Nick Kramer.
Nick Kramer. Foto: Stephan Tellier

Klaar voor de toekomst

VVD Lopik staat voor goed besturen. Doorpakken is en blijft ons motto, want er moet heel veel gebeuren: bouwen, (verkeers)veiligheid, het verminderen van regeldruk, en ook de vele taken die vanuit het Rijk gekomen zijn. En dat in een periode die niet bepaald gemakkelijk is geweest. Het coronavirus heeft ook heftig in Lopik rondgewaard met veel verdriet, zorgen en frustratie tot gevolg. Van geheel andere orde blijkt onze gemeente tegen de grenzen van onze mogelijkheden, van functioneren en dienstverlening aan te lopen. Om alles soepel te laten verlopen, hebben we nu eenmaal veel handen, specialisten en daarvoor middelen nodig. Daar ontbrak en ontbreekt het aan.

Ook moeten we toegeven dat wij echt hebben doorgepakt om helder te krijgen hoe onze financiën er werkelijk voor staan, wat de echte staat van ons onderhoud is en hoe onze dienstverlening ervaren wordt. De onderste steen is bovengehaald. Die verdieping maakt voor ons duidelijk dat het zo niet verder kan. 

We moeten nu de breedte in. Voor Lopik is het onmogelijk om voldoende handen en middelen te hebben om de goede dienstverlening die u mag verwachten te bieden. Om dit wel te kunnen moeten we samengaan met collega-gemeentes. Goed besturen is ook die zware beslissing (te durven) nemen! Dan blijven we ook zelf aan zet.

Bij ons staat voorop dat we in welk verband dan ook het mooie en de waardevolheid van al onze kernen moeten bewaken en bewaren. Ook moet een gemeente antwoorden kunnen geven op de ingewikkelde zaken zoals woningbouw, energietransitie en (jeugd)zorg. We moeten naar een gemeente die klaar is voor de toekomst. 

Binnenkort mag u naar de stembus. Laat uw stem horen als u vindt dat het de moeite waard is om onze waardevolle kernen een gezonde toekomst te bieden. Laat uw stem horen als u vindt dat moeilijke besluiten genomen moeten worden. Laat uw stem horen als u voor goed bestuur bent: stem op de VVD.