Vermindering geluidsoverlast door nieuwe vangrail in Lopik

LOPIK • Op dinsdag 8 en woensdag 9 maart 2022 brengt de provincie Utrecht een geluidreducerende vangrail aan langs de M.A. Reinaldaweg (N210) in Lopik, ter hoogte van de Koningin Wilhelminasingel.

Tijdens de uitvoering wordt de weg niet afgesloten. Maar door het plaatsen van de rail zal één rijbaan wel worden afgesloten en wordt het verkeer beurtelings over de andere rijbaan geleid door de aanwezige verkeersregelaars. Dit kan enige vertraging voor het overige verkeer veroorzaken.

De geluidreducerende vangrail biedt een innovatieve oplossing voor het verminderen van verkeersgeluid. De rail heeft mede hierdoor een dubbele functie: naast de werking als geleiderail voor de verkeersveiligheid, zorgt de vangrail er ook voor dat de geluidsoverlast vermindert voor de bewoners van de nabijgelegen woningen.

De vangrail wordt geplaatst vooruitlopend op andere geluidreducerende maatregelen die worden genomen vanuit het geluidsaneringsprogramma Lopik N210. Dit programma ligt nog ter vaststelling voor bij het college van B&W van de gemeente Lopik. In het saneringsprogramma staat vermeld welke maatregelen worden getroffen en wat de geluidsbelasting zou moeten zijn na het treffen van de maatregelen.

Met de geluidreducerende vangrail zet de provincie nu een eerste stap om de geluidsoverlast te verminderen voor de bewoners van de zwaarst belaste woningen aan de M.A. Reinaldaweg. De volgende stap uit het saneringsprogramma is het aanbrengen van geluidreducerend asfalt tijdens het geplande groot onderhoud aan de N210. 


Steekpartij in Polsbroek: drie aanhoudingen door politie 

POLSBROEK • Bij een steekincident in een woning aan de Noordzijdseweg in Polsbroek is vorige week maandag een gewonde gevallen. Bij een uit de hand gelopen ruzie zouden twee mannen een derde man met een mes hebben bedreigd.

De politie kreeg aan het eind van de middag een melding over een ruzie in de woning. Een 24-jarige man die zelf een andere man met een mes had bedreigd, liep door eigen toedoen een steekwond op zijn bovenbeen op. Hij hoefde zich verder niet aan zijn verwonding te laten behandelen, meldde een politiewoordvoerder.

De politie heeft de drie mannen aangehouden. Het gaat om respectievelijk mannen van 24, 40 en 41 jaar zonder vaste woon- en verblijfplaats. De politie doet nog verder onderzoek naar het voorval.