vrijdag 4 maart

BoekStart Voorleespret
10:00-10:45 IJsselstein, bibliotheek, Overtoom 7
Een gezellig moment samen bezig zijn voor ouder en kind (0-4 jaar) met voorlezen, liedjes en spelletjes. Meedoen is gratis, aanmelden is niet nodig. Deze ochtend staat de Voorleespret in het teken van ‘media voor ukkies’. Ouders kunnen ervaren hoe leuk het is om boeken en digitale media te combineren. Het voorleesboek ‘Kleine muis zoekt een huis’ komt daarom ook op de iPad in beeld. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/voorleespret.

Voorjaarsconcert Deo Datus
20:00 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2
Christelijk Regionaal Mannenkoor Deo Datus uit IJsselstein geeft haar voorjaarsconcert met medewerking van Trio Levani. De Ontmoetingskerk gaat om 19.30 open en om 20.00 uur is de aanvang van het concert. De algehele leiding is in handen van Lineke Lever en Jeroen de Vaal. De entree is 15 euro inclusief een kop koffie of thee in de pauze.

Huub Stapel: Het Huwelijk
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Acteur Huub Stapel staat weer solo in de theaters met de one-man-show Het Huwelijk. Als ervaringsdeskundige filosofeert, confereert, zingt, dicht en speelt Huub virtuoos rond dit aloude instituut en confronteert het publiek met de ongemakken en gemakken, de verleidingen en geneugten, de ergernissen, de sleur, de kwellingen, de liefde, het geluk en in zijn geval; de breuk. In een pijnlijk grappige voorstelling. Prijs: 29,50 euro. Informatie en kaarten via www.fulcotheater.nl

Fulcosessie met Ntjam Rosie
21:30 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
De derde IJsselFEstein Fulcosessie ; met Ntjam Rosie en 4Tet. Entree is gratis. De in 1983 in Kameroen geboren zangeres speelde al op vele grote (jazz) festivals in meer dan twintig landen. Op nationale radio en televisie is zij een graag geziene gast, zoals bij DWDD en diverse praatprogramma’s. Toegang gratis.

zaterdag 5 maart

Inzameling oud ijzer
09:00-13:30 Montfoort, Pastoor Spaanplein
Muziekvereniging Ons Genoegen organiseert een grote oud ijzer inzamelingsactie. De vereniging gebruikt de opbrengst om nieuwe instrumenten aan te kunnen schaffen. IJzerplaatmateriaal en oude machines. Ook fietsen, brommers, grasmaaiers, hekwerken en archiefkasten zijn welkom. Net als computers, wasmachines, drogers en vaatwasmachines. Geen koelkasten en vriezers, televisies en beeldschermen, autobanden, olie/vloeistoffen en asbest.

Open ochtend Hospice de Mantelmeeuw
10.00-12:00 Woerden, Hospice De Mantelmeeuw, Meeuwenlaan 14
Open ochtend. Iedereen die belangstelling heeft voor het vrijwilligerswerk in het Hospice en/of bij terminaal zieke mensen in de thuissituatie, of die zich wil laten informeren over de zorgmogelijkheden is van harte welkom op deze ochtend. U hoeft zich hiervoor niet aan te melden.

Snoeidag Wilgenlabyrint
10:00-16:00 IJsselstein, bij Nedereindse plas
Het Wilgenlabyrint van IJsselstein wordt weer gesnoeid; aangeplant op de Nationale Boomfeestdag 2003 door ruim 400 leerlingen van IJsselsteinse basisscholen. Activiteit voor jong en oud. Tussen de middag is er soep en brood. Programma: aanvang 10.00 uur; lunch met soep 12.30 uur; afsluiting 16.00 uur. Het ontwerp van het labyrint is geïnspireerd door de overeenkomsten tussen IJsselsteiners en de Pima-indianen uit Arizona. Aanmelden is gewenst. Kijk op de website www.wilgenlabyrint.nl voor meer informatie.

Voorjaarswandeling
14:00 Lopik, riviereiland De Bol
Ilona den Ouden verzorgt een voorjaarswandeling op een onbewoond eiland. Vanaf de Lekdijk nabij Lopik. Bij laag water lvia een strekdam eiland De Bol op. Onderweg stilstaan bij een gedicht, vraag of (Bijbel)tekst. Halverwege het eiland koffie/thee met koek. Na twee uur terug. Kosten 10 eiuro. Graag aanmelden via 06-44740194 of wandelen@henoch-coaching.nl

Vuile Huichelaar 7
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
De koninginnen van het meezing-cabaret, Paulette Willemse en Saskia van Zutphen, weten van geen ophouden. Al meer dan tien jaar maken ze de theaters in Nederland (on)veilig voor duizenden vrouwen. En nu staat Vuile Huichelaar nummer 7 op het program. Vol guilty pleasures, de heimelijke genoegens, oftewel: het foute lied. Prijs: 24 euro. Informatie en kaarten via www.fulcotheater.nl

woensdag 9 maart

Bonita Avenue
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
In het familiedrama Bonita Avenue staan het gevaar van geheimen en de vraag hoe goed je anderen echt kunt kennen centraal. Siem Sigerius, wiskundige, oud-judoka en Rector Magnificus van universiteit Tubantia heeft een indrukwekkende staat van dienst en dito gezin. De vuurwerkramp in Enschede is de voorbode van een explosie binnen het gezin. Met Hajo Bruins, Willem Voogd, Marieke Giebels, Oda Spelbos en Marijn Klaver. Prijs:29 euro. Informatie en kaarten via www.fulcotheater.nl

vrijdag 11 maart

KBO Vrijdagmiddagborrel
16:00-17:30 IJsselstein, theatercafé Fulcotheater, Overtoom 3
De maandelijkse KBO-borrel plaats voor senioren. Leden, introducés en belangstellenden zijn welkom. Er is live piano- en gitaarmuziek en voor wie wil is er – na inschrijving via e-mail – mogelijkheid om een hapje mee te eten in het Fulcorestaurant. Informatie over de borrel en andere activiteiten van de KBO is te vinden op de website: https://www.kboprovincieutrecht.nl/afdelingen/ijsselstein

zaterdag 12 maart

Kledingbeurs Lopik
09:30-11:30 uur, Lopik, De Nieuwe Wiel, Juliana van Stolberglaan 65
Kinderkleding- en speelgoedbeurs Lopik in basisschool De Nieuwe Wiel. Informatie: Kledingbeurskledingbeurslopik@gmail.com

Zwerfvuil ruimen
09:45-11:30 IJsselstein, WIC, Kameraplein 73
De vrijwilligers van de knijperploeg gaan de wijk IJsselveld-Oost in om het zwerfvuil op te ruimen..Om 9.45 uur staat de koffie met koek klaar in het WIC aan het Kameraplein 73. De knijperactie duurt tot 11.30 uur. Voor informatie of aanmelden om een keer mee te doen, mail naar Willem van der Wiel: wvdwiel2020@gmail.com of bel: 06-42147030.

Open dag Artemis
10:00-15:30 IJsselstein, Yogacentrum Artemis, Kamerlingh Onneslaan 21a
Artemis Yogacentrum IJsselstein houdt een Open Dag voor iedereen die wil kennismaken met Yoga. Tussen 10.00 en 15.30 uur worden gratis proeflessen gegeven. Bij thee of koffie met wat lekkers uitgebreide informatie over het aanbod. Voor een proefles is aanmelden raadzaam. Volledig programma op www.artemisbodymind.nl

Linschoter Quiz
11:00-12:30 Linschoten, dorpshuis De Vaart, Jacob Barneveldstraat
Wie gaat dit jaar met de eer en de wisselbeker strijken. De quiz bestaat uit circa twintig vragen over historisch Linschoten, open vragen, meerkeuze en beeldvragen. Om spelenderwijs de kennis en geschiedenis van Linschoten te vergroten. Organisatie: Vereniging Oud-Linschoten (VOL). Toegang gratis.

Steven Brunswijk
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Cabaretier Steven Brunswijk met zijn programma ‘Wat een man kan, kan ik ook’. Over die eeuwige discussies over het autorijden en kunnen multitasken. Over de pijn van zwanger zijn en de ‘mannengriep’. Mannen zijn beter in dingen en vrouwen zijn weer beter in andere dingen. En dat is niet erg. Prijs: 21,50 euro. Informatie en kaarten via www.fulcotheater.nl

Duoconcert Excelsior en Linfano
20:00 IJsselstein, ‘t Kruispunt, Touwlaan 36
Na een lange stilte gaan het IJsselsteinse Fanfareorkest Excelsior en de Linschotense muziekvereniging Linfano zaterdagavond 12 maart weer live optreden. In dit duoconcert spelen zij muziek van onder anderen David Bowie en Queen, Barbara Pravi en ook het vrolijke ‘Happy Trombones’. Bezoekers zijn van harte welkom. De zaal is open om 19.30 uur, aanvang concert 20.00 uur. Toegang is gratis.

3Cover in Pantalone
20:00-22:00 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5
Drie topmuzikanten spelen de beste covers van de jaren ’70 tot de jaren nu. Het is bijna niet te doen om te blijven zitten als de mannen met hun herkenbare rode schoenen het podium betreden. Hits van Bruno Mars, David Bowie, Rob de Nijs en De Dijk tot Joe Cocker, Kane, The Scen, Metallica, Queen en Toto. Kaarten kosten 15 euro en zijn te reserveren via www.theaterpantalone.nl

zondag 13 maart

Spirituele beurs
12.00-17:00, Montfoort, St. Joseph, Heiliglevenstraat 4
Onder meer zielstekening met reading, stenen en mineralen, mediums en paragnosten, stoelmassage, numerologie, voetreflexologie, Tarot, spirituele cadeaus. Entree 3 euro; consulten 10 euro. Informatie op Facebook Spiritueel Montfoort.

dinsdag 15 maart

BIngo
20:00- 22:30 Cabauw, In ‘t Witte Paard, Cabauwsekade 42
Maandelijkse bingoavond. Reserveren niet meer nodig. Deur open 19.30 uur Aanvang: 20.00 uur. Tien rondes en een Superronde. Bingokaarten voor 10 rondes 12,50 euro en de Superronde 5 euro met een hoofdprijs van 250 euro contant.

vrijdag 18 maart

All Seasons Vintage Dameskledingbeurs
18:30-21:30 Lopik, De Schouw, M.A.A. Schakelplein 6
Op vrijdag 18 en zaterdag 19 maart in de Schouw. Eigentijdse kleding, tassen, sieraden, sjaals en hoeden. De verkoop is op vrijdag van 18.30 tot 21.30 uur en op zaterdag van 09.30 tot 11.30 uur. Passen is mogelijk. Betaling uitsluitend contant.

zaterdag 19 maart

All Seasons Vintage Dameskledingbeurs
09:30-11:30 Lopik, De Schouw, M.A.A. Schakelplein 6
Op vrijdag 18 en zaterdag 19 maart in de Schouw. Eigentijdse kleding, tassen, sieraden, sjaals en hoedenDe verkoop is op vrijdag van 18.30 tot 21.30 uur en op zaterdag van 09.30 tot 11.30 uur. Passen is mogelijk. Betaling uitsluitend contant.

zondag 20 maart

Hollandse middag
15:30-18:30 Cabauw, In ‘t Witte Paard, Cabauwsekade 42
Hollandse middag met live zanger Mark van Veen. Van Hazes tot Neil Diamond lekker meedeinen. Entree gratis.

donderdag 24 maart

Speeddatesessie Trinamiek
16:00-17:00 IJsselstein, Trinamiek, Boerhaaveweg 39
Voor startende en ervaren leerkrachten op zoek naar een passende werkplek binnen een van de 20 basisscholen van Trinamiek. Tijdens speeddaterondes van 5 minuten op een laagdrempelige wijze kennis maken met vertegenwoordigers binnen Trinamiek. Meer informatie en aanmelden: https://trinamiek.nl/speeddatesessie-maart-2022/

donderdag 31 maart

Verlichte avondrondleiding
20:30 IJsselstein, vanaf De PlaatsUIT in IJsselstein organiseert dit najaar weer een nieuwe serie rondleidingen met een gids langs de verlichte monumenten in de historische binnenstad van IJsselstein. De stadsgidsen vertellen de wandelaars de verhalen over de eeuwenoude gebouwen die IJsselstein uniek maken. Deze laatste avondrondleiding start vanaf De Plaats voor het Historisch Stadhuis om 20.30 uur - vanwege de zomertijd - en duurt circa anderhalf uur. Belangstellenden kunnen vooraf reserveren bij UIT in IJsselstein | Tourist Info via info@uitinijsselstein.nl of 030-6887273. De kosten bedragen 5 euro. Meer informatie: www.inijsselstein.nl.

zondag 24 april

Dixie Six All Stars
15:00-17:00 Montfoort, St. Joseph, Heiliglevenstraat 4Dixie Six All Stars speelt een mix van goede, Oude Dixielandmuziek, New Orleans Jazz en Swing, alles gebracht met een aanstekelijk enthousiasme. Heerlijk om te swingen, te dansen of gewoon genieten en luisteren. Stuk voor stuk ervaren en bevlogen muzikanten die voor een stevige drive zorgen. Volledige informatie en kaarten te bestellen via de website: www.cultureelmontfoort.nl

zaterdag 7 mei

Stand up Comedy
20:00-22:30 Montfoort, St. Joseph, Heiliglevenstraat 4Roel C. Verburg combineert stand-ip comedy met muziek en waarbij de meeste de liedjes een rustpunt vormen in het programma gaan bij Roel in een hoog tempo de grappen door. Hij is vaste gast bij Jeroen van Inkel. Als geen ander weet hij zijn publiek - hoe ook samengesteld - te boeien en in te pakken. Volledige informatie en kaarten te bestellen via de website: www.cultureelmontfoort.nl