LDIJ-lijsttrekker Ronald Koehorst.
LDIJ-lijsttrekker Ronald Koehorst.

Trots op ons stadje!

Lopend door ons oude historische centrum, met al de gezellige terrasjes en leuke winkeltjes, voel ik mij IJsselsteiner. Denkend aan al die vrijwilligers die het verenigingsleven in stand houden, voel ik mij dankbaar. Als ik wandel door het buitengebied, geniet ik van de rust, ruimte en de natuur. Zo’n uniek stadje moeten we toch in stand houden?
Het centrum moeten wij bruisend houden door parkeren in de garages gratis te houden, de monumenten goed te onderhouden, de tijdelijke brug definitief te maken waardoor fietsers en voetgangers veilig door de poort op de Overtoom het stadje in kunnen en de ondernemers de ruimte te geven om te ondernemen. En natuurlijk moeten er genoeg mensen zijn die gebruik maken van de faciliteiten in het centrum.

Het verenigingsleven moeten we stimuleren door de huur van gemeentelijke (sport-) lokaties betaalbaar te houden, door waardering te tonen voor al die vrijwilligers. En natuurlijk moeten er genoeg mensen zijn die lid willen zijn van een vereniging.
En daarbij komen we bij een belangrijk punt: we moeten zorgen voor voldoende nieuwe betaalbare woningen, vooral voor starters en senioren. Dat is nodig om de voorzieningen in onze stad in stand te houden. Daarom moeten we kiezen voor de meest kansrijke bouwlokaties, te weten Lagebiezen, Paardenveld, Televisiebaan en het Kromme IJsselpark (tussen Zenderpark en de Lek). Hierbij moeten wij voorrang geven aan woningzoekenden uit IJsselstein.

Uiteraard moet de leefomgeving aantrekkelijk blijven. Daarom willen wij geen overlastgevende windturbines van meer dan 200 meter, maar investeren wij liever meer geld in het onderhoud van ons groen in de stad! En tenslotte: wij willen geen buitenwijk van Utrecht of Nieuwegein worden, en ook geen onderdeel van een nieuwe gemeente Lopikerwaard, waar wij de rekening voor Lopik betalen.

Wij zijn IJsselsteiners en daar zijn wij trots op!