Polsstokbond kiest voor minder wedstrijden

regio • Het bestuur van de Polsstokbond Holland (PBH) heeft de nieuwe wedstrijdkalender gepubliceerd. Opvallend is dat er is gekozen voor een nieuwe stijl. Er is gekozen voor minder wedstrijden gedurende het seizoen.

Door een andere indeling van het wedstrijdseizoen wil de Polsstokbond bereiken dat er voor de springers meer tijd overblijft om te trainen. Tegelijk verwacht de bond dat er bij het publiek en de pers meer aandacht zal zijn voor de wedstrijden de wel worden gesprongen. Daarnaast zullen de wedstrijden korter worden. Ook anders is dat de eerste klasse wedstrijden voornamelijk plaatsvinden op de zaterdagen. Slechts eens in de drie weken is er een eerste klasse wedstrijd op woensdag.

Het idee van de nieuwe stijl werd geopperd tijdens de brainstormdag van de Polsstokbond Holland. Deze vond plaats in oktober en was bedoeld om na te denken over de verdere ontwikkeling van de sport. Vervolgens is er nagedacht over de uitwerking en is er dus een nieuwe kalender ontwikkeld. Hierbij is er ook ruimte gekomen voor een derde klasse. Naast de eerste en tweede klasse komt er dus een derde wedstrijdgroep bij. Deze zal voornamelijk dienen voor de jongste talenten.

Het eerste hoogtepunt van het seizoen vind plaats op 2 juli, wanneer er wordt gesprongen om de Tweekamp. De NFM zal op 6 augustus gesprongen en het Hollands Kampioenschap op 20 augustus in Polsbroekerdam. Het seizoen zal vervolgens afgesloten worden met het NK op 3 september in Linschoten. 

Voor het complete overzicht van de wedstrijden: zie www.pbholland.com.