Zure nederlaag Montfoort SV’19

montfoort • Montfoort SV’19 verloor in Huizen met 2-0 van koploper Zuidvogels. De thuisclub bepaalde het spel in de beginfase. Een verraderlijk vallende bal over de muur uit en vrije trap verraste doelman Stephan Adrichem. Zuidvogels probeerde door te drukken, maar de Montfoorters hielden goed stand. Montfoort SV’19 ging in de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker. De opbouw van achteruit was veel dynamischer, middenvelders werden gezocht en de spitsen werden met steekpasses aan het werk gezet. ''We voelden aan dat hier meer te halen was”, vertelde coach Theo de Boon. Montfoort SV’19 ging in de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker. De opbouw van achteruit was dynamischer, de spitsen werden met steekpasses aan het werk gezet. Met Christiaan Perrier en Jasper van den Haselkamp werden twee extra spitsen ingebracht. Nicolaï Verbiest en Van den Haselkamp lieten kansen op de verdiende gelijkmaker liggen. In de laatste minuut counterde Zuidvogels naar de 2-0.

Offday voor kansloos IJFC

ijsselstein • IJFC verloor thuis kansloos met 0-3 van CSW. De IJsselsteinse zaterdagtweedeklasser kwam er tegen de middenmoter uit Wilnis niet aan te pas. CSW was feller en beter in balbezit. In de eerste 20 minuten kon de thuisclub nog goed tegenstand bieden, maar naarmate de wedstrijd vorderde zakte het team door de ondergrens. IJFC creëerde wel goede kansen via Robin Dambruck en Ruben van Rooijen. Vlak voor rust sloeg CSW toe. Bij een rommelige situatie voor de goal voor IJFC werd uit het niets de bal over de IJsselsteinse doellijn gewerkt. In de tweede helft hield IJFC de bal moeilijk in de ploeg en was CSW veel gretiger. Een terecht toegekende strafschop, die werd benut en een goal na een goed uitgevoerde Wilnisser aanval brachten de marge op drie.

Fel SPV’81 verrast Cabauw

cabauw/polsbroek • SPV'81 boekte in en tegen Cabauw een verrassende 1-2 zege. Na de midweekse 5-1 zege van Cabauw tegen ASW, waarin Nik Jongbloed zich tot topscoorder aller tijden kroonde, door zijn 100ste en 101e doelpunt voor de Cabauwenaren te maken, was SPV'81 op papier de volgende de te kloppen ploeg. De gasten begonnen echter met meer inzet dan de thuisclub en stond halverwege met 0-2 voor via goals van Stijn Achterberg en Sander Koolwijk. Nik Jongbloed bracht de spanning terug, maar kon de gelijkmaker niet forceren. ''SPV was voor rust veel scherper en agressiever”, vertelde de verliezende coach Herman Verrips. ''Bijna geen enkel persoonlijk duel werd gewonnen.”

VVIJ door corona niet in actie

ijsselstein • De twee hoofdmachten van VVIJ kwamen afgelopen zaterdag en zondag niet in actie vanwege coronabesmettingen binnen de teams. VVIJ-zaterdag haalt zijn wedstrijd tegen SVM Maartensdijk op dinsdagavond 8 maart in.