars die exposeren zijn dan aanwezig zodat ze aan bezoekers over hun eigen werk kunnen vertellen en eventuele vragen kunnen beantwoorden. Meer informatie op de website van het Fulcotheater: www.fulcotheater.nl

Steven Brunswijk
20:00 uur Fulcotheater, Overtoom 3, IJsselstein.
Cabaretier Steven Brunswijk met zijn programma ‘Wat een man kan, kan ik ook’. Die eeuwige discussies over het autorijden en kunnen multitasken. Over de pijn van zwanger zijn en de ‘mannengriep’. Mannen zijn beter in dingen en vrouwen zijn weer beter in andere dingen. En dat is ook helemaal niet erg. Prijs: 21,50 euro. Informatie en kaarten via www.fulcotheater.nl.

3Cover in Pantalone
20:00-22:00 uur Theater Pantalone, Linnaeusweg 5, IJsselstein.
Drie topmuzikanten spelen zaterdag 12 maart de beste covers van de jaren ’70 tot de jaren nu. Het is bijna niet te doen om te blijven zitten als de mannen met hun herkenbare rode schoenen het podium betreden. Hits van Bruno Mars, David Bowie, Rob de Nijs en De Dijk tot Joe Cocker, Kane, The Scen, Metallica, Queen en Toto: vanaf de eerste gespeelde noot gaat deze 3mans-formatie uit Deurne voor feest en gezelligheid. Kaarten kosten 15 euro en zijn te reserveren via www.theaterpantalone.nl

Duoconcert Excelsior en Linfano
20:00 uur ‘t Kruispunt, Touwlaan 36, IJsselstein.
Na een lange stilte gaan het IJsselsteinse Fanfareorkest Excelsior en de Linschotense muziekvereniging Linfano zaterdagavond 12 maart weer live optreden. In dit duoconcert spelen zij muziek van onder anderen David Bowie en Queen, Barbara Pravi en ook het vrolijke ‘Happy Trombones’. Bezoekers zijn van harte welkom. De zaal is open om 19.30 uur, aanvang concert 20.00 uur. Toegang is gratis.

zondag 13 maart

Spirituele beurs
12.00-17:00 uur St. Joseph, Heiliglevenstraat 4, Montfoort.
Onder meer zielstekening met reading, stenen en mineralen, mediums en paragnosten, stoelmassage, numerologie, voetreflexologie, Tarot, spirituele cadeaus. Entree 3 euro; consulten 10 euro. Informatie op Facebook Spiritueel Montfoort.

Willem Junior (8+)
14:30 uur Fulcotheater, Overtoom 3, IJsselstein.
In de familievoorstelling Willem Junior reizen twee nieuwsgierige jongens – Willem (Luuk Haaze) en Jan (Merijn Oerlemans) – via een magische app terug in de tijd. Daar ontmoeten ze de jonge Willem van Oranje en proberen ze de mysteries te ontrafelen rondom deze ‘Grootste Nederlander Aller Tijden’. Een jeugdvoorstelling vol humor, liedjes en spannende momenten, waar je ook nog iets van opsteekt. Prijs: 14 euro. Informatie en kaarten via www.fulcotheater.nl

maandag 14 maart

KBO Muzikale Notenmix
Muzikale Notenmix Muzikale Notenmix KBO Maandag 14 maart is het thema ‘Dansen met Bach’. Bach kan ook swingen! Vele dansen liggen ten grondslag aan zijn muziek. En … dat gaan we horen. Locatie: De Oase, Benschopperweg 342 te IJsselstein. Van 10.45-12.15 uur. Entree: € 4,00. Aanmelding en informatie: Tineke van Merm, e-mail: communicatiekbo@kpnmail.nl of per telefoon: 06-8112 8901.

dinsdag 15 maart

Bingo
20:00- 22:30 uur In ‘t Witte Paard, Cabauwsekade 42, Cabauw.
Maandelijkse bingoavond. Reserveren niet meer nodig. Deur open 19.30 uur Aanvang: 20.00 uur. Tien rondes en een Superronde. Bingokaarten voor 10 rondes 12,50 euro en de Superronde 5 euro met een hoofdprijs van 250 euro contant.

Pip Utton: Hitchcock
20:00 uur Fulcotheater, Overtoom 3, IJsselstein.
De Engelse meesteracteur Pip Utton is als geen ander in staat om bijzondere, historische figuren tot leven te wekken op het toneel. Hij transformeert in fascinerende persoonlijkheden en laat je gedurende de voorstelling niet meer los. Dit keer kruipt Pip in de huid van de Britse regisseur Alfred Hitchcock. Hitchcock is 30 jaar na zijn dood nog steeds een icoon, o.a. door zijn films ‘Psycho’ en ‘The Birds’. Let op: Engelstalige voorstelling. Prijs: 19,50 euro. Informatie en tickets via www.fulcotheater.nl

Bingo
Op dinsdag 15 maart is weer onze maandelijkse Bingoavond. Bij In 't Witte Paard in Cabauw. Cabauwsekade 42 Lopik-Cabauw Je hoeft niet meer te reserveren. Deur open 19.30 uur Aanvang: 20.00 uur 10 rondes en 1 Super ronde Bingokaarten voor 10 rondes € 12,50 en de Super ronde € 5,00 met een hoofdprijs van € 250,00 contant. We zien jullie graag weer op dinsdag 15 maart a.s. Mvg, Leon en Jolanda Peter en Anneke

woensdag 16 maart

Passage over Prinses Wilhelmina
19:30 uur De Schaapskooi, Dorpstraat 32, Lopik.
Passage houdt een avond over de geschiedenis van Prinses Wilhelmina. De geschiedenis van deze periode wordt verteld door de achterkleindochter van de minnemoeder.

donderdag 17 maart

Dominic Seldis: Music, Maestro!
20:00 uur Fulcotheater, Overtoom 3, IJsselstein
Met de Engelstalige show Music, Maestro! brengt meesterbassist Dominic Seldis samen met zijn orkest ‘an entertaining and spectacular musical journey’. Een show vol humoristische persoonlijke verhalen, verbluffende videobeelden en prachtige muziek. En wie weet bent u de geluksvogel die voor even dirigent mag zijn. Voor liefhebbers van Britse humor, muziek en entertainment. Prijs: 37 euro. Informatie en kaarten via www.fulcotheater.nl

vrijdag 18 maart

All Seasons Vintage Dameskledingbeurs
18:30-21:30 uur De Schouw, M.A.A. Schakelplein 6 Lopik.
Op vrijdag 18 en zaterdag 19 maart wordt er in de Schouw te Lopik een All Seasons Vintage Dameskledingbeurs georganiseerd. Dames die hun eigentijdse kleding, tassen, sieraden, sjaals en hoeden willen verkopen kunnen een verkooplijst aanvragen via kledingbeurslopik@hotmail.com. De verkopers prijzen zelf hun kleding en 90% van dat bedrag is voor de verkoper, 10 % zal voor de organisatie zijn. De verkoop is op vrijdag van 18.30 tot 21.30 uur en op zaterdag van 09.30 tot 11.30 uur. Passen is mogelijk. Betaling uitsluitend contant.


zaterdag 19 maart

Introductie cursus Yoga
In Artemis, centrum voor body & mind start op 19 maart weer een introductie cursus Yoga. De cursus is bedoeld voor wie nog geen yoga-ervaring heeft. In de cursus ervaar je wat yoga voor je kan doen en ontdek je welke yogavorm bij je past.