CDA-lijsttrekker Edwin Tas in IJsselstein.
CDA-lijsttrekker Edwin Tas in IJsselstein.

Nu bouwen aan IJsselstein!

Een jaar voor de verkiezingen stuurt het bestuur de eerste berichten dat we weer aan de slag mogen. Er moet een verkiezingsprogramma komen, een lijst met kandidaten en meerdere vergaderingen met onze leden, want tenslotte zijn wij een vereniging. Er moet ook een slogan komen. Dat was dit keer niet zo moeilijk. Bouwen, bouwen, bouwen moeten we in IJsselstein. We staan stil en er zijn amper woningen gebouwd in de afgelopen vier jaar.

Mijn kinderen en die van vele anderen willen in IJsselstein blijven wonen, maar er is niets beschikbaar. Willen we onze stad in balans houden, dan moet hier ook de jeugd en jonge gezinnen een kans op een woning hebben. Anders kunnen we onze huidige voorzieningen niet behouden zoals de sportverenigingen, zwembad en ons mooie Fulco-theater. Het CDA heeft dus als belangrijkste speerpunt voor de komende vier jaar het bouwen van 1000 woningen voor starters en doorstromers.
Doorstromers zijn inwoners die graag een 1-gezinswoning willen verlaten en graag naar een appartement willen verhuizen. Hierna kan een gezin vanuit een starterswoning of een appartement doorschuiven naar een 1-gezinswoning. Hiermee halen we de huizenmarkt in IJsselstein van het slot. Maar het CDA wil niet alleen bouwen aan woningen, maar ook aan een stad waar ruimte en ondersteuning is voor mantelzorgers en vrijwilligers. Een stad kan niet zonder. Deze onmisbare mensen moeten begeleid en geholpen worden in de ondersteuning. De gemeente heeft hier een belangrijke rol en moet meer als partner optreden en faciliteren.

Ook moet er gebouwd worden aan een financieel gezond IJsselstein. De laatste 4 jaar is 12,6 miljoen uit de spaarpot verdwenen en is er slechts 3,4 miljoen over. Dan kun je niet zeggen dat de begroting op orde is als je gemiddeld per jaar 3 miljoen te kort komt. In deze tijd waar de jeugdzorg en zorg voor ouderen onder druk staan, moet je duidelijke keuzes maken.

Bouwen aan IJsselstein, voor alle inwoners!